2016-08-27 Gräddbakelse i trädgårdenRosorna blommar fortfarande. Min nya gräddbakelse vid stenläggningen.

Är så dålig på blommor ich dess namn. Tur att trädgården min gillar min plantor.2016-09-26 SpaljéSpaljén som M svetsat och lämnat in för galvning monterades förra helgen. Blev så fint. Skall försöka hinna med en sväng till Blomsterlandet till helgen, skulle vilja plantera vindruvor.Grind blir nästa års projekt. Måste barnsäkra tomten😉

2016-09-25 Boo-->Ingarö


Cykeltur till Ingarö för att hämta hem bilen.

Mysigt med hösten.


Någon som placerat en vattenskål till förbipasserande hundar. Kanske Hugos?

M förfäras över särskrivningen!
Kanon barnvagnar eller Kanonbarnvagnar. Själv skulle jag inte använda ordet kanon. Syftet är iallafall uppfyllt.Lilla Hugo. Sommarkänsla.

2016-09-25 Klädval


Hämtade den här bruttan, omedveten om att vi klätt oss likadant!
Åhh längtar, snart flyttar de hem till oss i några veckor medan de renoverar badrummet. Skall bli så mysigt❤️

2016-09-24 Båtupptagning


I lördags var det dags för Båtupptagning...
Vilken dag, 7 timmar tog det, record. 
En hel del nya båtägare! Som inte riktig hade koll på sina saker. En båt höll på att rasa av vagnen, en annan fick inte plats!
Inte många snäckor,


Riktig stötta!Plockepinn skall man inte ha, då tar det lång tid. Tur vi har riktiga grejor!

Dagen började tidigt vid Mölnviksvarvet.


Desto mer snäckor på motorn.
2016-09-23 Hallon


Hallon i september, nam nam.

Bäst all plocka in utemöblerna innan första oktober.


2016-09-22 Varvet


Igår åkte vi ut till Ingarö, för att sedan köra över båten till varvet. De måste ha trott att vi var skvatt galna med hjälm på sjön.. Haha, de bjuder vi på.
En puss på Pelle!


Ibland önskar man en större båt, inland inte!
Oljebyte han mannen min också med.Cykel hem.


2016-09-21 Nyklippt blomma..

Grannen tipsade att klippa bort de röda pestillerna,,, oj vad oljigt.. Blev gult överallt. Nyklippt!2016-09-20 Lisa dagen


Grattis på namnsdagen MamPas lilla prinsessa❤️ 
 
 
 
 
 
 

2016-09-20 MiddagsgästerFinaste dottern med sambo kom över på middag, blev pyttipanna med renskav och rödbetor.
Mumsig efterrätt. Glass, maräng och varma bär.

Ringlad hemgjord chokladsås. 

Nyplockade tomater från trädgården.2016-09-20 BlommorDet ringde på dörren i måndags kväll, M ropade, en blomförsäljare, öppnar du. Jag säger, Nää jag vill inte köpa något. M öppnar dörren, hör då att det är vår snälla granne med en stor bukett blommor. Tänk att M inte såg att det var vår granne. Jag har dessutom kännt dem i nästan 35 år och M i 30 år.
Hon undrade om vi ville ha en bukett. Hennes man jobbar med filminspelning vid SVT och hade fått en mängd blommor över efter inspelningen, frun gick runt till oss grannar och gav oss en bukett. Åhh så snällt.
Tydligen skulle man klippa bort de röda pestillerna inuti blomman!
Fanns även en grön gladdig pestill, likt ett hjärta.
2016-09-18 Bilfritt Stockholm


Jag och min bodyguard begav oss in mot stora staden på cykel. 5 mil fick vi ihop, inte mycke med tanke på att vi cyklade från Nacka, därefter Djurgården runt.
Men vilken härlig dag. 

Bilfritt Stockholm för en dag. Var en aning kaos med alla cyklister och gångtrafikanter som mer eller mindre var som att möta en massa walking dead, gångtrafikanter som stirrade blint på sina mobiler med öronsnäckor. Vi får skaffa ett ljudhorn. Ett bilfritt Stockholm utan bilar.... Jag föredrar bil i Stockholm. En cykeltur är aldrig fel, Djurgården levererar i vanlig ordning.


En sväng upp för Slottsbacken och vårt fina Slott.
 
  
 Nästan som vattenfestivalen, men med en cykelparad.


 
 

Ojoj, mycke fågelbajs att skyffla, bår brygga på landet är rena drömmen.


Räksmörgås hos Caf'e blockhusporten.
Mums vad smarrigt. Heagårdens räksmörgås har ingen ännu slagit.
M tog en stor 


Jag en liten.


 
Birger Jarl passerade,
Brr kallt i vinden..
Kanske sista gången vi passerar ett sargat Slussen.

Ett gäng härliga musikanter som spelade vid Sickla på Statoil oljefat...

Åh vilken härlig dag. Nacka är ändå vackrast❤️ Värmdö också. Jag gillar lugnet och naturen.

