2017-06-27 Fransk smuggelmelon

Fick med mig en Fransk äkta melon. Sååå himla god. Jag njuter av varje tugga. Svenska meloner smakar aceton.


2017-06-26 Jag har plåster

Skjutsade L och lillskrutt till SÖS som tog mer prover. Allt var bra bara ett virus. När vi hälsade på ville lilla solstrålen visa att hon tagit blodprov å fått ett plåster. Lite synd om mig👶


2017-06-25 Mot Sverige

Sista dagen vid Rivieran. Vid 21 lämnar vi värmen byter 41 grader mot 13 i Stockholm, brrr. 


Lite barnmatshoping han vi med. Medan M fixade städningen i vanlig ordning. En tur till Apoteket då lillskrutt fortfarande hade feber och alvedonen var slut. Frankrikes barnalbedon var 40mg starkare än den svenska. Hmmm..

Väl framme vid flygplatsen hade lillskrutts feber gått upp till 40.1 . Blev en fransk alvedon. Dessutom fick vi inte boarda planet då hon hade feber. Frankrike är bara bäst. L och lillskrutt fick läkarhjälp som kollade allt och vi fick klartecken att gå ombord. Yeee.. annars hade vi fått stanna. Hade inte heller varit så fel.


2017-06-24 Strandindelning

Yes en helt egen strand för mig😘 Frankrike är bäst. Finns plats för oss alla som är på besök.

Frejus flera mil långa sandstrand är numera uppdelad i en Icke rökare strand. Hundstrand. Sportstranden mm samt en helt vanlig strand.

Lillskrutt fick feber igår, vi delade på strandhänget. Fick instruktion att lillskrutt fick äta vad hon ville nu när hon var sjuk, missade dock att hon först skulle ha något mer matigt...Hörde nog bara det jag ville höra😌, blev en kall päron klämmis som är en av favoriterna. Hon vet precis hur klämmisen fungerar. Intelligent liten skrutt.

Kvällen spenderade vi på terassen. M tig död på lite myror. Radar med parfym,,, inte någon hit. Myrorna la sig platt!


2017-06-23 Midsommar

Efter morgonens besök av brandmän fick vi äntligen i oss kite frukost, något försenade tog vi oss till Theoule där goda vänner huserar för att fira midsommar. De hade dukat upp med så god mat på balkongen. Efter midsommarlunchen badade vi i deras pool, vilket lillskrutt gillade, eller solstrålen som hon till 99% är. Bara när hon är lite sjuk som hon är en liten skrutt.


Vilken utsikt de hade över Canne bukten👍


2017-06-23 Brand + Lyckstolpe

I morse vaknade jag av att något skrek i trapphuset på Franska.... hörde brand. Hmmm, gick upp och tittade i nyckelhålet. Kunde inte se något. Man skall inte öppna dörren om det brinner tänkte jag och gick och la mig och tittade på Netflix på telefonen.. Tänkte att det är någon snurrig gubbe. Hörde sedan något från taket. Vi har lägenheten högst upp och två stora takterrasser

Tyckte att de var lite väl mycke väsen. Gick ut i vardagsrummet, jalusierna hade några glipor, såg två personer som gigantiska silverhjälmar..... men vad händer. Ropade på M som sov, att komma, någon är på balkongen.. visst sa han utan att röra sig. Knackade på fönstret och försökte dra upp jalusierna som är elektriska. Gick inte att få upp... testade en annan jalusiknapp som går till de andra jalusierna, äntligen fick jag upp. På balkongen finner jag två snygga brandmän, och tre på taket... en ligger på golvet och firar ner en annan brandman till balkongen under oss. Tydligen brinner det i lägenheten under oss... 

Allt gick bra och jag hade en snygg brandman i mitt vardagsrum när allt var klart. Vi behövde inte utrymma. De firade ner den skadade familjen. Antagligen mest rök...

Inte nog med brand i lägenheten under. Så körde M upp på trottoaren där en lyckstolpe står på den inhängande parkeringen. Betongen under lyckstopen var inte riktigt fast. Så bom så blev hela lyckstolpe  sned och den vita lampgloben flög som en champanjekork och rullade iväg. Backkameran slutade fungera.


2017-06-22 Ile de Porquerolle

Idag åkte vi till ön Ile de Porquerolle. Tog dryga timmen till hamnen i Hyeres. Därefter en båttur på en 20 minuter med båt över till ön. 70 euro. L och J åkte som ungdomar halva priset☺️. Vuxna är från 26. Lillskrutt åkte gratis. Kändes som vi hade ett tvillingpar med en liten😌 vid biljettluckan. 


