2012-08-30 Otter Defender box

För att L´s mobil skall tåla lite, har vi införskaffat en Otter defender box... hon valde givetvi petrol.. liknar turkos..
vilket passar henne...
Nu skall hon även kunna tappa denna utan att den går sönder i första taget... Men va gjorde man utan drulleförsäkring8-O.
Inköps hos http://www.iphonebutiken.se/otterbox-defender-case-iphone-44s-1113.html
Finns även hos Kjell & kompany för betydligt billigare peng, om du är ute efter en svart.

2012-08-29 Kräfta i trädgården

Glömde visa.. Svågern hade med sig en livs levande kräfta till L´s kräft middag i lördags. Våra kräftor va dock röda och döda.,,, Nu tyvärr är även han död och ligger kvar på gräsmattan, trodde den åkte i ett vattenbad. Men blev lätt överraskade när vi upptäckte kräftan på vår gräsmatta8-O.
 
Kräftan 4 dagar senare.. Han verkar iallafall få vara ifred..

2012-08-28 IS GLASSsssss

IS Glass är den bästa medicinen mot halsont, enligt mig:-|. Jag har levt på honungsvatten/ingefära/citron. Ni skall  bara veta vad jag längtade efter isglass...Hemglass eller Glassbilen kom åkande på gatan ikväll, jag bara ville ha isglass..Nu är frysen fylld med IS Glass. M köpte även glassbåtar till sig själv, men jag pekade på allt som innehöll IS.. Ni tror säker att jag är tokig, men halstabletter får man bara ont i magen av. Isen från glassen bedövar halsen, vilket är helt perfekt..

2012-08-27 Fotinlägg


Igår va L och hämtade sina fotinlägg vid Sofia hemmet... 1700kr kostar det att få ett par fotinlägg till sina träningsskor.. går även att få till sina ballerinaskor:-P. Ovan är själva formen..
 

Dessa placeras i skon,, kan flyttas över till andra sorters träningsskor.Ägarinnan av dessa trampar endast på utsidan av sina fötter, varpå man får ont i knäna vid idrottsutövande. Nu har hon rätt underlag som fyller ut håligheterna i hålfoten:-P.

2012-08-26 Morfar på besök

I lördags kom Morfar upp från skåne...vilket va mysigt.
 
Jag fick godaste godaste Rapsoljan från Österlen..Gunnarshögs gård i Hammenhög inte långt från Morfars sommarställe...
 
Fick denna fina blomma av bästa K:-P .
 
Fick en hel del smarriga recept som följde med oljorna..:-P . Morotskakan får jag testa till nästa kalas :-P 
Mums.
 

2012-08-25 Middag för lilla L som snart åker..

Om en vecka åker prinsessan L ut i vida världen, åååhhh hur skall jag klara mig utan lilla L och hennes härliga miner och alla goda middagar hon överraskar oss med.
Det är klart släkten å bästa vännerna ville fira av lilla L. Det blev kräftor. diverse pajer och diverse lasagne,,,
 
Tunnbrödrullar som innehöll: Cream cheese med gräslök och parma skinka...
Filodeg innehållande fetaost och dill, penslade med ägg, in i ugnen ca 15 minuter 200 grader.. mums.
Räkröror
L´s snittar med avocadoröra och räkröra på toppen. Mums. Massa meloner..
 
 
 
Bror å syster:-P båda börjar på M, blir MM:-P M´s syster hade en såååå snygg tunika,,
 
Son och Mor, ja egentligen hela släkten i bakgrunden.
 
 
 
Efterrätt blev det..
 
Kusinerna tar för sig vid kakbordet :-P
å även E på väg till maten:-P..
 
Mer bilder är på GGG men måste in till stan å hämta lilla L..
 
 
L bakade RockeyRoad med en massa smarriga saker..
Kladdmuffins med Philadelphia ost... mycke kakao...
 
Muffinstema...äpplen och rabarberknäck..
Sokskenskaka...med kokosknäcke..
Frågestund....
 
 
 
 

2012-08-24 Skuru golv!

