2018-09-29 Äpppelkaka

Aldrig fel med rykande försk äppelkaka, med äpplen från trädgården.

Ugnstemperatur 175 grader
125 gram smör plus en lite klick till som går till pensling av formen
1.5 dl socker
2 ägg
2.5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 msk Vaniljsocker
2 msk sojamjölk

Kokosflingor
4 st små Äpplen, ät upp resten om de blir för mycket
Kanel och socker
Smör eller flytande smör

Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. 
Lägg ett bakplåtspapper i formen. 
Pensla smöret i formen/bakplåtspappret, strö kokosflingor.

Häll därefter i resterande torra ingredienser i de vispade äggen, samt ringla i det smälta smöret. Vispa till en smidig smet. Häll i formen.
Se till att äpplena är rena torra å fina. Skär äpplena i tunna skivor med skalet. Plocka bort kärnhuset från äpplet. Vill du inte ha skalet, skala äpplet.
Lägg äppelskivorna på smeten. Strö kanel och socker efter tycke och smak. Ringla smör över, jag skar lite smörbitar, då vårt flytande smör var slut.
In i ugnen i mitten ca 25-30 minuter, beroende på hur stor form ni använder.
Mums
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0