2012-11-04 Glögg

Nu står glöggen på jäsning..
 
5.5 liter Svagdricka
2.6 kg socker
0.3 gram jäst
5 medelstora skalade skivade potatisar
1 bit färsk eller torkad ingefära
1 påse hel kanel
3 påsar hela kryddnejlikor
1 påse hela kardemummakärnor
1 burk russin
 
Blanda ut jästen i lite fingerljum svagdricka. Häll därefter i resterande ingredienser.
Veva runt i grytan varje morgon och kväll under minst 3-4 veckor.
 
Se till att använda en stor stor gryta.. Jag har alltid haft en stor gryta stående i förrådet på ca 40 - 50 liter.. tror jag fick den av min mor... Men jag kan bara inte hitta den, har letat i fyra år, vänt ut och in på förrådet.. förstår inte att en sådan stor kastrull  bara kan försvinna, vet heller inte vem som skulle kunna tänka sig vilja låna..
Idag räddade bästa K med sin gryta som hon inte visste hur den hade kommit hem till henne;-) Lugn det är inte min;-). Men lite roligt när hon blev lite tyst i telefonen å sa att hon har en stor kastrull men ingen aning hur den kommit dit;-), men hon kan skoja..å hon shoppar friskt på loppis;-) Jag tror M har flyttat på min kastrull;-) 
 
Sila och häll upp i rena flaskor...
 
 
 
Farfars Svagdricka från Tomelilladricka...
Ca 150kr kostade ingredienserna till denna glögg.. Vi får se hur många flaskor..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0