2009-06-30 Ett stycke kontainer och mycket byggavfall....

Det blev ingen sopsortering som M hade hoppats på. Han hade planer på att dra ur alla spik ur de rena trämaterialet, för att sedan elda upp i vår blivande kamin...
Men men det sprack idag när väl kontainern kom. Nu är den fylld till bredden med allt.. Även resten av vår soffa fick åka med.2009-06-29 50-års kalas + andra som fyller år...

Idag var vi på 50 års kalas efter jobbet. En av våra kompisar fyllde 50.. Här spelar han på sin egen fest.
Riktigt bra var dom , och en doakör på tre inte illa,  tyvärr inget ljud..

Även Morfars Fru fyllde år och kusinen J. Grattis Grattis till er alla. Hoppas ni haft en härlig födelsedag.


2009-06-28 L´s premiärtur på Wakeboarden...

En tilldag med stekande stol..Idag åkte vi ut till Ingarö för att testa wakeboarden L fick i födelsedagspresent... Andra gången L åker. Gick riktigt bra, hon kan hon.Plums!!På fötterna igen..

Hon är duktig hon vår allas lilla tjej som snart är stor...


2009-06-27 Vackert väder..blev en båttur med Farmor...

Idag tog vi en paus med husbyggandet.
Dagen började L och jag genom att promenera mot Gustavsberg. Tyvärr han vi inte ända fram. Vi kom till velamsund, sedan blev det skjuts med M.. Men det blev en 6,099 steg med stegräknaren.. iallafall några steg.

I Gustavsberg handlade vi ihop ingredienser till en pastasallad med grillad kyckling. Lite jordgubbar, bröd och färskost,,, mums..

Sedan tog vi båten ut till Korsholmen och solade och badade fötterna.
Det kan bli blött om tassarna...U och M kom förbi med sin skoter, men dom åkte snabbt iväg på en liten tur. Ser mysigt ut.


2009-06-26 Randigt hus...

Idag när vi kom hem var det inte en svart låda längre utan liknade mer en randig pyjamas.

Det kanske inte är så dumt..Men men vi har ju hela helgen på oss att måla.2009-06-25 Här kommer det bli ett öppningsbart fönster..

M är i farten och målar högst upp dit inte jag når! Jo det är klart jag når, men m trillar inte lika lätt ner som jag. Man skulle tro att jag som gammal gymnast skulle klara av att stå tre meter upp,, men men jag är otroligt höjdrädd, har inga problem att klättra upp men när jag väl är däruppe trillar jag bara ner av att titta ner!

Här uppe kommer vi ha ett öppningsbart fönster 40 x120, tyvärr är det inte ännu levererat och monterat. Men vi måste ju ha något att göra i höst.


2009-06-24 Måla måla...

Hela veckan har vi istort sett målat varje dag... Vi hoppas kanske få en liten stund över i helgen till annat,, så det är bara att jobba på,

Nu är huset äntligen svart... I slutet av veckan kommer dom och sätter dit lockpanelen.
2009-06-23 Smålat takfotsbräder...

Vi har ialla falla inte några problem med våra fritidsaktiviteter.
Denna kväll har jag ängnat mig åt att måla takfotsbräderna, svarta såklart, vad annars.
Det blir nog en liten svart låda tillslut.Vad gör man inte när tomten inte räcker till. Garageuppfarten fungerar fint som målarplats. Det enda negativa är att
jag kände av att jag inte är 20  utan 40+ och fick lite ont i ryggen. Menmen ett ilandsproblem.

 


2009-06-22 Plåten runt det runda fönstret är fastsatt..

Nu har M monterat fast plåten runt det runda fönstret.
Plåtslagare skulle man bli. Vi beställde plåten från
Sälls plåtindustri AB
http://www.sallsplatindustri.se/
Plåt till det runda fönstret kosade 2000kr.
Vi hade kontakt med en annan plåtfirma dom skulle ta 4000kr för samma plåt.. Skillnad.

2009-06-21 Det var länge sedan jag bloggade

Har haft lite semester från bloggandet.
Här har vi förevigat våra namn. Självklart kommer det sättas panel över.

Väggarna på huset är målad med Svart Falufärg "Matt"Det blir en svart låda när allt är klart. Här är det målat med Alcro Täcklasyr svart under taket.


död mus i elskåpet...