Igår va Skurugolv här och fixade golvet till lilla toaletten:-P, Men det är mycke kvar... toaletten har använts som förråd i 14 år8-O men snart kanske jag har en helt egen toalett.
 
Före..Golvet spacklade dom för en vecka sedan..
Efter! 8-O  Vitt golv, de ni.. ni tycker väl att jag är helt galen. Ja lite galen måste man nog vara. Skall bli mitt eget vita rum.. Ja jag gillar vitt.. lite rosa kommer nog in, min favorit färg på kläder..
 
Golvet på nära håll..
 
 
 
 

2012-08-23 Floating

 
Kusinerna floatade i förra veckan inne vid Östermalm hos http://www.alternativhalsan.nu/
 
 
Efter floatingen blev det sushi, premiär för L..Hon klarade det bättre än mor och far som blev magsjuka för 10 år sedan, vilket resulterade i att L aldrig smakat sushi..
 
 

2012-08-22 L väljer tyg till sina kuddar

Detta MMS fick jag idag av lilla L, hon hade hittat ett snyggt tyg hon ville visa....L har köpt ett antal kuddar som behöver tyg... Kuddarna har varit utan tyg sedan i maj. L ville själv välja tyg... och vilket tyg väljer hon:-P
 
Titta vi hade redan tyget hemma ;-). Dock va tyget dolt av ett fodral jag sytt för att förnya... Detta tyg köpte jag för 5 år sedan på Åhlens, tänk att dom har exakt samma tyg även idag. Ja nu skall jag hjälpa L att sätta igång och sy lite kuddar...Mammas favorit flicka, hon vet vilka färger jag gillar..hon har väl inte sett några andra färger under sin uppväxt än: vitt, grått, svart, rosa, rosa, rosa och lite grönt..
 

2012-08-19 Stoppa gruset!

Igår tvättade och dammsög M inför murarbetet:-P,
Dammsuger han inte inne så är det ute...
Ni undrar säkert va han håller på med... M har tänkt att mura ett lager med betongstenar för att inte allt grus skall rulla ner för slänten som hamnar under själva verandan. Vi tänker på att stackars grannen inte skall halka på allt grus som rullar ner från vår slänt.
Ikväll har han hunnit några fler stenar.. Igår kom nämligen en störtskur.
 
Gräsmattan börjar ta fart! Men va jag längtar till en mur istället för slänten. Antingen har alla problem med att gå och behöver stanna för att vila. Har blivit väldigt populärt att stanna för att titta in på vår tomt.. antingen ser det förfärligt ut eller otroligt vackert :-P, Ja något är det... Men nästa år... då blir det en två meter hög mur + en häck.. men det tar väl några år innan häcken vuxit upp..
 
 
 
 

2012-08-18 Gatufest 2012

Igår hade vi gatufest på vår gata i krokhöjden... Alla tog med sig bord och stolar och mat att grilla. Sååå trevligt.
 
Ojefatet placerades i en skottkärra, som med fördel placerades närme borden när kylan smög sig på!
 
Herrarna samlades vid grillen.. Lite märkligt om vi ser till vår familj, där M istortsett aldrig står i köket.. Men när det kommer till att grilla, då är jag förbjuden att ens förbereda köttet,  hmmm. Men om köttet skall in i ugnen, ja då överlämnar han det till mig,,hmmm. Ja, både ugn och grill är varma.. men ugnen har ingen eld! det måste vara de som gör det;-).
Tipsrunda med lite annorulunda frågor,,, min kära man som är gift med sin smartphone sökte givetvis på en fråga,,,va fick han upp jo hela frågesport formuläret,,,jaja..fusk, eller ren tur.
 

2012-08-18 Gräsmatta

Före
 
Efter... det växte fort å träden har redan börjat tappa sina löv!
Tack vare min fantastiska dotter rullade vi ut gräsmattan på några timmar.. Men vi va rätt svarta och trötta...tyvärr va jag för utmattad för att ens tänka på kameran och ett kort..
Blev perfekt om jag så får säga det själv. Gräsmattan mot stenkanten... bara verandan som saknas...
Leveransen gjordes av Haninge åkeri.. Gräset beställde vi från Svenska Gräs http://www.svenskagras.se/
 
 
M hemma lagom när allt va klart! men han fick skära runt alla träd och häcken... något skall han väl göra;-).
 

