2012-10-02 Samtal från lilla L

 
 
Snart bär det av.... Här lilla L året är 2007 Bandol Frankrike...
Idag ringde L,, sätter alltid hjärtat i halsgropen.. men hon är för söt min vårt lilla troll.. samtalet:
Hej mamma...jag har hittat ett par shorts som är militärgröna,,,tycker du att det är för mycke med 425kr för ett par shorts!!!
Det va dagens samtal.. min lilla fialotta..Tur de bara va ett par shorts för 425kr.. de är ju bara pengar.
Lilla L har en hel del samtalspengar kvar att utnyttja,, för efter 12 försvinner allt, varpå hon ringde en gång till å berättade allt dom gjort..
Tältat på barmark i vildmarken, dom va som lortgrisar när dom kom hem, min lilla fia, inget hon direkt är van vid.. men nu har hon gjort de.
Hennes resekompis har dock internet kvar i sin mobil.. så här berättar hon.. bättre med deras egna ord än mina
http://cilastossigiaussie.blogg.se/

Fraser Island, vilken helg!

Igår kom vi tillbaka till fastlandet igen. Vilken helg! Dagarna har varit soliga och heta och vi har promenerat barfota i sanddynor och uppför sandberg. Vi har fått se otroligt fantastiska vyer, badat i sötvattenskällor och champagnepoolar (saltvatten som strömmar in i urholkningar i klipporna så att det skummar och bubblar), mött en dingohona med sin lilla valp, sett delfiner, en sköldpadda och maneter. Vi har också åkt mycket i jeepen, vilket var en upplevelse i sig då det inte fanns några vägar på ön. Man körde direkt på sanddynor och klippor! Bilen for hit och dit och man satt på helspänn på alla bilkörningar och höll tummarna för att bilen inte skulle välta eller köra fast. Det hände då och då att några av gruppens jeepar fastnade i den djupa sanden och en jeep välte otäckt nog en gång.
Kvällarna har dock varit kalla och det blev till att sova i jeans, strumpor och hoddie. Vi sov i tremana tält på en campingplats mitt på ön. När mörkret fallit fick man vara lite på sin vakt, eftersom det fanns risk för att stöta på närgångna, vilda dingos. Ledarna uppmanande oss om att röra oss i grupper på campen så att inte dingosarna skulle våga sig fram. Det har tydligen förekommit allvarliga dingoattacker mot människor på ön. Men efter att ha hört historierna om attackerna, förstod jag det mer som att störde man inte dingosarna så störde inte de heller dig. Lite ovant att leva så tätt inpå djurlivet, men verkligen häftigt!
Väl tillbaka på fastlandet, var vi lortiga som aldrig förr. Hela jag täcktes av ett sand-och jordlager. Jag har aldrig uppskattat en dusch så mycket som duschen efter denna campingtur! Efter att ha sovit på hård mark, med en bok som kudde i två nätter, var det inte så tokigt att krypa ned i hostelsängen heller :)
Just nu sitter vi på bussen som tar oss till Noosa, spännande att se vad som väntar oss där!!

 

I frankrike även detta år 2007. I min kusins trädgård..lisas pysslingar.
Snart badar vi i medelhavet.
Ok, ingen förstår.. dagen då M fyllde 40 år, den 18 juni..
Min favorit bild.
Kanske är det från K som L fått sina tokiga miner.
 
 
På besök i M skola i Lisle Adam.
Lite bilder från landet.. Ohh en bild på mig.. inte vardag man ser..
 
Sååå mysigt....
 
Vinprovning..
Traditionella matstoppet..Rosa hinken är med
 
Men herr M... va långt hår du hade...
Vi har inte direkt haft tur med våran lilla bil. Min på Franska Autoban.. går tändlåset sönder.. Men en otroligt serviceminded verkstand, med vita rockar och skinande verktyg, fixade ett tillfälligt tändlås.. ni ser.. ett riktigt patent!
Ja snart är vi här...ses snart!
 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0