Idag hittade vi en död mus i elskåpet, eller snarare ett skelett av en mus. Vi tänkte kontrollera vilken typ av elmätare vi har. Läste i tidigare i veckan om en elmätare som läste fel..
I våras reagerade vi på att elförbrukningen ökat rejält utan att vi inte gjort något... förutom att titta på tv. dator mmm så vist drar det iväg... men men när vi läste om fabrikationsfel på nya elmätare tänkte vi se vilken typ av mätare vi fått...
Och vi hade en Actaris som det i kombination av trasig elektronik drar iväg på elmätaren...och hur skall man kontrollera det...

http://svt.se/2.22620/1.1591021/fel_pa_elmatare_ger_hogre_rakningar&from=rss
Målat och åter målat...2009-06-20

Idag har vi fixat på huset...Jag har målat den liggande fasaddelen och målat plåten till det runda fönstret..
M har fixat med takbandet på den gamla delen.
Sågat till och satt dit  två reglar på tvären för att kunna fästa takbandet på utsidan..


Runda plåtarna

Midsommarafton...

Midsommarafton firades ute hos min mor, hon bor ute i skärgården på en ö som heter Uvö. Hon har inte alltid varit skärgårsbo, tidigare hade hon Uvö som sommarställe men sålde sin villa i stan och bestämde sig för att bygga permanent och flytta ut. Vilket är beundransvärt att göra vid pensionsåldern.. snart..Hon har en övernattningslägenhet men hittills verkar hon mest vara ute på ön... Det är inte helt fel att vara bosatt ute i skärgården, tydligen får man köpa ett båtkort för 500kr per år och åka hur mycket båt som helst... vintertid får man även åka helikopter, kostar 150kr per resa. Antingen landar helikoptern i gamla stan eller stavsnäs. vilket man själv så önskar.. Funderar nästan själv på att flytta ut till vårt landställe Eknö om det är så bekvämt, kanske helikoptern även landar i nacka strand.. vore nåt...150kr per dag..nästan billigare än min parkeringsplats på jobbet.

Nåväl midsommarafton började med fint väder men övergick till regn.Farfar SMSár med sitt barnbarn J ... ett annorlunda sätt men funkade bra..

De fina vädret i skärgården och det regniga över dalarö...har fått en frystoa av min mor. Jag gillar
ju inte utedass som vi har på vårt landställe Eknö. Denna frystoa kommer göra susen.


M fyller 42 år...

Idag torsdagen den 18 juni fyller M 42 år...
S kom förbi med två golvspån som M önskat sig:) S har signerat spånskivan så fint.
M fick även golvspån av L och J, dom signerar innan montering:)
Det serverades grillad korv med pastasallad. Till efterrätt blev det rabarberpaj med marsansås.
Glasstårta av philadelpiaost...lite chokladbollar och skumbananer och inte minst lisas
kladdchokladmuffins.. någon som vill ha recept så hojta till..


DUKTIG

Idag har jag varit Duktig! om man nu får säga duktig, skulle väl snarare säga att jag känner mig NÖJD efter denna dag, det är oftast så jag känner mig efter mina dagar veckor och år av livet. Jag känner mig nöjd med det jag åstadkommit och gjort. Jag gillar utveckling och att det händer saker i mitt liv. Det är inte så att jag nervärderar andra för att andra inte gör som jag gör utan alla människor har olika värderingar i livet... Tänk va tråkigt livet skulle vara om alla tänkte och gjorde samma saker...Nä nu blev det djupt....
Men..Jag har ialla fall städat garderoben och fått ihop sju kassar med kläder och ett knippe med gardinstänger som vi hade för 16 år sedan när vi bodde i G-Berg, som jag packade in i bilen och körde ut till Butikkällan i Gustavsberg.

http://www.pimpim.net/~pim/ifd/butikkallan.html
Det är en ideell förening för direkthjälp dit du kan skänka gåvor såsom rena kläder, hela prylar, verktyg, böcker, leksaker mm, varje helgfri torsdag mellan 12-18... En del kläder och prylar skickar dom till Estland till ett barnhem för barn och ungdomar, Samt att ungdomar får ett startpaket när dom flyttar från barnhemmet med en slant och nödvändiga prylar. Känns bra att lämna ifrån sig sina kläder man inte använt på ett år.
 
Jag och L brukar städa garderoben en gång per år och åka över med några kassar. En del kanske tänker oj så mycket kläder... tänkt inte så mycket utan gör något istället som är mer nyttigt än att tänka åt andra och låt andra sköta sina liv så som dom gör. Så länge det inte skadar andra barn och vuxna...