2012-08-17 Tack

Inte för att jag behöver ett tack, för det är klart man alltid ställer upp för de man tycker om och från dom man själv alltid får hjälp av... Va glad man ändå blir när man får ett kort och dessutom uppskattning för de man gör eller gjort :-D.

2012-08-16 Gräsligt trött...

Snart åker vår lilla Prinsessa på sitt stora äventyr... Idag har hon hjälpt sin mor och rullat gräs...
Jag är med andra ord helt slut nu. Bilder får ni se i morgon, för nu är jag gräsligt trött :-|.
 
Smakprov på det flygande gräset som levererades av Haninge åkeri idag. Två pallar, ser inte ut att vara mycke, men de va mycke. 1kvm / rulle.. Gräset va tvunget att rullas ut innan morgondagen. Det fixade vi, tog inte så många timmar, men nu har mörkret tagit över och vattenspridaren får nu stå på till på måndag. Blir nog en gräsligt hög vattenräkning efter detta. Men fint blev det. Ni får se i morgon, blev inte så mycket fotografering eftersom fotografen själv fick rulla allt gräs, medan M hade roligare saker för sig. Men eftersom han är en gentleman åkte han 30 mil hem på kvällen enbart för min skull och har nu beskärt alla kanter...Vilket säkert va jätte jobbigt;-). I morgon bitti åker han 30 mil tillbaka,, jaja sådan är han. Åhhh han hade köpt en kexchoklad till mig, inte för att jag behöver, men han förstod säkert att jag varken druckit eller ätit, för sådan är jag, jag jobbar på utan känna efter hungern ;-). Nä nu blir det godnatt
 
 
 

2012-08-15 Saftat och syltat..

I helgen saftade och syltade jag.. har även kört ett kok ikväll med äpplen.. Otroligt gott med äppelsaft. Mums..
 
Tips från Farmor, En nypa salt i saftkoket så smakar saften mycke bättre. Sockret får man såklart inte glömma;-),
Ovan flaska fick värdinnan på brunchen vi va till i Söndags.. istället för blomma.
De blev en hel del äppelmos och även hallonsylt..
Blev även körsbärssylt..
 
Överblivna spritflaskor är perfekt att hälla upp den nykokta saften... om det finns en liten skvätt sprit kvar blir saften automatiskt konserverad. Vid användande av vanliga flaskor är det viktigt att tvätta ur dom med atamon.
 
 
 
 
Saftmajan består av tre delar...och lock... i den överstan lägger man i frukten / sockret och en tsk sallt. mellersta delen ångas saften till sig.. understa delen fyller man med vatten som ångar upp till äpplena på översta planet av saftmajan.. Vilken uppfinning.
 
När saften ångat klart häller man i 1tsk atamon per kg frukt... häll upp på flaskor.
 
 

2012-08-14 Kapning av asfalt

Igår kväll kapade M bort en bit av asfalten... Det är inte mycke man hinner med på kvällen, det blir fort mörkt:-|. Vi skall mura fast ett lager med betongblock för att inte stenen skall rulla bort under den blivande altanen..
Å va fint det blev...Men som vanligt..När det va 50 cm kvar att kapa, gick klingan av:-|.. ja ja vår vanliga tur.
 

2012-08-13 Gallervält + stenläggning... Grattis kusin F 23år

Grattis Kusin F 23 år idag.
 
 
 
