2013-01-20 Glace ou four

 
I Lördags hade vi godavänner på besök... Familjen S... En liten julgransplundring... vi plundrade dock kylskåpet...
 
Glace au four
Frysta eller färska bär hallon  / blåbär
Vaniljglass (eller annan valfri glass)
3 äggvitor
1 1/2 dl strösocker.
 
Lägg bären i botten av formen (gärna portionsformar till var och en) Fyll därefter upp till kanten med vaniljglass.
Låt stå i frysen till servering...
Sätt gärna på ugnen innan ni börjar middagen...250grader.
Vispa vitorna till hårt skum, vispa i sockret lite i taget. Vispa till en jämn smet... Du skall kunna vända bunken upp och ner utan att innehållet faller ut.
Fördela äggvitan över skålarna. In mitt i ugnen tills dom fått en fin färg... Det går fort..
Servera direkt .
Innan dom åkte in i ugnen..
Friskt och gott. Nästa gång tänkte jag testa lemmoncurd i botten.. Älskar Citron...
Två av barnen fick vi med till middagen:) alltid lika kul.
Två som njuter av efterrätten, eller inte...
 
 
Till middag blev det kyckling i ugn med Julmustsås... Mums..
Receptet finns även under datumet 2011-12-07
 
Kyckling med ingefära, potatismm

Fyra stora kycklingfilér som skärs mitt i tu, blir som en stor vinge!
Lägg dom i en ugnsfast form.
Finhacka två vitlökar och lägg på kycklingen, finhacka även ca 3cm
ingefära och lägg över kycklingen. Häll över timjanolja från Gunnarshög.
Hacka potatis och morötter och lägg över kycklingen i den ugnsfasta formen
Krydda med Timjan, rosmaring och mejram, färska eller torkade kryddor..
Glöm inte salta och peppra. 200 graders ugnsvärme i ca 45 minuter..

Garnering Färsk ruccola eller de ni har hemma

Julmustsås.
5dl creme fraiche
4dl julmust
2st hönsbuljongtärningar
2cm färsk ingefära finriven.
2msk kinesisksoja
eventuellt färsk finhackad rosmarin.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0