2018-11-26 Återvinning

I söndags åkte vi till återvinningsstationen. Vilken känsla man har efter att man slängt skräp. Denna gång höll det på att bli en dyr affär... ett batteri hade rullat ner i gropen där man stänger bakluckan😂.  Tillslut fick vi bort batteriet.
(null)

(null)
Tänk va mycket skräp bi slänger. Nu slängde vi löv och batterier.

2018-11-25 TrippTrapp

En liten som ville följa med😍. Så mysigt att bara säga hej. Vi lämnade tripptrapp stolen. Lillskrutt har växt ur den andra. Skall sitta som mamma å pappa. Mormor har beställt en stol hem till oss. Blir en som är likadan som stolarna i matsalen. Lilla Åland, fast till barn.. hoppas det fungerar. Kanske går att använda som barstol när barnbarnet blivit stor.
Haha.
(null)2018-11-24 Besök

Fick finbesök lagom till middag.
Lillskrutt lekte medan mormor fixade middag. Morfar monterade ur motorn från båten. Allt hade frusit. 


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


2018-11-23 Julgodis

Iår startade vi tidigt med godisbaket. Inte ens december, nästan en månad innan. 

Har ju äran att sluta halv tre på fredagar, riktig lyx, innan de en timmes träning. Kan inte bli bättre start på helgen. Känner mig som en ny människa som klivit ut ur en bubbla. 
Vi började baka redan på eftermiddagen efter att jag hämtat lillskrutt på förskolan.  
Slutade baka vid 12. Blev inte mycke. Vi misslyckade med en del, mintkyssar känns som att vi alltid misslyckas med. Testade t.o,m. Pernillas recept, men vi lyckades inte... Tillslut blev det apotekets som vispades kall och skall stå två dagar, den smakade tandkräm😬. Jaja, kanske skall satsa på något annant.
(null)
En liten som hade tålamod. Ett halvt pepparkakshus. Nästa fredag tar vi andra halvan.
(null)

(null)

(null)

(null)
Mellis innan pepparkaksbak. 
(null)
Smälla K hade köpt present till lillskrutt. En skärbräda med korvar iträ och en träkniv. Så roligt. Blir fint när lillskrutt får eget rum snart.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Man får inte slå knut på sig själv. Iår blev det fördigköpt pepparkakshus och bakning glue, samt kristyr. Helt mjölkfritt och äggfritt. Perfekt för lillskrutt. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Sista försöket med mintkyssar.
(null)

(null)
Vi skall nog hålla oss till knäck och kola. 
(null)

(null)
Klubbor 

(null)
En som vägrade äta när mormor och morfar försökte. Men när K försökte så gick det fin fint. Ett annat sätt som fungerade utmärkt. 
(null)

(null)

(null)
M fixade middag, toastskagen. Mums.
(null)


2018-11-22 Hårdesign

Efter att jag hämtat M vid båten åkte jag till bästa Sara på Hårdesign, som fixade till mina bryn🤓. Visst kan man noppa själv, men det blir så bra när Sara fixar. Lite lathet åsså😌. Den enda lyx jag unnar mig. Då är det också mina riktiga bryn. Somliga lägger pengar på vin en fredagkväll, jag lägger dem på annat☺️

De har dubblerat sin verksamhet. Så fint det blivit.
Bästa av allt, massage ingår😊, iallafall av massagestolar vid hårtvätten. Där man även fixar till brynen. 
(null)

(null)


2018-11-21 Squash

Grannen städade trädgården för några veckor. Fick några oranga squash. Blir smarriga rårakor tror jag.
(null)

(null)

(null)

(null)2018-11-20 Tomatsås

Tomatsås på de sista egna tomaterna. Tänk att de legat och mognat sen i september. Fick tips av min moster att lämna hela kvisten. Fungerade.
Femte tomatsåsen, så himla gott med färsk pasta. 

Busenkelt. Två lökar hackas i valfri storlek, fräs i rapsolja. Dela tomaterna. Stek på med lock, blir en massa vätska, blanda ner salt peppar och en aning socker eller en skvätt honung. Bland i Basilika och oregano. Gärna färsk. Koka på svag värme i en halvtimme. Servera med färsk pasta
(null)

(null)

(null)

(null)


2018-11-19 Hemköp

Numera blir det ett å annat köp på Hemköp, så varför inte slå slag i saken och bli medlem. Jag som var så duktig å inte köpte något godis. Kassörskan slänger en kexchoklad mot mina varor och säger. Just, som ny medlem får alla en kexchoklad😂🤣😂. Jaja, 😩.
(null)


2018-11-18 Julbeslysning

Ägget borta, allt nytvättat. Äntligen kom julbeslysingen upp på framsidan. Så mysigt. Njuter av varje sekund. Älskar julen och allt vad det innebär.
(null)

(null)

(null)


2018-22-17 Besök

Besök av dotter och barnbarn❤️ mys med morfar. 
Obligstoriska färden med tvättkorgen in till tvättstugan.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


