2013-10-16 Müsli


 

Müsli

1 dl Kokosflingor
1 dl Havregryn
1 dl Dinkelflingor
1 dl Rågflingor
1 dl Fiberhavregryn
1 dl Hela linfrön
1 dl Sesamfrön
1 dl Solrosfrön ( skall hackas)
1 dl Mandlar ( skall hackas)

3 msk vatten
3 msk olja
1 dl flytande honung eller sirap!
1 msk mald kanel

Torkade tranbär

(Gjorde dubbel sats = två plåtar, ena plåten fick även lite hackade pumpafrön, hasselnötter, russin (1dl av varje!)
 
Blanda alla torra ingredienser utom kanel i en bunke. Blanda olja, vatten, kanel och honung/sirap i en annan bunke. Rör ner vätskan i grynblandningen.

Fördela på ett bakplåts papper in i ugnen, 200 grader i ca 20 minuter, rör om på plåten. Stäng av värmen, låt grädda i ytterligare ca 40 minuter...
Mums

Notera! Efter att ha ätit av Muslin i någon vecka har mandlarna av någon anledning gått åt... kanske skall man ha i lite mer av mandlarna... varför inte två dl..


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0