2012-08-04 Alla högar är borta!

Igår satte grävmaskinen igång. Alla högar är borta. Tomten har skalats av med några centimeter. M va en hjälpande hand. Dock fick han hålla upp äppelträdsgrenar, skotta undan mm. De va det närmsta han kom en grävmaskin. Drömmen är själv att få köra en ;-).
 
Det va http://www.kaarles.se/Kaarles.se/Start.html som kom och grävde..På uppdrag från Bellamans.
Otroligt trevlig kille. Snabb va han.. tog precis 5 timmar att få bort allt och få på ny jord. Bellman uppskattade till 16 timmar! Men vi fick rätt grävmaskinist, han visste va han gjorde ;-)
Ännu mer högar!
Markduken på plats..M fick jobba hårt. Dom startade vid halvsju, ingen frukost, bara kaffe,,,efter några timmar kom M in med kramp i armen,, den gick inte att sträcka ut, hmm... blev mycke vatten, därefter va det bara att gå ut och fortsätta! Hårt jobb och bara kaffe är ingen bra kombination, frukost och mycke vatten vid hårt arbete är att föredra.
Ser ut som snö, en skidbacke mot grannen!
 
Försökte med lite fika, skulle haft ett glas vatten,, men men, de enda som försvann va kaffet, dom hade inte tid att fika...killen som körde grävmaskinen, han drack inte ens kaffe, de hade han inte tid me, han skulle jobba.
Lastbilen som körde iväg med tippmassan..
Kaffe!
 
Lastbilen är fullastad med gammal jord...
Oj oj oj va avundsjuk M va på killen som körde,,, M´s högsta dröm att få köra och äga en grävskopa...
900000kr exkl moms kostar grävaren, i Stockholm får dessutom inte en grävmaskin vara äldre än 10 år.. ja då måste grävmaskinen vara igång varje dag och dra in pengar..
M har fullt upp, han skyfflar och skyfflar jord som trillar ner för slänten! Nästa år blir det mur om vi har tur;-),
 
Ny anläggningsjord.
M all by himself without the excavator!
Nu är det bara resten kvar! Nästa helg skall vi hyra en jordvält. Gräset kommer veckan efter...då M skall på grönalund när gräset kommer, blir helt själv om att rulla ut 100kvm gräs, L får lov att hjälpa mamsen, inte så mycke gräs, men på en kväll blir det tufft! Om det är någon som inte har något att göra är ni välkomna förbi att hjälpa mig;-).
Just nu ser det väldigt platt ut,, Nästa år blir det planering av trädgården, vet redan vilka träd jag skall ha, men allt kostar pengar och tar tid, man kan inte ta allt på en gång. I år är prioriteten en veranda och mur på framsidans sida.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0