2018-11-16 Kikhosta! Äggkastning

Har legat sjuk i en vecka. Hostat så att jag inte vet vad. Blev ett besök till vårdcetralen. Tre timmar tog det. De misstänkte kikhosta, tror inte jag har det. Två prov blev det. Först stoppade de orivet i fel rör, bakterierör istället för  virus rör. Inte det roligaste provet. Hände mycke på vårdcentralen. Vad är odssen att en person har samma för och efternamn, och dessutom samma födelseår. Japp det hände idag. Trodde först att personen prioriteerats före mig, men fel person. Sen en familj vars son agerade tolk, en nioåring! Han skall ju vara i skolan. Han försökte få hjälp till att hjälpa sin lillebror. Läkaren upprepade bara att man måste ha tid. Inte förstår han vad det innebär. Jaja hoppas det löste sig.  Nu hem å vila. Fick en stor dunk med hostmedicin som även skulle räcka till mannen min som hostat i flera veckor...

När jag väl kommer hem, upptäcker jag att någon krossat ett ägg. Tur man har bevakning!  Sex barn som gick bus eller godis, trots att de fick godis av oss, knäckte de ägget med hjälp av stenen. Inte roligt bus. Nästa år polisanmäler vi och ber att föräldrarna kommer över och ser till att barnen städar upp. Någonstans börjar brottsligheten.
Tur två andra gäng skötte sig exemplariskt, finns hopp för dagens barn!
Dessutom hade bilen fått ett ägg på sig. 

(null)

(null)

(null)


2018-11-15 Snickeri

Är riktigt imponerad. Vi har haft fya snickare som skulle ge oss pris för att bya plankor på garageporten. Ingen hörde av sig. Antagligen ett tråkigt jobb. 
Finaste dotterns sambos vän är snickare. Han hjälpe oss att fräsa till en likadan panel. Var ju endast två ruttna plankor. Se så fint det blev, så himla duktig. Samma kille som satte in vår balkongdörr. Mitt jobb kvar! Måla till våren.
(null)

(null)


(null)

(null)


2018-11-14 Badrums stickers

Lite nya leksaker. Badrumsstickers. En liten dam gillar ju att måla väggarna med badaskum.  De här va roligare att sätta upp stickers som sätts fast med lite vatten
(null)

(null)


2018-12-13 Påslakan

Mormor är bra tokig. Tredje påslakanet till Sebrasängen😌. Kunde inte låta bli, de var ju rosa. Egentligen skulle jag köpa en ny kudde till Lillskrutts säng, men kom hem med hela kittet. Den gamla lilla kudden får vi återvinna på något vis.

(null)
Samma procedur, alla gosedjur skall ut från  sängen när lillskrutt är på besök
  
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


2018-11-12 Sjukstuga

Sjukstuga både hos oss och lillskrutt som blivit dålig i magen. Själv däckade jag totalt efter jobbet. Hostar så jag spyr😷. Hosta nästan värre än feber. De possitiva är att man får bättre immunförsvar. Inte lätt att se något positivt, när man inte kommer ur sängen, men allt kan bara bli bättre. Köpte blåbärssoppa till lilla familjen. Mormor fick en bamsekram❤️ 
(null)

(null)

(null)

(null)


2018-11-11 Måla

Övernattande gäster, även om mormor inte är 100, så går överväxeln in bör lillskrutt är på besök. När de gick hemkom så landade vi i soffan för resten av kvällen. 

Tryckte handtryck och målade till fars dag. Färgerna från när L var liten fungerar än. Kanske får de ett nytt hem snart😊

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


2018-11-10 Lek

Fick besök av en liten medan pappa skulle handla å mamma jobbade. Sen ville lillskrutt stanna😍, då blir man glad. Pappan skulle bjuda sin kompis på middag, så fick han lite egen tid. 
Efter fredagens träningspass fick jag feber, men man kan inte säga nej till en liten glad skrutt. Alvedon gjorde susen.
(null)
Greta Gris är spännande
(null)

(null)
Bästa sångboken
(null)

(null)

(null)
Tågbanan fick finaste dottern av sin farmor och farfar, still working
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Klart man inte vill sova, mormor och morfar fick äntligen mat vid nio tiden, hon ville inte sova. Sen kom mamma efter jobbet

2018-11-09 Måla

Lyx att sluta halvtre å dessutom gympapass innan. Lite lyx😊 skyndade mig till förskolan, en tjej som blev överlycklig när jag kom. 
Sen hem. När finaste dottern kom passade vi på att måla. Blev riktigt fina konstverk.
(null)
Lullskrutt vet hur man håller en pensel.
(null)


(null)
Vänder man på tavlan blir det ett träd... 
(null)
Lillskrutt skulle promt ha mallar med dalahästmotiv, som blev ett så himla fint träd med lite omsorg, en noggrann tjej.
(null)
Så fint
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
2018-11-08 Pizza Bubbles

