2012-07-29 Wakeboardåkning X 3

Igår åkte kusinerna och E wakeboard. Dom va så duktiga.;-), De e riktigt svårt;-),
Lite peppning..
 
Publik fick även wakeboardåkarna denna dag ;-)
Jag glömde systemkameran,,,men M´s mobil fungerade ganska bra.
 
Vilket teamwork.
 
 
 
 

2012-07-28 Bröllop vid Villa Soludden

Oj båda hamnade på ett och samma kort!! inte vardag. Igår va vi på världens mysigaste och trevligaste bröllop.
Vilken dag.
M uppklädd för dagen,,, vi åkte båt till bröllopet som höll till på Villa Soludden vid Värmdö Golfbana..
Även jag fick vara med på en helbild!
Så kul att träffa E som L gått både i småskolan och även i Nacka Musikklasser med. Hon sjöng så vacker på bröllopet.
J kom även han med båt... dock lite lättklädd för dagen till ära.. men lugn
Även J fick på sig lite kläder.  De va vi som va tidiga!
 
 
sååå vackra.
 
M försöker hitta vart han skall sitta!
Vilken förrätt
åh varmrätt för köttätarna
varmrätt för fiskätarna, den bara smälte i munnen. mums..
 
 
 
Vilken tårta, även den bedårande vacker.
Ett härligt uterum,
 
Vals för brudparet.
 
Dagen efter... vi sov i båten, sedan blev det ett dopp hos Farmor och Farfar som inte bor allt för långt från Villa Soludden.. kanske fem minuters båtfärd.
 

2012-07-26 Lunch med mor på biblioteket!

Ja, tänk att biblioteket har servering av både sallader, mackor, fika, mm.. Riktigt gott va de.. Min Fetaost sallad slog t.o.m Baristas! de ni..
139 kr för två personer, inte helt fel pris. Det blir nog fler lunchbesök till biblioteket.. Om man inte har sällskap som jag av min kära Mor som bjöd mig på lunch, då kan man alltid ta sig en tidning eller varför inte en bok, för att läsa en stund..
Det går dessutom att välja mellan pasta och bulgur,, själv tog jag pasta medan mor tog bulgur. Mums.
Självklart besökte vi Nacka Forums bibliotek!

2012-07-25 Tripp till stan / Strappy pink wintage from Swedish Hasbeens

Till middag blev det en spontantripp in till stan! Jag hade beställt ett par trätofflor som jag inte ens kunde stoppa in foten i! trots en större stolek.. Det visade sig att själva butiken låg i stockholm och dessutom på Södermannagatan 21,, tog 10 minuter sedan va vi inne, jag testade ett par andra men de va bara att lägga ner och lämna tillbaka... Dom som passade perfekt till klänningen jag skall ha på lördagens bröllop.
 
Träsko från Swedish Hasbeens clogs Strappy pink wintage.
Det blev ingen sko..... jag får gå barfota på lördag.
Jag beställde skon hos http://www.grandpa.se/ en liten retrobutik visade det sig när vi väl kom till butiken.. Det är nära på nätet, men ibland finns det även en butik bakom webshopen.. Måste säga vilken service. Jag beställde skorna i går. Jag fick ett sms på kvällen att skon hade levererats till mitt utlämningsställe. De va heller inga problem att lämna tillbaka dom..
 
 
En bild på mig,, men då får man be snällt;-),
 
Istället hittade vi en mysig restaurang och billig.. 100kr för denna måltid.. helt ok.. å mätta blev vi. Om man känner för en tatuering kunde man slinka in i butiken efter! Vi väntar nog me de, mat fick räcka för denna gång.
 
Nämen en till bild...ber man så blir det många av samma bild!
 

2012-07-24 Stenmjöl / soptippen

I torsdags åkte vi till stenkrossen på Ingarö. Ingarö Mark och väg, för att hämta ett lass med stenmjöl 0-4mm.. men vet i gudarna om vi nu fick 0-4,, vi fick nog 0-8 mm.. Nu ligger det en hög över stenläggningen...
Bäst att kolla innan man åker dit vilka tider dom har rast! såtillvida man vill skotta sand i kärran för hand..
Tur jag har en stark man, vår allas M.
 