2016-09-17 Gul Blomma

Gult är fult! Nja, kanske inte min favoritfärg. Har ofrivilligt fått en drös av dessa i min planteringslåda. Säkert från fåglarna eller kanske från den köpte planteringsjorden. De lyser vackert upp i höstträdgården. Dessutom gratis blommor!


2016-09-16 Två till


Oftast är det jag som bestämmer i den här familjen😊 haha. Den här gången har M bestämt att vi behöver ytterligare två enheter till våra utemöbler. Så blev det. I torsdags kom enheterna, håller med M ser bättre ut. Vårt runda bord är nu omgärdat av en U soffa.
Beställt från Bra Sommarmöbler i Göteborg, 450kr i frakt, värt varenda krona.


Mys i soffan när M kommer hem.


2016-09-15 Dörrmatta


Köpte en matta till att ha under stolen!
Ville egentligen ha en i plast. Den i plast kostade 2000kr, denna 199kr. Inte svårt att välja. Blev den för 199kr. Grå såklart, inte vit denna gån! Köpt hos Kubus sängar och mattor, i Nacka Forum.

Egentligen är det en dörrmatta, som man kan välja hur lång som helst. 

2016-09-14 GrönkålsmaskarFullkomligt kryllar utav olika sorters maskar som äter av min grönkål... 

Kanske är den svart från början, av allt Grönkålsätande både växer och blir gul/grön/svart....  Jag som längtat efter grönkål till jul.


Spindeln som vävt ett nät över grönkålen, verkar ha gått på semester. Kunde han inte jobba lite hårdare å fånga in några Grönkålsmaskar i sitt fina nät.

2016-09-13 LingonPlockade en liten hink med Lingon på landet... Mums. 

2016-09-12 Sjögång


Söndagens hemgång blev gungig. Blir tidig läggning. M skall åka halvfyra på morgonen, hua,,

Ser lugnt ut på sjön!
Andra sidan av båten gick det vilt till.


Ses snart!


2016-09-11 Flaggstång!

Kul! När grannen skaffar flaggstång och bor två meter nedanför oss. Sista kvällssolen fångas av flaggan😬. Flaggan blir i ögonhöjd med vår altan. Jag vet, vi bor i ett tätbebyggt villaområde. Han kunde köpt en 12 meter flaggstång istället för en som är sex meter.  Kanske de inte tänkte på. Det positiva är att vi själva slipper skaffa en själva... Brukar sällan bli uppretad över saker, detta är definitivt inget att reta sig på, men de kunde väl frågat!  En sak om våra tomter låg på samma våglängd!!! Samma granne som har bikupor vars bin mer än ofta svärmar in på vår tomt. 
Vi bor ändå i ett tätbebyggt område. Vi visar alltid hänsyn och frågar oss för innan vi gör något.  

Jag får be M gjuta in fundament i muren mot grannen, till ett flaggspel, flaggstänger för alla länder. Det behövs ju inget bygglov👍☺️. 

Får se vad vår andra granne tycker som har kvällssol med flaggstång som skymmer sista strålarna, vi  har iallafall möjlighet att flytt uteplatsen. Nu begär vi bygglov för en inglasadveranda👍😄, eller en attefallare. Vilket vi inte gjort för vi har tänkt på grannarna och att de då inte får någon sol under dagen. 

Man behöver inte bygglov för att sätta upp en flaggstång, dock bör den sticka 3-4 meter över huset,  vår tomt sticker 2 meter över deras tomt, som ligger framför deras. Varpå flaggan hamnar mittför vår tomt! Det blir nog jättebra😃. Bara sjötomten som saknas.Hur många bemärkelsedagar kan man ha! 2016-09-10 Landet


Redo för ett dopp på landet... Skillnad på värme mellan Lofsdalen och Stockholms skärgård... 6 grader i Lofsdalen förra helgen,  21 grader i skugga ute vid Sandhamn / Eknö.
16 grader i vattnet. M har inte badat på hela sommaren, säkrast på land. Själv älskar jag att bada. Ju kallare desto bättre!
Rekord är nog nyårsafton, utan bastu att påpeka!

2016-09-09 Filmtajm


Fredagens sällskap blev finaste dottern, medan mannen min kommer hem i morgon bitti, då blir det landet.

Lax med hemmagjord citronsås, receptet kommer från våra fd grannar. 
Snart filmtajm, Mothersday..
Om några veckor får vi övernattande gäster som skall renovera sitt badrum, skall bli så mysigt. Då blir det riktig middag varje dag, som det var förr😍.
Inte lika kul att laga mat till sig själv, ja M vet ni han äter mest varmkorv. 
M tänkte att han skulle passa på att få lite matlagningstips från svärsonen som är en mästare på grytor och långkok. L har det alldeles för bra, känns bra att veta att hon får vällagad mat😊. 2016-09-08 Vattna PelleI måndags cyklade vi ut till Ingarö för att vattna Pelle. Jag passade på att ta ett dopp i havet
Sjuklingen kom med bilen, det fick räcka med 2.5 mil för mig enkel tur. M däremot tog på sig pannlampan å körde genom den kolsvarta skogen hem. Vi hade inte ätit middag efter jobbet. Eftersom jag kom hem före M, gjorde jag torsk med dragonsås och potatismos. När M kom hem fick han fisk stackarn, utsvulten som han var efter ett hårt cykelpass, senaste måltiden var lunchen ... Ja ja, han lär äta gott på restaurang resten av veckan, går nog ingen nöd på honom. Medan jag äter mina tonfiskburkar med thai! Så tråkigt att äta själv...

