2021-07-30 Regn / Easycover

Så mysigt att det regnar. Första riktiga regnet på ön under hela sommaren.

Det allra bästa. Att M satte upp Easycovern på väggen han spacklat… inte jätte kul att snickra på altan i ösregnet. Alltid bra att ha inne och uteprojekt.
Jag har börjat lasera taket i storstugan, bit för bit.. hade varit snyggt att vitvaxa. Men takets trä är nästan lika gammalt som mig, 50! Har gulnat, man hade behövt slipa… fick bli Herdins Tak & Panel helvit. Finns på Bauhaus i Nacka.. finns tre olika vita varianter .
Tre omgångar räcker för att slippa missfärgningar av det gamla obehandlade furu taket. 
Är snyggt med furu, men gillar inte lukten av det gammalt trä. Luktar piss, om man får säga 🙈.
Nu blir det ljust och fint. Furufönstrena däremot skall vi slipa och antagligen blir det vitvax eller vitolja.. skall först testa på en gammal träbit
(null)


(null)

(null)

(null)

(null)
Oj oj. Aldrig roligt att se väggen belysas med en bygglampa när det är mörkt ute… easycovern räddar nog de mesta.. M har spacklat över pizzatapeterna som vi kallar dom.. vävtapet med rutmönster, typiskt 70 och 80 tal.. måste säga att allt är egentligen jätte fint. Vita väggar med furupanel. Kunde varit värre. Många hade medaljonger på väggarna. Här är det ljust och fräscht. Såklart vill man ibland förnya. Kanske ångrar vi oss. Nu är det modernt igen med furutak!
(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Garderobsdörrarna väntar på att sättas upp.. dröjer ett tag till. Vi skall riva innerväggen och dra röret till Cinderellatoaletten genom taket istället. En servicelucka kommer behövas.. 
många saker på gång. Men det kommer bli så bra. Inte så viktigt att allt blir klart på en gång. Är ju ett landställe. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0