Efter att ha kärrat av sanden, fyllde vi släpet med skräp först vårt, sedan farmor och farfars. Vi åkte till ingarötippen.. dom har öppet månadag till torsdag 15-19 samt lördagar 10-15...Skurutippen är dock närmre, men öppet färre dagar, tisdagar och torsdagar och lördagar samma tid som Ingarö...
Nya sopkärl, blänker fin fint;-),

2012-07-23 Nu har masken varit här!

 
Ja ha efter grävligen har masken varit framme... Nu har vi rännor i gräsmattan.. Ni måste tro vi är tokiga,,kanske lite..

Tanken är att det så småningom skall bli en veranda, men vi har råkat på en liten landhöjning i vår gräsmatta. Det bästa hade naturligtvis varit att ta hit en grävare och en container. Men vi tar ett träningspass varje kväll med ca 13 skottkärror till den djupa skogen. När vi sedan byggt Muren får vi gå tillbaka till den djupa skogen och hämta tillbaka vår fyllnadsmassa . Det bästa hade givetvis varit att ta bort all massa... Är  ni sugna på att köra ett räningspass är det bara att komma förbi men glöm inte skottkärran;-),

2012-07-22 Enduro och pannkakor!

Idag fick jag pannkakor av min kära dotter till lunch:-) .
pannkakorna va gjorda av fullkornsmjöl och laktosfri mjölk,, grädde och färska blåbär och hallon. Samt min rabarbersaft jag saftat i morse. Mums..
Snyggt ;-) .
Vart tog hjälmen vägen herr M....Idag åkte M ut till Myttinge för att köra lite enduro...jag som ville ut på sjön! men men jag passade på att safta och städa, det är min lott i livet;-) .

2012-07-22 Presenttips!

Presenttips! Bricka inköpt i ittalaoutletbutiken i Gustavsberg, samt två höganäskrus med lock.. lade i två stora muffins med marshmallows.. mums.
Mumin bricka från iIttala outlet i Gustavsberg.
Två höganäs krus med öron. Bakade chokladmuffins med topping..
100 gram smällt smör
2 ärr som vispas med 2.5 dl socker. Blanda i 5 msk kakao, 2 tsk vaniljsocker, 1kryddmått salt, 2 dl vetemjöl, här därefter i det smälta smöret.
Häll upp i muffinsformar... 8 minuter mitt i ugnen, 200grader..
Topping: 200gram philadelphia ost, 2dl flosocker, 4msk kakao, 1 -2 msk grädde. Blanda ihop till en smidig röra.. spritsa över chokladmuffinsen! toppa med  marshmallows eller strössel...
Lock till krusen...

2012-07-21 Grattis Farmor.

Ett stort grattis till Farmor, igår firade vi farmor. Vi blev bjudna på Renstek och farmors goda sås, de e så gott:-).
 
Vi satt i deras nya fina paviljong, med en härlig utsikt över havet, tills de blev så kallt att skynket åkte ner och då försvann utsikten för oss som satt åt rätt håll;-).
 
Den berämda rensteken, den är sååågod, såsen likaså. Lingonsylten skall vi inte tala om, handplockad och kokt uppe i Lofsdalen, mums
Endast lilla L saknades på kalaset, hon jobbade kvällspass.
 
Stackars lilla Pelle har fått varböld igen på halsen, som både blöder och rinner var ur. Farmor är fyndig, hon rev sönder en handduk i några delar och lindade om Pelles hals med en snygg rosett. Trot om ni vill men han lät den va! När han va liten krånglade han ur alla halsband. M.a.o va det nog skönt med lite skydd på den blödande bölden. Stackarn.
en trött Pelle.
 