Jag har hört att andra tycker att jag säger att jag är så  mycket duktigare än andra, eller en annan kommentar hon jobbar så mycket att det kan framstå som att vi andra inte jobbar!!!!HALÅ... duktig...Dom som känner mig innerst inne vet att jag aldrig skulle säga rent ut att jag är duktig. Däremot kan det säkert uppfattas som att jag vill visa att jag är "så himla mycket duktigare", men då har man återigen inte haft så mycket annat för sig själv än att tänka vad andra gör.
Jag jobbar 40 timmar i veckan precis som större delen av Sveriges kvinnor för den del män också. Jag har man och ett barn kanske inte lika vanligt, andra har två barn och är skild etc...jag dömmer inte dom för det.
På min fritid har jag under åren startat gymnastikförening varit samordnare åt min dotters skola för luciakonserter. Jag har dessutom under istort sett hela mitt liv studerat, har samlat ihop 220 poäng på universitetet, en master i företagsekonomi... fötutom under fyra års tid då jag genomförde tre ablationer i hjärtat.

Men allt detta har jag inte gjort för att visa mig duktig inför andra om det var någon som trodde det så kan ni sluta tro. Utan allt detta har jag gjort för att jag själv har velat. Jag gillar utmaningar, andra hoppar fallskärm, åker motorcross andra åker finlandsbåt och super sig fulla och är hemma på måndagen och vabbar eller sjuka om man inga barn har... 
istället för att supa mig full om helgerna och ligga med huvudvärk på måndagar. Har jag istället studerat och gjort tentor under denna tid då andra gjort annat, det är endast val vi själva kan göra. Jag sitter inte och undrar hur man kan supa bort en hel helg. det är endast olika val vi gör. 
Vi har alla 24 timmar om dygnet att hitta på olika saker. Vi har olika arv och miljö och intresse. Själv ser jag upp till dom som hoppar fallskärm och önskar att jag själv skulle våga och ha det intresset.
Men det verkar sticka i ögonen på folk att man klarar av allt detta eller va beror det på???? Men det är väl som med plugghästarna i skolan när man var mindre...dom blev retade.. men plugghäst eller inte, dom som har bra betyg förtjänar det för dom lägger ner enormt mycket tid och förtjänar mer berömmelse än retande ungdomar.. sedan finns det dom som kämpar men har svårare med skolan och dom är inte sämre för det utan har mycket annat att ge. Det är aldrig försent. Hörde föresten av en kompis att vår finansminister hade 1á i företagsekonomi. Som sagt det är aldrig försent att göra något man verkligen brinner för.
Och sist men inte minst ödslar man mycket tid på att irritera sig på andra så slösar man mycket tid på det också, själv lägger jag min tid på det jag tycker är kul (förutom i denna skrivande stund, men blev lite chockad av att så många människor ödslar sin fritid eller fikapauser på att irritera sig på andra)..........

Idag är jag iallafall nöjd med vad jag har gjort, kommer vara lika nöjd i morgon när jag legat i sängen och tittat på film och ätit Polly:)
Blött var det här...

Nu är golvet rivet, men tyvärr visade det sig att det var rejält blött under, så nu får det stå och torka.

Den ljusa sidan är torr och den mörka är blöt... bakom väggen är vårt sovrum idag.. undra hur det ser ut där under, det vill vi inte veta.Helt plötsligt kommer en grävmaskin flygande....

Helt plötsligt när jag sitter och arbetar kommer en grävmaskin flygande (obs i skrivande stund är inte på arbetstid:)
Tyvärr hade jag inget kaffe att bjuda på...


Här kommer tapeten far..

Min far undrade vilken tapet vi tapetserat inne i L´s rum, här kommer den..

Tapeten är införskaffad hos Björklund & Winqvist (Kungsholmstog i Stockholm)
http://www.b-w.se/index.php?page_url=/frame_main.php&page=8
Tapetens namn....Idag ryker innergolvet i gamla vardagsrummet..2009-06-08

Nu ryker ekparketten i det gamla vardagsrummet. Blev ju lite blött efter störtskuren varpå det trängt in vatten under den gamla delen.. inte roligt, men det är väl så när man inte gör allt sjäv. Snickarna är väldigt duktiga och tillmötesgående men som sagt dom hade inte kunnat bli rika på sitt jobb om dom var lika duktiga och noggranna som M. Tar längre tid men allt blir väldigt tätt och fint när M får fixa..

Visst ser han farlig ut, här går det villt till må ni tro..

fyra fönster och en balkongdörr på blocket...

Idag har jag satt ut annons på fönstrena från vardagsrummet.. Fyra fönster och en balkongdörr för 2000:- det var antagligen för billigt..En kille kommer på onsdag och köper dom..Det bli skönt att bli av med dom och få lite plats...
Nedan vardagsrum existerar inte idag...men så såg det ut..

http://www.blocket.se/vi/22088120.htm 

Klicka för att se nästa bild

Bild tagen från samma vinkel men en månad senare..


Halva fasaden är ditspikad..