I helgen har vi plattat till all jord inför nästa helgs leverans av gräset... Vi hyrde en Gallervält hos Värmdö Järn & Maskin ute vid Mölnvik.. Dom är billigast på hyra av diversemaskiner, samt du behöver inte betala extra om du lämnar tillbaka måndag morgon kl 7. Med andra ord va M uppe med tuppen i morse. Hyran för Gallervälten blev 145 kr, Lördag morgon till måndag morgon..
Gallervälten varvat med M´s hemmasnickrade Raka! blev superbra.
Medan M fixade den blivande gräsmattan fixade jag stenläggningen. Nu är det bara verandan som skall till mellan stenen och fasaden..
Tyvärr får jag inte förtroendet att bygga verandan.. Men jag har gjort ritningen!
Inspektören inspekterar min stenläggning. Mycke väl Godkänt fick jag:-D.. Förutom stenläggningen har jag saftat och syltat i helgen... bilder kommer i morgon :-D.. Ja det finns inge stopp på denna kvinna, men men det är sådan jag är, nyfiken på allt, inget är omöjligt. Däremot tanka bilen är något jag aldrig gjort;-), däremot betalar jag räkningen för bensinen, alltid något.
Nu är även kanten fixad. Bara gräset som saknas.. Blir nästa helgs jobb.. Nu blir det en veckas vila:-D..
 
 

2012-08-12 Brunch kalas

Idag har vi varit och firat lilla R som blivit stora R, 17 år.. Här öppnar han ena presenten vi köpt... 8 rullar singoalla kakor..blev även en rosa skjorta från Bondelid. Singoalla kakorna är en liten rolig grej.. När han va liten, gömde han singoallakakor vid vattenmätaren;-).
 
 
Det serverades som vanligt ett fantastiskt bord fullt med godsaker.
 
Mums
Själv rotar jag i ägarinnans skåp, det brukar vara ok:-D..
Min älskade lilla L.
 
En liten L slocknade mitt i brunchen :-D..
 
 

2012-08-11 Fix till Australien...

Idag åkte vi in till stora staden...tar bara 15 minuter in från Nacka,, men blir alltsällan när allt finns in närheten.
Men dagen till ära gjorde vi ett ärende till Travel Heroes, Jakobsbergsgatan 16. Dom hade allt du kan tänka dig behöva inför en resa.
L hade först tänkt att införskaffa en ryggsäck som även kunde köras på hjul.. Men den vägde 5kg mot denna som endast väger 2kg.. samt den med hjul skavde i nacke,, inte bra när väskan inte ens hade någon packning i sig..
Det blev istället denna Haglöfs.Dessutom drygt två tusen billigare. Blev lite brahasaker.
 • Handduk som nästan inte alls tar plats! hmm undra hur det skall gå till L´s långa hår:-|.
 • Stödstrumpor, rosa såklart :-D. Inte för att L riktigt förstod varför hon skulle ha dessa som endast pensionärer har...Men även den mest smala vältränade kan få svullna ben på ett plan mellan stockholm - Australien..
 • Regn poncho, som täcker hela ryggsäcken och ner till smalbenen på lilla fröken.. Med andra ord, helt ok om det regnar hela resan.
 • Omvandlingskontakt för Australien. Kan vara bra att ha om man nu vill ladda sin telefon eller kamera, för att ringa till mampa:-D.
 • Tvättmedel tunna som löv...riktigt smart sak. 50 lövtunna tvättmedelark.
 • En liten ryggsäck som när den inte används viks ihop till en liten liten sak!
 • Reselakan i indiskt bomull.. också den en liten liten rulle.. Fanns även i siden för den som önskar de.. Men L föredrog lite mjukare..
 • Uppblåsbar  nackkudde till flygresan..eller flygresorna..
 • Vattentäta små väskor att ha pengar och telefon i när dom badar.. Tydligen skall man inte lämna kvar vädesaker på stranden, utan rekommendation är att bada med pengarna, då är det bra med något som är vattentätt:-D..
 • Sist Å de ni.. JO en MAGVÄSKA,,hua tänkte jag som ändå har åldern inne... Men L tyckte stödstrumporna va värre än en magväska.. Men som med allt annat. Magväskan har dom verkligen produktutvecklat. Den är helt platt gjord i siden, de ni. Går lätt att ha under en tröja utan att den syns.. Man får bara en lätt liten bulle på magen..
 • Nu va väskan full:-D.
Då är det bara resten kvar..Åh va jag också skulle vilja åka..
Blev lite lunch efter. Stekta nudlar med grönsaker. Helt ok.
 
