2013-10-31 Landet..
Vi åkte ut med 18:20 båten från Stavsnäs, första stoppet blev Middag på Seglar Restaurangen,, tycker nog Värdshuset är mysigare. Maten va dock gudomlig.
Jag tog en ugnsbakad lofotentorsk, L & M tog en Seglartoast. Till efterrätt blev det en Crème brul'e Sirius samt Sorbe till oss tjejer... Mums...
Mätta och belåtna bar de av till Eknö...
2013-10-29 Bryggan del 5
Halva jobbet återstår av bryggan. Om bra väder till helgen, då finns det hopp om att vi kommer kunna gå på bryggan till förrådet, både från sovrummet och även från vardagsrummet!
2013-10-29 Bryggan del 4
2013-10-28 Skata
Vi har skator precis överallt. Inte nog med att dom tagit över vår tomt, i princip hela gatan. Har hittat både Pizza och halva Baguetter på taket.... Någon matar dessa smarta djur, vilket inte är smart.
Nu har en av skatorna t.o.m flyttat in! Näää, inte riktigt, stänger man inte dörren får man skylla sig själv. Tog mig över en timme att få ut detta smarta djur men jag skrämde livet ur denna skata genom att genomskjuta skatan från andra sidan av huset, smart, eller hur! Dock krävdes en rejäl sanering.
2013-10-27 Visp
Ännu ett konstverk från L's skolår. En visp, som används flitigt här hemma.
2013-10-26 List
De tog fyra år att få dit en liten list mellan fönstren i vardagsrummet. Lite trixigt har de varit att få tag på, eftersom plåtslagarnas plåtar är på 2 meter, vi behövde en på 2.42. Klart man kan skarva! Inte vi...
Ringde till Gustavsbergs Glasmästeri efter att U tipsat M att dom borde ha lister till Plåtskodda fönster. Efter två dagar hade vi vår list. Inga problem att såga till en vitlackerad aluminiumplåt, 125kr, vilken service..
Tänk att det kan ta så lång tid för en så liten list. Efter den hårda vintern hade all isolering försvunnit. Nu vet ja vart alla våra fin husdjur kommit in.
Ni ska inte tro att de är klart. Vi skall även ha en list på insidan, samt ny isolering. Listen finns, är t.o.m färdigmålad, bara att införskaffa lite isolering. Kanske tar de ytterligare fyra år:) Nu kommer iallafall inga objudna gäster in...
2013-10-25 L Konst
Har en hel del konst som lilla fröken tillverkat under sina skolår.. Här kommer en av favoriterna.
2013-10-24 Grattis Mamma
Grattis världens bästa mamma, hoppas du får en mysig födelsedag.
Tänk om man ärvt min mors mörka vackra hår, ja ja ..snart har vi nog samma hårfärg ändå.. Vitt:)
Här kommer en liten tillbakablick
Mor ser gudomlig ut..
2013-10-23 Kärcher fönstertvätt
Förra helgen köpte vi en Kärcher fönstertvätt hos Granngården ute i Mölnvik. 599kr. Egentligen skulle vi bara köpa toalettpapper,,
Värt varenda krona. Tog 3 timmar och inget rinn, istället för 6 timmar och risk för fuktskada! Totalt 29 fönster har vi.
Vi har länge tänkt köpa en efter att A-M från Frankrike talat så väl om denna produkt i flera år.. vips så är fönstret tvättat och klart... hon hade rätt..
2013-10-22 Shopping på hög nivå!
Han kan bara han vill!
Idag åkte M in en sväng till Forum efter jobbet för att hämta sina två par nya glasögon, ett par för intelligensen, de andra paret för auktoriteten! Gissa vilket! Haha,,, Nä de va halva priser på glasögon hos Synsam. Nu har han två par om olyckan är framme igen! Blev även ett besök till Sephora, där införskaffade M en ny Diesel parfym, lite undertröjor blev de också ., Bara den rosa väskan som skalll packas sedan är M redo för Barcelona..
Själv har jag inte gått utanför dörren sedan fredag kväll.
2013-10-21 Datum satt för Chokladens död!
2013-10-20 Bryggan del 4
2013-10-19 Tortellini med nyttigheter.
2013-10-19 Glass
Finaste dottern kom hem med Mars Glass till sin Mor, alltid gott med glass när man har ont i halsen...
2013-10-18 Landet (2013-10-13)
Vilket väder förra helgen bjöd på... Skulle tagit på mig mössan trots de fina vädret, betalningen blev en rejäl förkylning med halsont, usch..
2013-10-18 Grattis U
2013-10-17 Hjärta
Har gått här ett antal gånger, aldrig har jag sett att gräsplätten på väg till bageriet är formad likt ett hjärta!
2013-10-16 Müsli
Müsli
1 dl Kokosflingor
1 dl Havregryn
1 dl Dinkelflingor
1 dl Rågflingor
1 dl Fiberhavregryn
1 dl Hela linfrön
1 dl Sesamfrön
1 dl Solrosfrön ( skall hackas)
1 dl Mandlar ( skall hackas)
3 msk vatten
3 msk olja
1 dl flytande honung eller sirap!
1 msk mald kanel
Torkade tranbär
(Gjorde dubbel sats = två plåtar, ena plåten fick även lite hackade pumpafrön, hasselnötter, russin (1dl av varje!)
