2013-06-30 Garden Glory trädgårdsslang

Vill ha.... En rosa på baksidan och en vit på framsidan.... men 895kr för att få en rosa vattenslang... Lite för dyrt. Men man kan alltid önska sig. För 500kr då hade jag köpt direkt.. En gul slang kostar 395 kr.... plast som plast... Kanske är det guld i slangen.....
 
Denna slang kan du hitta hos Denny´s Home ute i Mölnvik på Värmdö.. Tror den heter Garden Glory.. Ser ut som en Gucci slang..
 
Jag skulle bara vilja köpa själva slangen, inte bling bling hålaren till slangen, den kan jag vara utan.
 
 
 
 
 

2013-06-29 Grattis kursin J

 
Idag va vi och grattulerade kusin J som fyller 21 idag.
Vilken mysig trädgård dom har.
 
 
 
Det bjöds på en gudomligt god jordgubbstårta. Måste be om recept..
Sockerkaks-/ marängbotten /lemmoncurd och en massa jordgubbar samt grädde. Mums.
 
 
 
 
 
 
Missade kusin F som gick balansgång på denna lina, här får kusin J hjälp av sin far, ser riktigt svårt ut.
 
B
Syster och Bror. M´s klänning är sååå snygg.
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-06-29 Lexington mugg / Presenttips / Denny´s Home

 
 
 
 
 
 
 
Present till kusin J blev ett fyrpack lexington muggar, två röda och två beiga. Dom beiga va jätte snygga. Finns även i Blått..
Inköpta hos Denny´s Home ute på Värmdö, Mölnvik. Det är som att gå in i en godisbutik, finns allt, vill ha allt..
 
Om man inte har tid att svänga förbi kan man alltid beställa på internet.
http://www.dennyshome.se/1/sv/lexington-Lexington/mugg-beige.php
 
 
Fick två disktrasor som tack för att jag har skrivit om tidigare inköp från Dennys Home. Har köpt Stringhyllor, lyktor, en fyr, Mateus fat... Ligger under inredning år 2012... Just nu suktar jag efter trädgårdsslang från Denny´s Home... kommer i ett senare inlägg.
 
 
 
 
 
 

2012-06-28 Fasadmålning Västra sidan..

Målning med Alcros Slamfärg,, en mycket svartare färg än den äkta falufärgen från falugruvan,,den är Brun inge fint, tycker jag.
 
Medan M målat med slamfärg har jag målat Garagets västra sida och östra sida med Alcros Almogefärg,, nästidentisk med Nordsjös Kultur V som tyvärr gått ur tiden!
Har även målat takbandet på garagets västra och östra sida med Alcros Täcklasyr, Svart. Blir lite effekt med något blankare färg längs med taket, helmatt färg på husets fasad. Den södra sidan behöver vi byta ut en planka som helt ruttnat:( Det är det tråkiga med hus, inget av de man gör består för evigt utan att behöva underhålla.
 
Vi skulle kunna anlitat någon som målade fasaden, men va skulle vi göra då! vi som inga småbarn har, vår dotter är vuxen och klarar sig själv.  Så länge man tycker något är kul kan man hålla på. Hade dock varit roligare att fixa klart verandan. M hade nog velat köra cross...
 
 

2013-06-28 Present

Idag kom K och O förbi med en present som tack för att jag fixade K´s klänning. Alltid trevligt med presenter, jag hade hjälpt till med dragkedjan ändå, nästa gång ´är det jag som behöver hjälp med något:)
Inte nog med dom fina blommorna som jag kommer plantera ut i trädgården. Jag fick choooklaaad.
Mums. Har inte ätit choklad på en vecka, vilket är rekord.  En flaska Lemonade, som är himelsk god.
 
 
 

2013-06-27 Hårdesign

Mitt i allt målarbete blev det ett besök till frisören ute i Haghulta, Hårdesign. Dom hade införskaffat nya
masagestolar, vilket L hade gillat, tyvärr va L i Uppsala med Farmor och gjorde hörselprov. Jag messade L som sa Mehnnn, boka tid till mig....
Här blir det både masage och hårklippning till samma pris, känns lite som att ha varit på ett minispa.
 