Till present köpte vi två cykelkorgar som vi fyllde med blommor från Plantagen... fråga mig inte va jag köpte
för blommor, jag tog dom jag tyckte va fina,,rosa och vita . Varför cykelkorg tänkte ni.. men Farmor hade nämnt att hon ville hitta fler gamla traditionella cykelkorgar att hänga på deras gigantiska vattentunna / vattentank tror jag det heter, då menar jag gigantisk.
likt denna har dom.. tyvärr ingen bild nu med alla fina blommor hon hängt runt, men riktigt fint blir det,  slipper man se den vita vattentanken, den blir inte vit efter ett antal år med regnvatten!
Blev då ingen bild på mig, eftersom jag i vanlig ordning höll i kameran ;-).
 
 

2012-07-21 Flistugg!

De här va roligt!
Nu har hela apeln åkt ner i flisen..
 
Dagens höjdpunkt;-).

2012-07-20 Grannens skärmtak.

Igår hjälpte M grannen med att såga av en bit av hans förrådstak!
 

2012-07-19 Grävlingen har varit framme!

Några fler högar på tomten, va gör de.. Ju st nu ser det ut som om grävligen varit framme. Grävlingen i det här fallet är M som beslutat att göra fallgropar, som ni ser ena plankan räcker inte riktigt över hålet... med andra ord inte läga att kliva på den plankan;-) .
 
Någon gång skall det väl bli tomt av denna tomt!, Grannen undrade om vi skulle bygga pool! Isåfall blir det 8 små pooler 20x30cm och 50 cm djup..ja varför inte... Nä det skall väl bli en veranda. Men eftersom vi har högar överallt på tomten samt att vår tom ligger 2 meter högre än de andra, så ser dom inte va vi pysslar me:-) .
 

2012-07-19 Cykelhjälm..

Idag skulle lilla L cykla till en kompis,,,Hjälmen ligger i tvättstugan säger jag! Inget svar! Inte så poppis att ha hjälm!
Men lite senare fick jag detta sms ;-) .

2012-07-18 Gym i skärgården!

I morse åkte vi ut till mamma som bor på Uvö i Stockholms skärgård! för att hjälpa till att bära upp planket :-) .
Blev lite kris då killen som skulle köra upp virket från stranden ej kom.. det är väl så ute i skärgården.. man får vänta och vänta om dom ens kommer. Men vi tog ett gympass på morgoen och bar upp två högar plank.. M bar nog de mesta!
Lilla L tog en paus i bärandet... ja ni ser högen!
 
L passade på att sova ut på väg ut! hon kröp ner i ruffen som hon gjorde när hon var liten, men man blir aldrig för stor för en tupplur;-) .
 
Oj oj allt skall upp.
Ja mor min ligger inte direkt på latsidan ;-) .
L kämpade på bra, en välförtjänst paus.
Detta väder hade vi idag..
Men, vem smyger ner i ruffen om inte lilla prinsessan L.
 
 

2012-07-17 Åskväder!

 
L va inne i stan igår när åskan gick för fullt här hemma... skickade ett sms för att höra hur det gick.. fick denna bild..;) 
 

2012-07-17 Spakväll!

Igår hade L och F spa kväll... Först fotbad...
Ansiktsmask.. Dom blev så fina.
 
Blev en potatis/bönsallad med riktig fransk korv 96% kött och då menar jag att man ser köttet i korven! Denna korv finns endast att köpa på Coop i Nacka Forum... M bara älskar korven.. tror även L.
Själv fick jag kattmat! Näää Abbas Filetonfisk..
Efter middagen smakade dom av min egengjorda glass. Mycke grädde och en egengjord jordgubbscurd!
 

2012-07-17 Hyllplan till badrummet på landet!

Vi satte upp två hyllplan som jag laserat med betsfärg, samt lade två lager matt lack över för att lätt kunna torka av!.
Konsolerna köpte jag på byggole i Mölnvik,, dom va dock färdigmålade, 20 kr dyrare med lack.. vilket va avgörande! Inte står jag och målar dessa små konsoler för 20kr, någon måtta får de vara, man får inte slå knut på sig själv. Det är klart om man nu skall ha en helt annan färg då finns de såklart obehandlade konsoler. Hyllplanen sågade M till från de som blev över när vi tillverkade fönsterbräder till huset därhemma.
 
