2010-01-21 Linbröd..



Perfekt bröd för den som vill få igång magen!

Lindbröd

50g jäst
2dl Vetekross, eller bovete eller havre kross.
4dl vatten
50g smör
5dl mjölk
0.75 dl sirap
1 tsk salt
1 näve linfrö
1 näve havre dinkel alternativt havregryn
Dinkelvetemjöl

Koka vetekross och vatten till en gröt i ca 10 minuter. Lägg i smöret och
låt det smälta i grötblandningen. Häll därefter i mjölken och låt det bli
fingervarmt. Smula sönder jästen i en rejäl bunke, blanda vätskan med jästen.
Rör ner sirap, salt, linfrö och havre och blanda runt. Rör ner dinkelmjöl tills
degen inte klibbar. Låt jäsa i ca 1 timme.
Dela degen i hälften och därefter i små bitar, platta till i önskad form, låt jäsa
i ytterligare 20 minuter. Sätt på ugnen på 220 grader.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills bröden fått en fin färg..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0