2015-05-29 Blåbärsstänger



250 g smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
6 dl vetemjöl
1/2 tsk hjorthornssalt

Fyllning:
Blåbärssylt

Glasyr:
2 dl florsocker
Citronsaft + vatten ca 1-2 msk

Rör smör och socker. Tillsätt äggen, ett i taget och mjölet som blandas med hjorthornssaltet. Arbeta till en smidig deg. 

Dela degen i fyra delar, forma fyra längder. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten på varje längd. Fyll med sylt.
Grädda mitt i ugnen 200 grader i ca 15 minuter.

Blanda ingredienserna till glasyren, bred den på de varma längderna , skär dom i lagom bitar. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0