2017-02-28 Maria dagen

idag hade alla tjejer namnsdag i vår familj. Säger även grattis till alla andra som också har namnsdag. Bakade semlor helt utan mjölk... blev riktigt goda bullar. Dock var inte kokosgrädden så god. Marsansåsen däremot smakade helt ok, inte lika glansig som den med mjölk.


Bulldegen

50g jäst
200 g mjölkfritt smör. Karlshamn
4dl havremjölk
1 dl havre matlagningsgrädde
1msk kardemummakärnor som stöttes i en mortel.
2dl socker
Vetemjöl

Smält smör och häll i havremjölk och havrematlagningsgrädden. Värm till fingervarmt. Smula sönder jästen och blanda ut vätskan lite i tagen. Därefter bland ner socker, kardemumman och vetemjöl. Bearbeta till en smidig smet.
Låt läsa i en timme. 

Dela degen i två delar. Rulla små bollar och lägg ut på plåten. Låt jäsa i en halvtimme. Pensla med uppvispat ägg, in i mitten av ugnen i ca 10 minuter, 220 grader

Den andra halvan gjorde jag vaniljbullar, Såå himla goda, godare än vanliga med mjölk...

Kavlade ut degen platt. Blandade 75g mjölkfritt smör med 0,5 dl socker och 2 msk vaniljsocker.
Bred på vaniljblandningen. Rulla ihop, 
Skär i önskade bitar, låt jäsa i en halvtimme. Pensla med uppvispat ägg och strössla pärlsocker på bullarna.
Grädda på samma sätt som semelbullarna.

Mjölkfri bulle men med riktig grädde emellan
Semla som är helt mjölkfri
Kokosgrädden ville inte riktigt ligga kvar
En av de fyra har vaniljsås på havremjölk
Randig säl i namnsdagspresent
Nackträning.. inte lika roligt
Semelbullar
Vaniljbullar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0