Nu har vi klippt oss hos Hårdesign ute på Värmdö i ett antal år, dom klipper bra är trevliga och mysigt ställe, nu även masage för kroppen inte bara knoppen.
En liten slump att vi började gå här. Vi hade en panik tid hos en frisör hos Värmdö, men vi körde fel och kom till Hårdesign, dom va snälla och tog emot oss, sedan dess är vi fast. Har hört att även M´s syster också börjat gå här.
 
 
 

2013-06-26 Klänningfix

Dåligt väder = ingen målning...  Fixade L´s strandklänning med lite snabbfix... De flesta klänningar oavsett om dom kostar 100kr eller 900kr har sk, plastöglor i axelbanden,, dessa går mer än ofta sönder. Snabbfix är ett litet band som jag knuter  runt,, kanske inte det snyggaste, men snabbaste fixen och strandklänningen kan användas lite till..
 
Fixade även min kompis Klänning, där dragkedjan gått sönder.
Tråcklade fast dragkedjan innan jag sydde fast med symaskinen... använde en rosa tråd för att lätt kunna se vilken tråd jag skulle ta bort..
 
 
 
 
 
 

2013-06-25 Fasadmålning framsida

Nu ser det ut som att jag inte alls målar, men de bjuder jag på, någon måste dokumentera.....
 
Idag har jag målat L´s vägg på baksidan med Svart slamfärg tillverkad av Vadstena Färg AB
http://vadstenafarg.se/farg/, samt framsidan med Nordsjö Kultur V som vi förvarat i garaget sedan 8 år tillbaka,,, dom har tyvärr slutat tillverka pga av mögelangrepp mm. Tycker dock att både garage och framsidans vägg ser helt ok för att vara 10 år respektive 8 år.... Inge möggel där..
Tyvärr räcker inte färgen till garaget. Får bli jotums helmatta färg, som går att bryta i valfri kulör.
Har  ni hört någon som har tre olika typer av färg på ett och samma hus? nu har ni de! Alla färger är dock matta och samma färgnummer..
 
 
 
 
 

2013-06-24 Kullersten / äppelträd

Kullersten runt äppelträdet är klart... tog betydligt längre tid... Fick köpa tre säckar jord + rosjord....+ en massa växter, sedan va de klart.
 
 
Träffade på en grön mask.. han har antaligen ätit för mycket blad, så grön som han va!
 
Antagligen har jag planterat blommorna för tätt.....
 
 
 
Två rosa ' Aspirin Rose ' från Blomsterlandet samt tre st lavendel... Jorden köpte jag hos Björknäs blommor samt ytterligare två lavendel...
 
Finaste dottern och J grillade till kvällsmat. Mums, de gjorde ni bra..
 
 
 
 
 
 
 

2013-06-23 Kullersten / körsbärsträdet

Äntligen har jag fått dit kullerstenarna runt körsbärsträdet.... Tog bara en halvtimme sedan va de klart... Dock lång startsträcka...Vi köpte stenarna i mitten av maj hos Ingarö Mark och Väg..
 
 
 
Grävde bort en bit av gräsmattan för att få en jämn cirkel... Lavendeln verkar har klarat av vintern...
 
Nu är det bara äppelträdet kvar,, där hade lavendeln torkat ut efter den snörika vintern... Åkte och köpte lite nya... blev dock ett större jobb med kullersten runt äppelträdet, eftersom rötterna tagit över, blir en sväng till blomsterhandeln i  morgon, behöver ny jord till dom nya plantorna.  Det får bli morgondagens jobb.. Måla står också på schemat.
 