Nu är halva fasaden ditspikad. Nu är det min tur målningsjobb, har fått hjälp av L, eller rättare sagt jag blir 50kr fattigare i timmen mot att L hjälper till och målar.. men det är jag mycket tacksam för. Och duktig är hon, hon kan allt hon.


Färgen är Svart falufärg... vi har nordsjö kulturV på resterande hus.. men tyvärr har den gått ur sortimentet.
Man ser i stortsett inte någon skillnad om man inte jämför plankorna, vilket blir svårt då det är några meter mellan garage och hus... Visst blir det fint:) om man gillar svart vill säga! Vilket både jag och M gör..
M tilläggsisolerar den gamla delen...

Nu i helgen har M snickrat panel till den gamla delen, även den måste få bli fin...Men det har kliat i fingrarna för M, vill gärna spika panelen på resterande väggar... snickarna kommer inte på en vecka och nu är det bara isolering och panel kvar innan vi själva skall göra resten...vilket M själv gärna skulle velat göra under tiden dom inte är här..
Snart börjar det likna ett hus...

Nu har snickarna börjat spika panel.

Nu är det högar på tomten...men det är ett ilandsproblem.

Så här ser numera vår tom ut.. men man får inte klaga det är bara ett ilandsproblem. Skulle säkert kunna bygga en liten friggebod av rivningsmaterialet.. kanske inte en dum idée!

All isolering från vardagsrummet. Kanske skall återvinnas i den nya delen, vem vet..


Resterande rester från rivning av tak och väggar.

Äntligen har M kommit hem...2009-06-05

Idag åkte jag till Byggolé och köpte 2 st svarta plåtar på 2 meterlängd 80djupa.. som skall sättas fast vid tegelväggens övre kant.
När M kom hem senare på kvällen går han direkt ut och bockar till plåtarna och spikar upp dom. Sedan vart det damsugning och städning i tillbyggnaden. det är ordning och redan när M kommer hem.Resultatet av plåtarbetet, mycket fin, han är duktig vår allas M, kan allt.Städat och klart.

Runt fönster och halva väggen med liggande panel är klar..2009-06-05

Idag har snickarna satt in det runda fönstret samt spikat upp den liggande panelen på halva norra gaveln...Vist blev det fint.Nu är väggen helt borta och en ny balk uppsatt 2009-06-03

Idag har dom sprikat läkt på den norra gaveln av huset. Samt nu finns inga väggar kvar till ursprungliga vardagsrummet.

M här kommer nya uppdateringar...

Takläggaren har även varit här och fixat luftspalten. Takläggaren kommer på Fredag hoppas du hunnit hem då:) för att se vad det är vi vill ha gjort på den nya delen... Han kommer någon gång under förmiddagen...


Nya balken.... där står våra gamla fönster,,, någon som vill köpa.. dom är till salu.
Förberett för insättning av 120 x40 öppningsbart fönster,, högt upp tänker ni... m skall bygga ett litet loft, en läshörna kombinerat för övernattningsgäster,,, vilka det nu kan vara.. Nej det skall vara en liten myshörna uppe i taket, kan vara bra då med lite luftgenomströmning,, då vi glömt bort att ha öppningabara fönster i resten av vardagsrummet.Sä här ser det ut efter att takläggaren varit här..Leverans av ytterpanel...2009-06-03

Idag levererade Orminge trä vår ytterpanel. kl 7 på morgonen.

Vi skall ha liggande panel direkt i anslutning till tegelväggen, vi får hoppas det blir snyggt. Resterande väggar
skall vi ha stående lockpanel som vi har på resterande väggar.


Uppdatering av bygget 2009-06-02

M vill ha lite uppdateringar, han är på resa ute i stora sverige, kanske är han i Göteborg idag, eller är det Malmö...

Här är lite mer bilder, vad tycks..I nedan hål skall ena stolpen ner som skall hålla upp det gamla taket. Ser mest ut som ett råttbo.
Här skall vi ha ett litet fönster 120 x 40 öppningsbart, har tyvärr inte kommit ännu.
nu när man ser hålet skulle vi rivit tegelväggen en bit för att få in lite mer ljus..
För mycket ljus kan man aldrig få...

Rivning av vardagsrummet

Lisa här! Pappa ringde och bad om uppdatering om hur det ser ut nu efter att snickarna har rivit halva vardagsrummet!
Skåda!

   

(Klicka på bilderna för att få en förstoring)

//L

Nu är gamla vardagsrummet stängt och igenbommat.

Nu har vi spikat igen vardagsrumsdörren in till hallen. Nu är det ingen återvändo, snart rivs vardagsrummet.
RSS 2.0