2016-12-13 Lussebullar

Lussebullbak till kvällsfikat på självaste Luciadagen.


1pkt jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1,5 dl socker
250g kesella
2pkt saffran
En nypa Sallt
Vetemjöl special till degen inte klibbar

Mandelmassa:
2,5 dl mandelmjöl
1dl florsocker
En uppvispad äggvita
Blanda ihop ingredienserna.


Smält smör, häll i mjölken i det smälta smöret, värm upp degvätskan till 37 grader.
Smula sönder jästen, blanda degvätskan med jästen lite i taget. Blanda i socker salt och kesellan, vispa vätskan tills kesellan och vätskan blandats ut.
Blanda ner vetemjöl tills degen ej är klibbig. 
Jäs under bakduk i ca 30 minuter.

Dela degen i två delar. Kavla ut degen till en rektangel. Riv ner mandelmassan, rulla ihop, lägg rullen på plåten. Klipp vingar om så önskas!

Jäs ytterligare i ca 30 minuter. Pensla med ett uppvispat ägg och pärlsocker. Grädda i nedre delen i ca 20 minuter, i 200 graders ugnsvärme.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0