 
 

2013-06-22 Fasadmålning

 
 
 
Tänk att det redan gått 10 år sedan vi målade om garaget.. framsidan 8 år... Till framsidan har vi använt en Matt oljebaserd svart färg från Nordsjö... köpte två extra burkar för 8 år sedan...eftersom dom slutat tillverka den matta färgen...
Och den fungerar.. tur för oss.. jag förstår inte varför dom slutade tillverka denna svarta matta färg.. den har hållt i 10 år för oss.. tycker jag är klart ett MVG, Enligt Nordsjö hade dom fått så mycket klagomål att den matta färgen blev matt....näää flammig.. Dock har det inte hänt oss. Tillbyggnaden har vi målat i Falu svart färg för att få den matta färgen, den måste vi dock måla om varannat år. Nu är framsidan tvättad samt garagets takband...På måndag blir det målning om vädret tillåter..
 
Tror ni inte vi hittade en rutten planka i takbandet... konstigt tyckte M,,,,inte konstigt med tanke på att det är 15 år sedan vi bytte samtliga plankor till takbandet,, dagens virke är inte som förr...
 
Nu har jag två veckors husfix framför mig, M är ledig om vädret är vackert... En sak är säker ett hus blir aldrig färdigt....alltid något som skall underhållas. Ingen idé att köpa två vilstolar. Vila får vi göra när vi kommer ut till landet... tyvärr behöver nog fasaden på landet också målas... Lägen het är nog inte så dumt.. men näää, jag trivs med min lilla lilla plätt. Bara att få gå ut på morgonkvisten och njuta i solen.
 
 
 
 
 

2013-06-21 Midsommarafton

Lite tomt på midsommarfirare.... antagligen vi som är ute sent som vanligt..
 
Vi hade tänkt åka ut med båten, vi kom inte längre än till farmor och farfars uterum, sååå mysigt att båten fick vänta. Det blåste rejält 14 s/m inte roligt att ge sig ut på sjön..när man kunde sitta skyddad i ett tält.
Farmor och farfar dom firade dock på annat håll, uppe i Norrland.
 
Farfar: Vi lämnade sillen i kylskåpet... hemgjord senapssill på cillas vis..
 

Årets middsommartårta a la K. Massor av vaniljkräm och jordgubbar... Mums.
 
En som va nöjd va katten Pelle, han sov som en stock,när han inte sov fick lite räkor och annat mums..
 
Tog en promenad, där hittade O & K en nästintill identisk båt som dom sålde för ett par år sedan... eller hade O glömt att den va uppdragen....Dessutom stod det K´s namn på bockarna....hmmm..
 
 
 
 
Dans kring midsommarstången checkade O och M av..
 
 
Därefter körde vi smågrodorna...
 
 
 
 

K hade fixat till en drömlik smörgåstårta, den smaskade vi i oss..
 
 
Mobilerna va med som vanligt..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-06-20 Midsommarblomma

 
 
 
 
Midsommarblomma till värdinnan.. Eller egentligen kanske det inte behövs.. eftersom vi åker ut med vår båt på en liten tur. Men tycker det är så kul att slänga ihop en liten kruka, denna gång blev det lätt panik, eftersom jag legat och kippat efter luft i några dagar, om kvällarna är det bättre. Fick skjuts av M ner till Björknäs Blommor, en minut innan sex svängde vi in bilen till blomsteraffären, lika serviceminded som vanligt, inga problem att stå och välja i en halvtimme efter stängning, de kanske va längre om du frågar M som satt och väntade i bilen. Jag hade inte fått komma in i en större blomsterhandel vid stängning, där man får lön fram till stängning!
 
 
 

2013-06-19 Senapssill

 
Senapssill
 
1 fpk 5-minuterssill
2 dl créme fraiche
1 dl majonäs
2 msk fransk dijonsenap
1 msk söt senap
1 kruka hackad gräslök
 
1: Låt sillen rinna av i ett durkslag och skär upp i bitar.
2: Blanda créme fraiche, majonäs, senap och gräslök.
3: Vänd i sillen och rör om
 
 

2013-06-18 M 46år... Grattis

Igår blev M ett år äldre....Blev en enkel jordgubbstårta..För att undvika en blästrad tårta, täckte L tårtan med folie...hon fick hjälp av snälla K, som med familj kom över på en spontan fika.
 
