2017-05-29 Sioo

I söndags spolade M planket med vatten.. Man börjar skönja gråa kvistar... tar säkert fem gånger så lång tid jämfört med veranda golvet.


2017-05-29 ❤️Hugo❤️


2017-05-28 Sandhamn

Temperatur över 30 hemma, inte lika varmt ute på landet... det var som att vrida på en kran med kallvatten när vi passerade Kanholmsfjärden. Genast sjönk temperaturen. 


Blev lunch på Värdshuset och ett besök i favoritbutiken. Två tröjor blev det. Lilla skrutt fick en mössa i present av ägaren A till Sommarboden, rosa såklart. Så himla gulligt. Hon har så himla fina saker. Hittade ett par rosa byxor, men de fanns bara i en storlek som inte passade mig😔. 


2017-05-27 Vätskepaus

Fick följa med på promenad. Blev en långpromenad i sommarhettan. Blev två vätskepauser. Damen ville inte åka vagn. 


2017-05-27 Såpa

Tvätta utemöblerna kändes som en evighet.  När de väl var klart kom grannens bin och hälsade på. Nysåpade utemöbler var en hitt. Nu har vi gulprickiga utemöbler. Men men vad gör det när de pollenerar trädgården.. blir säkert en fin äppelskörd i år igen.
2017-05-26 Senapsgul

Planket ser nästintill senapsgult ut, efter att vi målat med Sioo. Efter sista behandlingen blir det till att vattna planket, för att få fram dem silvergrå tonen.


L kom förbi, vi tog en promenad förbi Familjetorget.se för att hämta ut ett paket. 


2017-05-26 Plantering

Vilket mysigt väder. Tog på mig min rosa outfit och min rosa skottkärra. Planterade mina blommor jag fick på födelsedagen.


Fick även så fina plantor av min granne som sår själv från första frö i sitt växthus. Dessa plantor kostar 129kr styck. Fick sju stycken. Så himla snällt. Jag fick inte betala, för då skulle jag inte få några. Hon är snäll💕


2017-05-26 Sioo

Plankets insida klart! Dags för lite målning. Testar Sioo även på furu planket. Vi kommer bli tvugna till att vattna planket efter behandlingen. Att vänta på vertikalregn, då får vi vänta länge...


Nästa steg är att beställa plåt till överliggaren. 


2017-05-25 Barnvakt

Lika mysigt varje gång att få vara barnvakt. L och J var iväg på födelsedagsaktivitet.


2017-05-24 Piccadilly

Mina nya fina Ugnsfasta skålar passar även bra till lite Polly.


Prins Eugens fina krukor fick sin egna plats.2017-05-23 Båt

L och Gammelfarmor besökte gammelmormor ute på Uvö. Eftersom det var röd dag dagen efter gick det inte så många båtar hem. Då ryckte vi ut på kvällskvisten för att hämta hem. Första gången lillskrutt åker Morfars och mormors båt❤️ Klart godkänt, hon somnade❤️


2017-05-22 Fiskmåsen boar

Inte roligt när fiskmåsar etablerar sig i ett villaområde... visst finns havet bakom knuten. Att byggs bo på taket beror på att vissa matar fåglarna. Fåglar klarar sig själva om de inte får mat.


Igår blev jag attackerad av fiskmåsar som bevakade äggen.. I morse kom viltvårdare från Komunen och plockade ner boet.


2017-05-21 Fjäderholmarna

Blev en mysig dag vid Fjäderholmarna med familjen. 


2017-05-21 Rosa

Man skulle tro att jag fyllde 50... ett tag till dess. Vilka fina presenter jag fick. Allt gick i rosa tecknet. Tack så jätte mycket för alla fina presenter.


2017-05-20 Plank

Byggnationen har legat lite på Is ... Nu när båten är i sjön, ljuset och värmen kommit och motorcykeln tagits fram. Är det dags att börja i någon ände. Vi köpte lite panel. Tyvärr kunde vi inte få tag på lärken som vi har på baksidan av planket... Numera är det beställningsvara hos Moelven... Köper man mycke. Då slipper man ställningaavgiften... 

som är på några tusenlappar. Men men..det blir nog jätte bra. Nu blev det furu med samma raka profil. 

M har även dragit el för lite mys belysning.

Planerar att måla med järnvitriol grå. Eller kanske svart...


2017-05-20 Mobil

Vi skjutsade ner dotterns bil och fick träffa barnbarnet🤗.


Har alla andra mobil så måste jag åsså ha en.. vi tar kort, vi ringer, vi kollar😔.


2017-05-19 Födelsedagsfirande

Ytterligare en 25 åring. Vi blev bjudna på en så god middag som J vevat ihop.

Tårtan stod L för, Choklad med Hallon. Mums.


2017-05-18 Besök

Ser så mysigt ut. Lillskrutt alltid lika glad när de kommer förbi och hälsar på Mormor. Morfar var inte hemma stackarn. Missade igen. Men på fredag då blir det till att få gosa.


2017-05-17 Gymmet

Träning med sin dotter är aldrig fel. 


2017-05-16 North Face XXL

150 liters resväska räcker nog till både M och mig.