När vi kom fram till ön slogs hettan emot oss.... rekommenderat är att hyra cykel. Blev lite svårt med en liten Som ännu inte sitter men står för det mesta. 

Vi promenerade de 2,5km till finaste stranden på Rivieran, Notre Dame... så fint. Värt varje steg. Lillskrutt sov, lite för varmt för henne. Nästa gång jag åker hit får bli en vår eller höst. 

Lillskrutt badade för första gången i Medelhavet. Hon behövde kylas ner. Vi sköljde av henne med dricksvatten. Hon trivdes som fisken i vattnet. Vi var inte ensamma med barn. Kryllade av vagnar och småttingar. Men tror inte det var så bra för henne i hettan. Tre fyra år hade varit bättre. Då kunde vi hyrt cykel och kärra där hon kunde sitta och få svalka i det lilla vinddrag som blir efter en cykel..

Fanns en massa mysiga restauranger om man tog sig en bit upp från hamnen.

Hit vill jag tillbaka. Även Hyeres såg mysig ut med milslånga sandstränder.


2017-06-21 Stranden + Finnesök

Nämen vilka hittade vi nere i hamne. Familjen S. Blev lunch på Terassen. De bor inte allt för långt bort från oss. Världen är bra liten ibland.


Förmiddagen började vi med någon timme på stranden.

På kvällem gick vi ner till Port Frejus. En massa mysiga restauranger. Vi hittade en barnvänlig sådan.
Lill skrutt charmade alla i vanlig ordning.2017-06-20 Lac du saint Cassien

En tur upp i bergen först till Lac du Saint Cassien. Sjön var helt fanstastisk. 53 grader visade termometern.. vi fortsatte med bilen till Fayence för en lunch.


Därefter tillbaka till Frejus för ett dopp i havet innan middag.


2017-06-19 Strandhäng

Idag blev en dag som andra dagar. Vi tog det lugnt. Gick till stranden. Åt lunch i hamnen. 


M smörjde bara in axlarna, ett bevis på att solkräm faktiskt fungerar. Han har numera en vit rand på övre delen av ryggen. Resterande är rejält bränd...2017-07-18 Femtio

Idag är det ingen vanlig dag, idag är det M's födelsedag. Hurra , hurra. 50 år idag min älskade gubbe😘❤️.


En morgon promenad till Boulangeriet..
Sedan bar det av mot Eze, men vi kom till Nice sedan vände vi hem, en helt vanlig dag med M. Åt lunch i Cannes. Svärsonen vevade ihop middagen.  Räkor i chili och vitlök och pasta. Han kan laga mat den killen.

50 är bara en siffra. 
Lite bubbel på det. 


2017-06-17 Mot Nice

Here we go again... Slutar alltid med att vi åker till Frankrike. Frankrike levererar i vanlig ordning. 40 grader varmt. 


Flygresan ner gick hur smidigt som helst. Lillskrutt charmade alla på planet.
Hyrbilen blev hur bra som helst. Vagn och allt gick in.... Eftersom vi hyrt en extra stor bil fick vi släpa allt till en annan terminal i Nice... inte optimalt i 40 graders hetta med en liten. Hon sov i mormors famn😊.

Nu skall vi bara ta det lugnt i en vecka.


2017-06-16 Barnvakt

Lika mysigt varje gång man får vara barnvakt❤️


2017-06-15 Garage

Som den blänker. Allt får plats i vårt garage bara man vill... I garaget har J och M spenderat ett antal timmar, J de flesta av timmarna för att renovera sin motor. Nu blänker den rejält.... 
2017-06-14 Stokke PramPack

Igår köpte vi en resväska till vagnen på BigBaby i Sickla. 


En reseförpackning flygbolaget rekommenderar. Stokke PramPack. Vilken smidig lösning. Du kan t.o.m få ner en tvillingvagn. Vi fick ner Buggaboo springvagn + Resesängen . Kan inte bli så mycket bättre. När den är ihoprullad är den inte större än ett ihoprullat liggunderlag.

Kostnad 1295kr. Fick att hyra för en hundring per dygn på flygplatsen skulle bli 900kr. Kändes mer värt att köpa. Utifall det blir fler flygresor. Nästa kanske är en rullator, även en sån får man ner... eller så är det bara att sälja .


2017-06-13 Shpock

Då har jag sålt mitt gamla skidställ från Helley Hansen på Shpock. 75 kr. Denna gång blev det lite krångligare.. Skulle fraktas... fick extra för frakten... Jag är bara glad att någon annan får nytta av mitt gamla skidställ.2017-06-12 Thelins

I söndags blev det lunch i Forum med lite shopping....❤️


2017-06-11 Paviljong

Äntligen har vi fått upp paviljongen. Presseningen som täckt sofforna under vintern behövde sig en rejäl tvätt...