 
 
 
 
 
 

2013-06-17 Landet vackert,,,stan svart

Vi hade sol hela vägen hem från landet i söndags... men de va rejält svart in mot stan.
 
Vi lämnade detta...
 
 för att komma till detta.
 
 
 
 
 
 

2013-06-16 små fix i badrummet på landet

I söndgs monterade M en hållare för duschen.... Nu behöver inte munstycket åka i golvet. Kanske inte den snyggaste, men den fungerar.
 
Istället för att borra hål i väggen, blev det en hylla som placeras på duscharmaturen,,,
 
 
 

2013-06-15 Vilken dag

Vilken dag vi hade i lördags ute på landet.
 
Vi hade kusin S på besök över helgen, vilket va hur mysigt som helst, synd att L jobbade hela helgen.
 

Dopp i havet,
 

Lunch på Värdshuset.. storkusin tog laxsallad, lillkusin tog plättar och hallon
Jag tog strömming och potatismos.. mums..
 
 
 
Kära far va uppe i stockholm för att passa lilla L 21 år... näää, hon ville att morfar skulle ha lite kvalitetstid med henne när hon jobbade. En mys vecka.
 
De blåste rejält, men ett dopp i havet hindrade inte oss..
 
 
Kvällen avslutades med bak av lite muffins med jordgubbstopping.. Mums.. recept kommer en annan dag.
De va kusin S som helt själv rört ihop och spritsat toppingen.. såå fint.
 
 
 

2013-06-14 Födelsedagspresent!

Fick en födelsedagspresent av min kära far, en söt liten lykta och en fin skål där mina halstabletter.
 
 
 
 

2013-06-13 el fix

Häromkvällen fixade M en massa elfix, nu fungerar utebelysningen...


2013-06-12 Mamma är bäst

Hittade denna fina tröja i min loppislåda, som finaste dottern pysslat till mamsen för många pr sedan.
Lilla O tryckte tröjor, kalsonger, handdukar, väskor mm när hon va liten... Den kan jag ju inte sälja på loppisen, nu är den tvättad...

 


2013-06-11 Plantering

Äntligen har krukan på verandan fått lite blommor. Hutlöst dyrt med lite blommor som ändå vissnar, men trevligt blev det..


2013-06-10 Morgongåva

Va fick du i Morgongåva? Min kära make har en benägenhet att köpa sådant han själv vill ha.... Vi har varit tillsammans i 27 år... Gifta i 15 år,,,

I Morgongåva fick jag denna fina Dect telefon av min make,,,,ingraverat med mitt namn i displayen,,, hade lite svårt att slänga den till grovsoporna i lördags, den ligger nu säkert förvarad,,, dock obrukbar. Diamanter är inte helt fel, värdet går sällan ner, högt skrotvärde, används flitigt varje dag om dom hamnar på ett smycke man tycker om...
Telefonen har också används flitigt varje dag, dock under ett begränsat antal år..

När vi firade 20 år, då fick jag en båtmotor, det är en lång lista över praktiska saker... Har alltid önskat mig en diamant per år.... 27 diamanter skulle inte varit fel...men va skall man med diamanter när man ser på denna vackra Dect telefon... Dessutom har lilla O spelat in ett röstmeddelande, två år gammal, skall se om man kan föra över,,, eller skall jag rama in telefonen! Näää.. Den åker på tippen nästa gång. Positiva är att jag kommer ihåg alla presenter jag fått. Om jag fått diamanter skulle jag antagligen inte minnas att och när jag fått dom!!


2013-06-09 Sovrummet vitt och fräscht

 
Nu har pizzaväggarna i sovrummet på landet blivit släta och nymålade, det blev fräscht och vitt... Endast fönstret kvar som behöver lite nytt kitt..
Äver foder och golvsocklar har fått lite vit färg på sig...
 

På landet är alla hjälpmedel tillåtna... istället för bockar har jag använt mig av zink borden.. har dock täckt dom rejält med fuktspärrplast...
 
 
 
Garderobsdörrarna även dom är målade... dock måste jag nog köpa lite blankare färg....blev inge bra med samma färg som till väggarna. Är nog bra om man kan torka av själva garderobsdörrarna.
 