Blanda alla torra ingredienser utom kanel i en bunke. Blanda olja, vatten, kanel och honung/sirap i en annan bunke. Rör ner vätskan i grynblandningen.
Fördela på ett bakplåts papper in i ugnen, 200 grader i ca 20 minuter, rör om på plåten. Stäng av värmen, låt grädda i ytterligare ca 40 minuter...
Mums
Notera! Efter att ha ätit av Muslin i någon vecka har mandlarna av någon anledning gått åt... kanske skall man ha i lite mer av mandlarna... varför inte två dl..
2013-10-15 Stek
Även idag inmundigade M sin middag ute på verandan. På menyn stod de Biff med gratäng... Fick ringa farmor för att få lite akut hjälp med steken... 75 grader skulle köttet bli,, i 175 graders ugnsvärme, tror de blev godkänt!
Enligt L är farmors kött bäst.
Till köttet blev det en gratäng som innehöll
Skivade morötter
Skivad potatis
Skivad lök
Peppar och Salt
Grädde
Gräddas i ca 25-30 minuter, 225grader ugnsvärme...
Vi fick även en liten middagsgäst, alltid lika trevligt.
2013-10-14 Snabb Pizza
M slår nog rekord i att äta middag utomhus... Idag stod det Pizza på menyn..
Tortilla bröd
Passerade tomater
Färsk spenat
Salami eller annat valfritt pålägg!
Mozzarella
Oregano
200 graders ugnsvärme, ca 5-7 minuter i ugnen.....
Klart!
2013-10-13 Sandhamns Värdshus
Måste bara visa den goda maten vi åt på Sandhamns Värdshus i lördags. Värdshus biff med Bea åt M, jag åt en Wikströmare (Röding med stompa). Mums
2013-10-13 Morgondopp!
Lockande med ett Morgondopp....
2013-10-12 Landet
Blev en sväng ut till landet, först blev det ett stopp vid Sandhamns Värdshus. Mums vilken god mat dom gör.
Blir mörkt redan vid halv sju... Nattvandring till huset, när vi väl kom fram satte vi på vattnet.. Hmmm sprutade vatten i hela förrådet, tryckströmbrytaren har gått sönder, varpå säkerhets ventilen löstes ut... Tur jag har en händig man.
2013-10-11 Inga mer frisörbesök!
Bild före och efter...... Nu blir de mindre frisörbesök för M's del. Blev riktigt snyggt...
Det blir väl jag som får leka frisör.
2013-10-10 Bryggan del två...
2013-10-09 The Per Gessle Selection
Present till Farfar. Blev en Flaska vin Kurt & Lisa. Lite roligt eftersom farfar och lilla L har precis likadant namn..
2013-10-08 Grattis Kompis H ....
2013-10-08 Wettex
2013-10-07 Brygga
Stenmjölet fick vi från farfar.
2013-10-07 Glad Hugo
2013-10-06 Täckning..
2013-10-06 Sharkbite
2013-10-05 Båtupptagning
Hösten är definitivt här, när båten ej längre är vattnet!
Idag har vi tillbringat större delen av dagen på båtklubben, 16 båtar skulle upp. Den 16:e båten kom upp även om det kändes som en evighet...
Regnet öste ner lagom till att vår lilla båt skulle vevas upp, va gör de när hon ändå tillbringar en hel del i vatten..
2013-10-04 Kanelbullensdag
Kanelbullar i all ära, men en vaniljbulle slår allt. Kanelbullens dag fick dela dag med vaniljbullar... Recept finns sedan tidigare på bloggen...
Mums.. Nu ligger bullarna i frysen!
150 g Smör
5 dl Mjölk
1.5 dl Strösocker
1/2 tsk Salt
1 msk Kardemummakärnor
ca 15 dl Vetemjöl
1 uppvispat ägg till pensling
Pärlsocker till garnering
Fyllning 1:
75 g smör
0.75 dl strösocker
2-3 msk kanel
Fyllning 2:
75 g smör
0.75 dl strösocker
3 msk vaniljsocker
Smält smöret i en kastrull, häll ner mjölken i det smälta smöret. Värm till fingerljummet. Smula jästen i en degbunke. Häll på mjölkblandningen över jästen, rör om tills jästen har lösts upp.
Mortla kardemummakärnorna. blanda ner kardemumma, socker, salt och de mesta av mjölet, spar lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Täck med en handduk och låt jäsa till dubbelstorlek, eller ca 30 minuter.
Rör samman fyllningen i två separata bunkar.
Delea degen i två delar.
Kavla ut varje del till en platta. Bred på fyllningen, rulla ihop längs långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar och fördela dom på en plåt med bakplåtspapper.
Låt bullarna jäsa övertäckta med en handduk i ca 30 minuter.
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg, strö över med pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. Mums, klara att äta med ett glas kall mjölk!
2013-10-04 Båtupptagning
För att få lite sovmorgon till i morgon, körde vi över båten under kvällen. Riktigt kallt.
2013-10-03 Nostalgi juni 2008
Kusinerna posar lite snyggt... Midsommar 2008
2013-10-02 Konst
Blev så förtjust i hennes fjärilstavlor.. En rosa, en grön och en blå...
2013-10-01 Grattis Pappa K
2013-10-01 Kullersten
Bild tagen innan jag fyllde på med kullersten!