2016-09-07 KattbesökKatt på besök!. En av de få nackdelar med att ha veranda dörrarna på glänt.


Han ville väl kika in för att se hur vi bor..Äntligen ute...  Det var tredje katten på besök... 

2016-09-06 Kontorsstol


Trodde aldrig jag skulle byta ut min Ålands pinnstol mot en kontorsstol. Som min käraste dotter tjatade när hon gick i gymnasiet, hon önskade sig en kontorsstol.. 

Hittade denna hos Mio möbler på Värmdö. Helt klart godkänd som hemma kontorsstol. Grå klädsel ett plus. 15% i rabatt gjorde att jag gjorde slag i saken å köpte min första och sista kontorsstol🙄.

Vi köpte den för tre veckor sedan, när väl M monterat stolen så hittade vi ett hål i tyget.

Två veckor tog det att få en ny. 👍

Dessutom bekväm att sitta i.

2016-09-05 SkördetidSkördetid. Rabarber från odlingslådorna.
Amerikanska blåbär.

Tomater. Mums.

2016-09-04 HemNämen, påväg hem från Lofsdalen mötte vi farmor och farfar som kom från Norderön tillbaka till Lofsdalen...Alltid lika kallt vid detta rastställe, brrr.


2016-09-03 Solgropen

Första gången vi besöker Lofsdalen by Augusti. Inte många timmar vi var uppe, väl värt de 120 milen. Vi åkte upp på lördagen, framme vid halv fyra. Ut på myren med cyklarna. 7 km kändes som fem mil landsväg. Hem på söndagen vid 13 tiden.

Vi är nog lite galna, anledningen till trippen var husvisning, även om det inte blev något husköp, är vi supernöjda med helgen. Hade varit mysigare om farmor och farfar varit kvar i Stugan, de åkte till barnbarnen på Norderön i Östersund över helgen.

 

Solgropen
Rejält blött på myren...
Ser kanske lätt ut. Men det var det inte kan jag lova.
Upp mot slalombacken. Träffade på ett trevligt par som vandrade upp mot toppen. De berättade att deras bekant som bor i Höglandet haft besök av en Björn😳.
Lången ner till Höglandet... på vintern går det utför, idag nerför!
 
 
 
Brrr, inte varmt. 9 grader på dagen, tur långkalsongerna åkte ner i sista stund.
 
Farmor och farfar är uppe i två veckor och plockar lingon. 


RenPanna inmundigades på Trapper Saloon.
Inte lika god som på vintern.2016-09-03 Hundratjugo mil120 mil blir det denna helg, ingen favorit. Men vad gör man inte för att få andas riktig luft.

Genom halva Sverge öste regnet ner, ganska mysigt.
Det tycker inte M.
Uppehåll i Ljusdal.

Snart framme, 

Framme... 

2016-09-02 Spaljé med runt hål


Spaljén klar för montering. Galvad och klar. Kommer bli så fint med det runda hålet. Vinranka står näst på inköpslistan. 
Grannen hade en söt variant, skall nog höra vilken sort.

Min älskade make kom hem och fick ett ryck på kvällskvisten. 

Mäter ut platsen för ena stolpen.Snart dags för pannlampan!2016-09-01 Grönkåls mask!


Blir ingen grönkål till jul. Tänk att en liten svart mask har ätit upp alla blad, kunde han inte tagit själken också.


Planterade ny grönkål i lådan med dillkronor... Nu har den svarta masken masat sig över även till denna låda, dessutom förökat sig.. Får se om jag har någon grönkål efter helgen.


2016-08-31 SommarbodenFynd från Sommarboden på Sandhamn.
Min absoluta favoritbutik, hon har allt som faller mig i smaken. 


Nya mössor att ha under hjälmen nu när höstennärmar sig.
Annorlunda skjorta med tryck under kragen. Rosa såklart...2016-08-30 Blomma


Äntligen blommar vår fina klängerväxt, planterade den för 3 år sedan. Tänk att det skulle ta tre år innan första blomningen.


Två blommor totalt. Tyvärr börjar hösten ta över, bladen har blivit vackert roströda, snart åker bladen av, hösten är  ett faktum.

2016-08-29 Promenad


I förra veckan kom min barndomsvän förbi med sin vove Molly för en promenad. Gick ner till stranden bakom oss. Alltid lika mysigt.


Molly badade, svanen tyckte något annat å kom fräsande som ett ånglok.


Fick en fin höstblomma, 

RSS 2.0