Pappa M tog friterad kyckling med sötsursås, såg inte gott ut.. men M gillar friterat. Otroligt mycke för endast 79kr....
Självporträtt för att även jag skall fastna på bild, fick dock hjälp att rycka på knappen. Jag har inte samma finesser på min telefon som resterande i familjen har:-D. Men när L är i Australien, då kan jag låna hennes :-D.
 

2012-08-10 Hallonplockning

Kusinerna har varit hund/katt/blom/husvakt denna vecka. Vi svängde förbi påkvällskvisten då L plockat lite hallon, tänkte koka ännu mer sylt....Och va hittar vi, jo två tjejer med en baginbox..Inköp denna vecka bestod av
Baginbox, tacco och mango chutney..sedan har dom länsat farmor/mormos frys;-).
Tjejerna hade bakat såååå goda bullar, mums;-). Köttet dom länsat frysen på har ersatts med frysta bullar;-).
ägarinnan av kameran;-).
Titta va duktiga dom har varit. Resultatet blev myggbett, brännsår, allergibesvär, svullna ögon, men jag fick mina hallon ;-). tack tjejer.. J plockade 3st och L resten;-).

2012-08-09 BYGGmax premiär!

Ikväll har vi besökt ByggMax för första gången, lite annorlunda än Byggolé. Mycke bekvämare.. Vi körde in bilen, registreringsnumret registrerades i kassan.
 • Vi plockade på oss de vi ville ha,
 • innan kassan mätte en kille upp allt vi köpt,
 • in till kassan och ange registreringsnummer,
 • betala,
 • klart!
Bättre kan det inte bli. Stenen kostade 42:95 st.. på Byggole kostar stenen 69 kr..lite längre att  åka, men vi fick oss en utflykt på kvällskvisten:-D.
Totalt 36 sten fick plats på släpet, innan fälgarna stötte i backen:-| ,
 
 
Ja hit blir det fler besök.
 
M testar L´s nya kamera... måtte denna nu hålla. Det är tredje kameran. Tredje gången gillt!
Den är vattensäker ner till 10 meter, skottsäker, inbygd gps (kan vara bra om hon kommer bort!), dock ingen zom, endast 5, men va skall man me de om den går sönder. Kameran ser ut som en traditionell gammal hederlig kamera från 90 talet. Det passar väl damen som är född på 90 talet. Om inte denna håller, ja då skall hon nog inte äga en kamera;-). Skojja bara. Inte hennes fel att dom gått sönder. Skulle själv vilja ha en Nikon AW100 Vattensäkrad 10m,, Inte för att jag dyker så ofta, men en störtskur skall den väl klara av.
Efter att ha testat räcker 5x zon, bilderna blir jätte klara och fina, snabb mm.. den får höga poäng av oss iallafall.
Vi köpte den hos Expert i Nacka forum.
 
 
 

2012-08-08 Säkrad för regn!

Nu har M säkrat upp kanten...I helgen kom en störtskur,,,resultat, jorden åkte ner på gatan! Mur blir det nästa år.. tillsvidare blir det en tillfällig kant. Gräset kommer om drygt en vecka.
Just nu är det en enda lervälling på tomten..
Jaha, så här ser det ut idag..dock är det lite mer regn.. kortet tog jag i lördags!
Oj oj.. mycke kvar.

2012-08-07 Regnställ!

Igår kväll åkte vi ut till Jula för att inhandla ett stycke regnställ till herr M som blev rätt blöd på väg hem med sin motorcykel...195 kr för detta regnställ som en hel overall. Det blev storlek XL, de ni,, till min lilla small gubbe. Jag menar vem har en 45 årig man med rutor på magen,,, och samma storlek som han hade som 20 åring,, samma vikt...Tyvärr lever han fru inte upp till samma ideal! hmmm vi äter ju likadant,,,, men men jag har nog fått sämre gener ;-). Men va gör de, jag är lika glad för de ;-).
Under har han hela motorcykelstället. Nu finns det inga hinder när regnet öser ner.
 
 

2012-08-06 Plåtar på plats!