Kvällsdejt med en vännina. Lite shopping sen åt vi varsin gudomlig Pizza på Pizza Bubbles. Svärsonen som rekommenderade. Den var god. Även om min Pizza bara består av tomat och Mozarell å lite Ruccola. Mums.
(null)

Min Pizza
(null)
Väninnans Pizza med Vitlök.
(null)

Vi rullade därifrån. 
(null)

(null)
Fick lupsyl som smakar mint. Behövs inget godis här inte.
(null)
En lite rosa vas. En rosa bricka blev det åsså.. helt onödigt. Nu behöver två saker ut från huset. Blir loppis även i vår.
(null)


2018-11-07 Thelins

Lunchdejt med finaste dotter och ett sovande barnbarn. Blev fisksoppa på Thelins. Mums.
(null)

(null)

(null)


2018-11-06 Brasa

Riktigt fuktigt ute, då blir det kyligt inne. Mannen min tände en brasa i vår fina kamin. 

Vi har knappt några tavlor i vårt hem, braskaminen är min fina tavla, ger både värme och något vackert att titta på.
(null)


2018-11-05 Besök

Kunde inte låta bli, svängde in till dotter och barnbarn påväg hem från jobbet. 
(null)
En duktig tjej som äter helt själv, va hände! På två veckor händer det grejer..
(null)

(null)
Tv i tavlan inte helt fel😊

2018-11-04 Brunch

Två veckor sen jag träffade lilla familjen. De har haft sjukstuga hemma. Aldrig har det gått så här lång tid. Lillskrutt dissade mig ett bra tag. Fick muta med en ägg och mjölkfri kaka, sen var vi vänner. 

(null)
Väldigt kul att plocka med trägodiset, kartongen var roligast
(null)

(null)

(null)
Hallon i November, måste vara rekord.
(null)
Fick Squasch av grannen. Spännande . 
(null)

(null)
Tog en promenad till Centralkonditoriet, köpte lite fika.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
En som ville hjälpa Morfar å bygga
(null)
Klättra roligast
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Vet precis hur man gör.
(null)
De morfar gör vill jag åsså göra❤️
(null)

(null)

(null)
Mys

2018-11-03 Ingarö

Åkte till Ingarö kyrkogård med lite ljus, till alla nära och kära på andra sidan. Tycker inte det spelar roll vilken kyrkogård, de är alltid med i tankarna, tankarna har ingen plats mer än i hjärtat❤️
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


2018-11-03 Lärling för en dag

Vi fick lite proffshjälp av snickare J.. kompis med svärsonen. Han ville jobba lite extra. Han hade många bra tips. Ett var att med ett klick hoppade balkongdörrarna ur karmen. Lättare att bära en dörr i taget. Vägde en hel del.
Blev så fint... 
(null)

(null)

(null)

(null)
Som ni ser två balkongdörrar. Fredells hr levererat fel tre gånger sedan maj. Nu äntligen blev balkongdörren rätt. Men fönstret blev fel. Vecka 50 hoppas vi att Fredells levererar korrekt.. tur man har alla mått på pränt..
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


2018-11-02 Fönster

Sista dagen vi har ett fönster i finaste dotterns gamla rum. I morgon blir det en balkongdörr...
Fönstret vart sålt på mindre än 30 sekunder. Jag börjar bli en hejare på att sälja grejer... eller så säljer jag för billigt. I vilket fall som helst är vi bara glada att någon annan får användning av fönstret.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
2018-11-01 Trä godis

Hittade ett gulligt set med godis i trä. Efter helgens tenta blir det till att piffa till leksaksspisen. 

(null)

(null)

(null)
Hmm saknas en godis😊

2018-10-31 Bus eller Godis

Ser inte gott ut. 

Vad har hänt. Han inte ens stänga  dörren förrän ett gäng killar ringde på, utan utklädnad. Klart de fick godis. Lite kunde det väl anstränga sig. Nästa gäng kom. Då skrämde M tillbaka, så stackar barn rivstartade från vår furstikvist... de hade med sig en hel tom coop kasse som de höll fram efter att M vinkat tillbaka. De fick en godis😌. Sen kom några utklädda barn , de fick en rejäl näve godis. Lönar sig att vara utklädd å snäll👍 nu är godiset slut.
(null)


2018-10-30 Smålandsgran

Granen beställd. Nu kan julen komma. Blev en Kungsgran iår igen. Hoppas på tre meters gran.. Som oftast 
trots att jag beställt en kungsgran 250-300cm levererar de en gran på två meter... Löser sig alltid så länge vi öppnar dörren och säger att jag beställt en högre gran. När de ser vårt hus framsida tror de att den inte går in... Men men, den som inte varit inne i vårt hus kan ju inte veta att vi har som lägst tre meter i takhöjd där granen står. Som högst är det fem meter högt. Ser man bara från baksidan. Nu är det bara julklapparna kvar.
 
 
Förra årets julgran
 
 
 
 
 
 
 
 
Oj va mycket det hänt med lillskrutt. I år får nog granen inte vara ifred. Bäst att säkra med papperskulor för hela slanten..iallafall längst ner.
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0