2022-12-15 Pirog

Hade lite kycklingförssås över + två burkar vitabönor, sen har vi en pirog. Bra om den är kall. Går såklart lika bra med köttfärssås.

Pirogdeg
6 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
250 g smör
1 ägg
1/2 tsk ättiksprit
3 msk vatten

Blanda mjöl, salt och smör i en bunke. Vispa ägget innan det blandas ner i bunken, med ättika och vattnet. Arbeta ihop till en deg. 
Dela degen i två delar, kavla ut på varsitt bakplåtspapper. Lägg fyllningen på den ena utkavlade degen. Lägg försiktigt över den andra kavlade degen genom att behålla bakplåtspappret vid vändningen.
Tryck ihop kanterna med tummarna eller en gaffel. Pensla med ett uppvispat ägg.

In i nedre delen av ugnen 225grader ca 20-25 minuter, tills den fått fin färg.

Tyvärr sprak min 🥲 men kanske din lyckas bättre. Tror jag kavlade för tunt och för mycke fyllning.

(null)


(null)

(null)

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0