Äntligen har plåtarna under fönster och dörrar kommit på plats, 3 år tog de.. inköptes förra året. Specialbeställda för ett år sedan hos Sällsplåt ute på Värmdö.Vit plåt blev det, jag fick min vilja igenom.. M ville ha svarta plåtar, men jag tror att det blir som en ram, men men det blir en veranda som gör att plåten ej kommer synas, hmmm, jaja. Fönstrena ser lite skitiga ut, men lite skit har väl ingen mått dåligt av;-). Snart blir det lite lättare att tvätta våra fönster.
Min man är bäst ;-). Såå fint det blir.
Detta utfördes dock inte idag...idag öser regnet ner.
 
 

2012-08-05 Hallon

I fredags kväll plockade jag 6l hallon hos Farmor och Farfar.. här är en del..har kokat sylt och fyst in
Åkte även ut idag söndag och plockade 3 liter...mums.. det bästa jag vet är hallon.
Det är hallon precis överallt..
På bredden och tvären ;-).

2012-08-04 Alla högar är borta!

Igår satte grävmaskinen igång. Alla högar är borta. Tomten har skalats av med några centimeter. M va en hjälpande hand. Dock fick han hålla upp äppelträdsgrenar, skotta undan mm. De va det närmsta han kom en grävmaskin. Drömmen är själv att få köra en ;-).
 
Det va http://www.kaarles.se/Kaarles.se/Start.html som kom och grävde..På uppdrag från Bellamans.
Otroligt trevlig kille. Snabb va han.. tog precis 5 timmar att få bort allt och få på ny jord. Bellman uppskattade till 16 timmar! Men vi fick rätt grävmaskinist, han visste va han gjorde ;-)
Ännu mer högar!
Markduken på plats..M fick jobba hårt. Dom startade vid halvsju, ingen frukost, bara kaffe,,,efter några timmar kom M in med kramp i armen,, den gick inte att sträcka ut, hmm... blev mycke vatten, därefter va det bara att gå ut och fortsätta! Hårt jobb och bara kaffe är ingen bra kombination, frukost och mycke vatten vid hårt arbete är att föredra.
Ser ut som snö, en skidbacke mot grannen!
 
Försökte med lite fika, skulle haft ett glas vatten,, men men, de enda som försvann va kaffet, dom hade inte tid att fika...killen som körde grävmaskinen, han drack inte ens kaffe, de hade han inte tid me, han skulle jobba.
Lastbilen som körde iväg med tippmassan..
Kaffe!
 
Lastbilen är fullastad med gammal jord...
Oj oj oj va avundsjuk M va på killen som körde,,, M´s högsta dröm att få köra och äga en grävskopa...
900000kr exkl moms kostar grävaren, i Stockholm får dessutom inte en grävmaskin vara äldre än 10 år.. ja då måste grävmaskinen vara igång varje dag och dra in pengar..
M har fullt upp, han skyfflar och skyfflar jord som trillar ner för slänten! Nästa år blir det mur om vi har tur;-),
 
Ny anläggningsjord.
M all by himself without the excavator!
Nu är det bara resten kvar! Nästa helg skall vi hyra en jordvält. Gräset kommer veckan efter...då M skall på grönalund när gräset kommer, blir helt själv om att rulla ut 100kvm gräs, L får lov att hjälpa mamsen, inte så mycke gräs, men på en kväll blir det tufft! Om det är någon som inte har något att göra är ni välkomna förbi att hjälpa mig;-).
Just nu ser det väldigt platt ut,, Nästa år blir det planering av trädgården, vet redan vilka träd jag skall ha, men allt kostar pengar och tar tid, man kan inte ta allt på en gång. I år är prioriteten en veranda och mur på framsidans sida.
 

2012-08-03 Fallfrukt

Häromkvällen saftade och syltade jag. Blev äppelsaft och äppelmos av fallfrukten.. Saften va otroligt god...
Mycke socker, he he.. Saften blev rosa, passar mig perfekt.
Bäst att hålla hårt i äppelmosen, L och M har ätit minst en burk äppelmos i veckan om inte två under 12 månader, de blir många.
I år blir det ransonering av äppelmosen, En sked i veckan...Jag har nämligen fått skrapa ihop de få äpplen jag har i trädet, eller de som fallit ner
 

2012-08-02 Grävmaskinen är på plats!

