2011-08-17 kycklingrulle


Ikväll gjorde M sin berömda kycklingfärsrulle.. recept finns sedan tidigare
men en repris för den som vill och inte orkar söka under min
kategori Cillas kokbok.. Denna gång la jag till morötter och plockade bort
Ingefära. Egentligen kan du ha vad som helst i denna rulle

Färsen:
kycklingfärs250 g(kronfågel har en färdig kycklingfärs 1pkt innehåller 250g)
3 små morötter
1 stor gullök
2-3dl strimlad vitkål
1 kycklingbuljontärning
Salt och peppar
1-2 msk grovkornig söt senap (slotts)
Soja (tills färsen blivit brun och fin)
1 dl vatten.

Stek färsen, häll ner morötter, lök, vitkål,  stek vidare i någon minut tills kålen och löken gosat till sig.
Blanda därefter i buljon, senap, soja och vatten. Salta och peppra efter smak. Låt puttra några minuter. Ställ åt sidan.

Degen:
6dl vetemjöl (gärna dinkelmjöl)
1tsk bakpulver
2tsk curry
3msk olja
2dl kallt vatten

Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg.

Kavla ut hela degen över ett bakplåtspapper, häll över färsen längs med degen. Rulla ihop sidorna till en rulle.
Pensla rullen med ett ägg.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter i 200-225graders ugnsvärme alternativt 180grader om varmluftsugn.


Om du vill se live när M bakar ut sin kycklingrulle

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0