Vi får packa smart... Egentligen behöver man inte så mycket, oftast slutar det med att hälften av innehållet är rent när man kommer hem....2017-05-15 Hallon

Fick nattgäster från lördag till söndag. Mormor och Morfar hade ingen banan, fick bli mosade färska Hallon. En riktig hit. Kanske en liten tjej som gillar sura saker.


Söndagseftermiddagen meckades det motor.


2017-05-14 Biff Tomat Black

Fick en Tomatplanta som tack för skjutsen från svärsonens mor. Skall bli spännande att se resultatet. Plantan kommer få en egen plats i någon av odlingslådorna. Innan dess får den växa på sig i köksfönstret. 


2017-05-13 Spenatsoppa

Vi blir lika glada varje gång vi får besök av Lillskrutt och finaste dottern, ger oss energi att laga mat... vi är extremt dåliga på att laga mat efter att L flyttat hemifrån. Tur vi ofta får matgäster och att det blir mat över. Nu blir det spenatsoppa i ett antal dagar. Purjolökspajen har räckt till fyra måltider för mig och M åt den i Tisdags... fredagkvällen 

bev det både och..


2017-05-12 Lycklig

En lycklig lite skrutt som fått sin egna stol. 

Tur Mormor och Morfar också fixat en.


2017-05-10 Snöstorm

Vilket härligt väder. Vilka snöflingor, stora som tefat. Tog en sen kvällspromenad. Allt hade fryst till pansar, även mina ben, kände inte benen efter fem km i minus grader... tur jag tog på mig dunjackan, skulle tagit på mig vintertightsen.


2017-05-09 Fötter

Kommer hem till denna skrutt som hittat sina fötter. Den nionde maj är det minusgrader och hagelstorm. Ganska mysigt ändå. Egentligen mår man som bäst med lite kyla, ingen pollen att andas in❤️


2017-05-08 Koloni

Lunch på Koloni i Saltsjö-Duvnäs med dotter och barnbarn efter att vi fixat pass till lillskrutt. Tar ca 5 minuter med bil från oss. Ett favoritställe på helgerna efter ett cykelpass. Allt är ekologiskt många vegetariska alternativ, även kött och lamm..


Vi tog en rödbets och chevre smörgås, mums.. Svenska ekologiska Rödbetor. 


2017-05-07 Grillat

Söndagsmiddag. M fixade grillning. J fixade griljeringen och jag fixade tillbehören. 


2017-05-07 Mormor på promenad

Två små sjuklingar. En låg kvar i sängen, medan mormor fick gratis motion med en guldklimp som draghjälp. 


Morfar och svärson mekade i garaget.


2017-04-07 Påshylla upp

Klart pappsen rycker ut med verktygslådan när finaste dotter behöver hjälp att få upp påshyllan från Norrgavel, hon fick i födelsedagspresent.
2017-05-06 Boo<->Hammarby

Cykeltur fram och tillbaka till Hammarbybacken, det var inte igår.... 

Lördagskvällens nöje.2017-05-05 Sjösättning

Somliga putsar på sina båtar. Vi täcker av. Tror det hänt en gång tidigare att vi inte hunnit med vårrustningen... tur vi har en plastbåt..

Det som inte göra till vårrustningen, kommer inte att göras i sjön... 

M nästan grät när vi täckte av, saltvattnet hade gjort sitt... Vakten till varvet bad oss flytta bilen då de skulle stänga, M tvättade febrilt av skrivet medan jag flyttade på bilen...

M har iallafall skrubbat ruffen så att lilla barnbarnet kan ligga tryggt i ruffen å sussa,, om hon vill👶


2017-05-03 Koskit

Blomlådorna har fått lite gödsel. Snart är det dags att plantera tomatplantor.. väntar nog en vecka till.. kanske fristen slår till under natten.


2017-05-02 BästFöre 2014

Hoppas inte resten av Göteborgskexen hade bäst före 2014, blev två paket över efter att vi gjort cakepops.. L tyckte de smakade kartong och kollade BästFöre. Tre år gamla kakor från Ica Maxi... Nu är det 2017😳


2017-05-01 Babysim

Åhhh, mormor släpper allt❤️ tänk fick följa med till Babysimmet. Pappa J's plan var inställt från Karakow, finaste dottern frågade om jag ville följa med. Yippi... himla kul att se....


2017-12-30 Heagården

Innan hemfärd stannade vi till vid Heagården för en räksmörgås. Mysigt ställe. 


Härligt med en toalett med med ihoprullade handdukar..

Sjösättning nästa Lördag, vi har ännu ej börjat med Båten. Tur det är röd dag i morgon måndag... det blir till att bara kasta i den.. M skall byta bälgar och lite annat i morgon... sen får det vara klart. 


2017-12-29 Promenad

Trots Hockey på Tv fick jag med gubbarna på en promenad ner till stranden. Inte direkt något badväder, brrr. 


2017-04-29 Varberg

En tur till Varberg för att se min fars frus konstverk på Varbergs konstmuseum. Passade på att titta till Bockstensmannen.

Närmare än så här kommer jag nog inte
Fars frus konstverk

RSS 2.0