Nu står grävmaskinen på tomten... Nu har jag fått lära mig ett och annat! Bellmans dom har bara lastbilar, dom hyr in företag som sköter grävningen. Tanken va att dom skulle kommit i onsdags. Men ingen kom ingen ringde.
 
Kl 12 idag ringde dom M och sa i morgon kl halv sju börjar vi gräva! ok... men va kostar de! I förrgår ringde dom från Bellmans och skulle fakturera, men vi har ju inte fått något pris och ingen som grävt, eller ens en offert som vi sagt ok till! Man kanske skulle starta en Entreprenadfirma, t.om. jag skulle nog klara av att fixa någon som gräver, dessutom skulle dom få ett korrekt pris direkt! ja ja. Nu vet vi att det står en grävmaskin, alltid något. Nästa steg är att det sitter någon i maskinen i morgon bitti. Killen som kom och lämnade maskinen va jätte trevlig, så det kommer nog gå bra ;-).

2012-08-02 Maguba

Istället för de träskor jag inte kunde ha blev de dessa rosa...men dom kom något försent så jag använde istället nedan blå på bröllopet vi va till i helgen. www.maguba.com  för den som har en annan smak än jag!
Dessa är från Gant.. 50% rabatt,, plus ytterligare 100 kr i rabatt, blev inget.. när jag provade skorna visade det sig att ena skon va 38 och andra 39!!! men som tur va så va den högra 39 som oftast svullnar lite lätt när det är varm ute.. blev perfekt.. men inte riktigt de jag hade tänkt mig. Men 200kr för ett par skor är inte heller helt fel. Är nog ingen som ser att det är två olika storlekar..

2012-08-01 Trädgårdsmiddag..

Ikväll har vi varit på Middag hos familjen L i Grisslinge.. Kusin M och R med bebis från mellersta Norrland va på besök, så söt bebis.
Men vilken vacker trädgård familjen L har, helt otroligt.
Så här ser vår trädgård ut, inte lika vacker....Just nu väntar vi på att få hit en grävare som fraktar bort all överbliven jord och alla högar på tomten.. Tror ni att dom kommit,,nääää. jag blir lite lätt trött. En anledning till att M aldrig vill anlita hantverkare!
M fixar vinet. J och E väntar på att bli serverade ;-) av den goda maten.
L´s kusin M och hennes man, som hade med sig sin söta son.
Mums vilken god mat vi fick.. Jag tog räkröra till den bakade potatisen, fanns även en skinkröra, vet att det är L´s favorit, men hon är ju på Surfcamp i Norge denna vecka, hon äter nudlar för stunden;-),
Något intressant händer på andra sidan, undra vad;-), Eller så är alla mätta och belåtna.
Vilken terass dom har, sååå mysig.
Förra året fixade dom till sitt vardagsrum, blev så mysigt och snyggt, Nu kan man se ut i den vackra trädgården som dom har.
Om jag inte själv tagit bilden hade jag aldrig fastnat,,
 

2012-07-31 Presenten...

Presenttips! Till brudparet fixade jag denna bricka fylld med diverse godsaker... För att inte allt skulle snurra runt på brickan, fick det bli dubbelhäftande tejp..
Två glas fyllda med choklad...Även glasen fästes med dubbelhäftande tejp.
En skål fylld med Euromynt och lite till choklad.. Varför Euromynt tänker ni.. Dom önskade sig pengar för att resa.. Någon gång åker dom säkert till ett land som har Euro som mynt, får vi hoppas.
En Moet Chandon Champagne,, med rosa fodral
Bakade muffins, köpte muffinshållare på Åhlens,, dom har allt..och lite till. Muffins får man dock göra själv!
Lite chokladhjärtan... Brickan kommer från Ikea...
Sax och dubbelhäftande tejp..
Efter att ha gått lös på den dubbelhäftande tejpen, sitter nog även muffinsen fast.. Den är nu båtsäkrad..
 
Nu sitter allt med dubbelhäftande tjep, även Champagne flaskan fick en liten dubbelhäftande tjep..
Mycke cellofan,,,
Såå vackert, det va här vi va på bröllop i helgen.
 

RSS 2.0