 

2013-06-08 Grovsopor

I lördags va de grovsophämtning på Sandhamn, vi fick ihop en rejäl hög.

Fåtöljen kom till annans användning..


2013-06-08 Flytväst.....

Igår räddade jag en liten flicka som ramlade ner i vattnet mellan bryggan och båten....

Vi träffade på två goda vänner som va på besök i Sandhamn... Tre små flickor sprang och hoppade på och av deras båt som låg två båtar från våra goda vännerst båt, utan Flytväst, helt plötsligt halkar den ena tjejen och hinner inte över tillbåten, Slår sig rejält och hamnar i vattnet hängande med händerna i båten, jag slänger mig efter och tar tag under hennes armar, jag hänger med bena över bryggan och håller flickan ovanför vattnet, jag ropar på R att dra upp henne på båten. Föräldrarna fanns inte ens i närheten. M sprang och hämtade föräldrarna som satt å "fikade" vid Poolen... Hoppas dom va chockade, och att deras barn bär Flytväst nästa gång, för dom behandlade oss som luft,,,inte en fråga hur deras dotter slog sig etc , hon slog sig rejält. Vi kräver Inte ett ta tack för hjälpen, vi hoppas bara att allt har gått bra och att dom kommer använda Flytväst även när dom lagt till med båten....

Flytväst är en billig försäkring,, det spelar ingen roll om du bor på Lidingö eller i Rotebro, ramlar du och slår dig så illa och faller i vattnet sjunker du, flytvästen både skyddar och gör så att du flyter... lite lustigt L skrev om just Flytväst och den olycka hon råkade ut för med vattenskoter för ett antal år sedan.
http://mitt0liv.webblogg.se/

På 80 talet hade i stort sett ingen hjälm i slalombacken, idag har både vuxna och barn hjälm, vilket är en självklarhet för dagens ungdomar,,,,, varför kan inte Flytväst bli det?

Jag skrapade upp knät och fick rejäla blåmärken på bena, de va några år sedan man skrapade upp knäna.. Närmare 35 år sedan.. Men va gör de..

Om alla vuxna börjar bära Flytväst kommer även våra barn och ungdomar göra de...


2013-06-07 Räv

Inte nog med att myrorna flyttat in, vi har även fått en tam räv som gärna flirtar med sin bruna ögon. I onsdag släpade han med sig hel sopkorgen, hel stålställningen bort till grannen,,, ca 300 meter bort. Han ser rätt mager ut stackarn, bäst han simmar över till fastlandet för att finna föda...


2013-06-06 Morgon runda..

Igår fick jag sällskap på promenaden... Vet inte vad som hänt här.. men vackert är det.. I mitten, en tångruska liknande ett hjärta..Ser ut som om någon kört runt runt... men det är en ring runt varje ring... hmm.. eller någon som haft lite att göra... kanske är det vinden... vackert är det...
 
Otroligt vackert.. 15 grader i vattnet, måste vara rekord... med tanke på att isen låg in i maj.
Lite bilder från gårdagens långpromenad, blev runt hela ön, när maken va med..
Vi träffade på T, M´s barndomskompis, som höll på att bygga just de hus jag lade ut på bloggen för någon dag sedan,, lite kul.
 
 
 
 
Bild från onsdagens nattliga båttur.. Inga ubåtar denna gång...
 
 
 
 
 

2013-06-05 Studentfest

Igår åkte vi till Torsby på Värmdö för att fira J som tog studenten. Mycke god mat och chokladkakan va riktigt mumsig. Dom hade fixat till allt så fint.
 
Vi satt i den blåa delen. Dom hade regnsäkrat verandan, vilket resulterade i uteblivet regn.
 
Vi köpte en liten grå Mateus skål med lite godis..
 
Blev även en rosa kola...En mysig KSSS tröja från Sandhamn...
Planterade även en liten Blåklint blomma i en kruka med vita stenar och lite kraffs,,som jag glömde fotografera...
men va gör det som hundra år...
 