Tur jag har en man som kan det här med att skura.... Fram med Proseccon 🥂 


2017-06-10 Sommar

Firade in sommaren med gamla gänget från förr.. Alltid lika trevligt. 

Fördrink på Hotell Diplomat vid Strandvägen, därefter mat på en trevlig restaurang vid Skeppargatan. Kvällen avslutades på en Engelsk Pub på Östermalm, riktigt otippat ställe. 


2017-06-09 Båt

Skjutsade ner L och lillskrutt till Hasseluddens brygga, de skulle över till Gåshaga och träffa vänner. Tar bara några minuter över till Gåshaga från oss.


2017-06-08 Barnvakt

Fick den äran att vara barnvakt i en halvtimme på morgonkvisten när L skulle fixa nytt Pass.

Vi lekte och åt frukost. Päron med gröt blir det hemma hos mormor....


2017-06-07 Ljus

Elektrikern har fixat elen. Nu har vi lyse i lamporna... 


2017-06-06 Gräsklippning

Kul att titta på när morfar klipper gräset. L och J med lillskrutt är husvakt när gammelfarmor och gammelfarfar är på kryssning. Vi åkte ut i det fina vädret + plus att grannens bin fått för sig att svärma runt vårt hus... i vanlig ordning. 2017-06-05 Boo <--> Velamsund

En kvällsrunda på cyklarna, vi körde Velamsund rundan... över en månad sedan sist... tiden bara flyger iväg. Bäst att ta tillvara på de ljusa kvällarna. 


2017-06-05 Lucca

Skulle bara åka in en kort sväng till Stan för att köpa en UV dräkt till till lillskrutt, 

Rosa Ia Bon. Hämtade upp finaste dottern och barnbarnet på Ingarö, sedan bar det in till stan till Nybrogatan 34. Vilka fina kläder de hade.. Klart vi blev hungriga, blev en sväng till Lidingö, allt stängt. Slutade med snabbmat på McDonald😔 kl 17.. 


2017-06-04 Belysning

Köpte likadana armaturer som vi har på stora huset. Fast en storlek mindre. Aluzink.

Finns på Fredells i Nacka.

Elen halvt dragen. Elektrikern behöver göra sista touchen🤗.  Sen har planket fått lite mysbelysning. Inget som kommer synas i sommar eftersom paviljongen kommer skymma planket... men i vinter, då får vi njuta av beslysningen.

I morgon blir det en sväng till sällsplåt för att beställa plåt till plankets överliggare... Sakta men säkert tar det sig.2017-06-03 P.O.P Solhatt

En liten present till lillskrutt. En solhatt från P.O.P

Dagen började med Att äta brunch hemma hos L. J är iväg och tar avancerad dykcertifikat.. sedan satte vi upp lilla skrutts stringhylla.
På kvällskvisten blev det Thai take away.


2017-06-02 OrmingeKarneval

Fick följa ned på en promenad genom Ormingekarnevalen. Det var nog 15 år sedan sist.. trevligt gippo för alla barn. Markoolio lär uppträda senare på kvällen. En anledning till att vi var där när L var liten...


Lillskrutt fick prova nya vagnen.... börjar bli en stor tjej❤️


2017-06-01 Rosa Cuprinol

M tyckte inte vi skulle måla planket rosa... skulle bli så fint brevid de svarta bodarna... jaja, det blev Sioo som vi har på altanen. Åhh vad skall jag hitta på..  vill ha något i denna rosa cuprinol...


Får måla Lisas gamla utemöbler som står i lekstugan💕


2017-05-31 Solen brinner

Vackra Slussen nästan brinner av kvällens sista solstrålar.


Andra gången jag Bowlar i hela mitt liv, gick rätt så bra. Delad andra plats i vårt lag😳 nog snarare tur än skicklighet.


2017-05-30 Handla

Min man är allt rolig... mer än ofta kommer han hem och säger att nu har Coop slutat sälja varor som står på listan som t.ex Barillas Arrabbiata... 


Brukar normalt sett inte kolla upp. Men denna gång när jag ändå skulle ha pasta som finns på hyllorna brevid... klart inte Coop slutat saluföra Barillas Arrabbiatan.. Coop hade bara inte vridit på burkarna så att etiketternas framsida syntes. Säkert fler som missat.. Klart mannen min missat.Bara att vrida på burkarna så vips fanns burken jag ville ha på hyllan.. haha.. 


RSS 2.0