Blev en sen båtfärd hem kl 23.30....
 

2013-06-05 Vår i Sandhamn

Vilket väder... Trots blå himmel är de tomt på människor i Sandhamn,,,, bara byggjobbare som arbetar febrilt med att få allt på plats, å lilla jag som strosar runt å myser av att vara ledig..

Båtarna ligger på land inpackade i plast, om en vecka ligger båtarna i vattnet å byggjobbarna är på semester, 08' orna har åter invaderat Sandhamn... Men det är mysigt å speciellt...


2013-06-04

Tog en liten springrunda... Men fick vända pga byggmaskiner,,,Ojoj här händer det saker.... Hus rivs, nya monteras upp,,,, syrenhäck planteras för fullt, är ingen expert på buskar, men ön består till 90 % av sand,,, vi får se i juli om syrenhäcken vissnat...


2013-06-03 Tidig morgon.....

I måndags morse kl 7 tog L och jag Sandhamns båten ut till landet... riktigt mysigt.. blå himmel och tropiskt hetta... som snabbt vände till åska och kuling...
 
 
 

2013-06-02 Loppis..

Jag och kompisen K packade bilden full i söndags och åkte ut till Siggesta för bakluckeloppis. Fick ihop 1200kr, sålde mest kläder,,, 10kr/plagg...
 
Vilka hittade vi snett från vår loppisbil... Jo kusin J och E... Dom valde solsidan, vi skuggsidan,, stackars J hade fått rätt mycke sol, vi på skuggsidan bevarade vår vita vinterhud...
Ojoj.. va mycke saker vi hade me oss...
 
K är ett riktigt loppisproffs, denna gång blev det dock bara byte med grannbilen. Påväg hem stannade vi vid returinsamlingen för att slänga överblivna kartonger, va hittar k, jo en back med Lidköpingsporslin, riktigt dåligt av folk att bara ställa en massa saker som inte hör till returinsamlingen...
 
 
 
Efter loppisen stannade vi till vid Grisslinge för att fika och äta äggsmörgåsar... båda hade gjort matsäck till oss båda....Mumsigt med två lyxiga matsäckar.
 
En lång dag. Riktigt mysigt och roligt sätt att umgås med sin vän... Dessutom har jag nu lite mer plats i förrådet...
 
Medan vi hade loppis hade M tänkt åka cross... men jängpaj uppstod på rampen.. han tillbringade den soliga dagen i garaget... där han säkerligen trivdes som fisken i vattnet...
 
 

2013-06-01 Mygg-, Myrinvasion....

Bladen har ännu ej slagit ut på landet, myrorna och myggorna dom har minsann vaknat ur vinterns dvala. Det fullkomligt kryllar av dessa terrorister...

Inte nog med de, vi har fått besök av en gigantisk svart icke kopplad hund som känner på sig att C är livrädd för denna stackars husselösa hund, det är en ö vi bor på, blir antagligen en spännande vecka här ute på landet med myror, mygg å husselösa hundar.... Får nog köpa en till bok, Viveca Stens senaste " I farans riktning " räcker nog inte...


2013-05-31 Landet

Igår åkte vi ut till landet, blev lite sent eftersom M skulle fixa och mecka ny propeller till farmor & farfars lillsnurra. När vi väl kom ut till landet hade vi fått gäster som angjort vår brygga,, hmm lite jobbig kl 22 på kvällen.
Grannen håller på att bygga ut sitt hus, tydligen har han lovat killen som han anställt till utbyggnaden , att han får lägga till vid vår brygga, hmmm ingen har frågat oss... Grannen har ju en dubbelt så stor brygga själv, men ingen boj ilagd, vår boj ligger i året om eftersom den är gigantisk och med bojlina.... En fråga hade varit ok..... Oftast är vi ju inte ute i veckorna om vi inte har semester,,, men nu har jaaaag semester och lilla O skall sommarjobba på Sandhamn....

Båtturen ut till ön fick vi följe av en svan,,, vilken fart han hade....


RSS 2.0