De gråa lådorna köpte jag på Hemtex i samband med inköp av duschdraperiet. Bra att lägga den håriga borsten i mm. 49kr st. Fanns även en storlek större om man så vill ha, men dessa blev perfekt.
 
 

2012-07-16 Ny rullgardin till L´s rum på landet!

 
Efter... Tyget köpte jag på ikea...
 
Nerdragen!
Före..Denna rullgardin hade min syster sytt, hon gör det mycke bättre än jag!
Men denna hade gjort sitt efter 10 år..utan tvätt..
Är ganska enkelt att sy en rullgardin med de tyg du själv vill ha.. köp en billig vanlig rullgardin på ikea.. klipp bort det vita tyget som är standard.. spara 20 cm... sy på ett nytt tyg.. om du får tag på ett tyg där kanterna inte är fransade och samma mått som fönstret, ja då har du tur..Men så tur hade inte jag. Fållade in kanterna med en cm, varpå det blir en aning tjockare på sidorna.. Hemma däremot där fönstrena är 150, då är det lättare att hitta tyg som har snygga kanter som ej behöver fållas... samt man ser vem som är designer för tyget! om man nu vill de!
Tyvärr är fönstret bara 90 cm.. däremot hamnade den kant som jag normalt har på sidorna uppe och nere på rullgardinen.
Fållade upp 4.5 cm längst ner, för att sedan trä igenom en trälist som tynger ner rullgardinen!
 

2012-07-15 Duschdraperi från Hemtex!

Även duschdraperiet har kommit upp, eftersom jag använt de gamla som underlagspapp när jag målade listerna åkte även det till tippen!
De nya kommer från Hemtex... Blev ett randigt, ett vitt  eller grått hade kanske varit bäst, men de fanns inte!
 
 
Nu är det bara en stång som saknas för att hänga upp duschmunstycket...

2012-07-15 Samtliga taklister är uppe och målade!

Sista taklisterna är uppe! Tyvärr missade M att vi inte hade en list i slutet av duschväggen,,hmmm nu behöver vi köpa en liten list och måla och sätta dit, eftersom mattväggen ej är rak där! Men men,, småsaker.
 

2012-07-15 Badrumsskåp!

Det gamla badrumsskåpet åkte på tippen igår... den hade gjort sitt.. spegeln va inte längre någon spegel.. då spegelsn baksida hade lossnat i kanterna och rosten hade angriptit insidan, samt skjutdörrar som gör att det aldrig riktigt blir rent inne i skåpet! Sådant man inte ser när man bor in sig. Men nu när vi börjat måla och tvätta rent, upptäckte vi skavankerna. Detta kanske inte är världens snyggaste men halva priset på Byggole, ett Svedbergsskåp i plåt, hela dörren går att öppna! 900 kr... Vi va på ikea.. där kostade samma storlek 2000kr! hua..

2012-07-15 M tipsar!

M tipsar! för att rulla ner den manuella rullgardinen jag sytt. För rosetterna åt sidan, rulla ner... (knyt alltså inte upp rosetterna!)
Rosetterna skall inte knytas upp...så tillvida man inte knyta om rosetterna!

2012-07-14 Sopdag!

Idag kom sopbåten Belinda till Sandhamn, vi passade på att slänga lite rester från badrummet. Vi va inte ensamma om att slänga sopor denna dag, de fullkomligt kryllade av folk som ville bli av med diverse prylar! Några sprang runt och fyndade, billigare än loppis.
De va rätt många som hade säckvis med gräs och buskar. Sandhamn skulle investera i en flis och kompost för att återvinna jord!
Här släpas de för fullt.. Ser ni va båten heter med gult tak till höger om M,,,
 
 
 
Ser ni dom höga stolparna på båten... jo dom stämplade dom ner i vattnet för att inte båten skulle förflytta sig!
 
Blev även en morgon promenad rund Sandön. Dagens väder, sol och blåsigt. Vi har inte haft regn någon gång,, däremot har det blåst och kallt i luften... men sol, vi får m.a.o inte klaga!
Det finns två graffitimålningar på Sandön. En på bunkern på västra sidan och en på ett skjul på Västra udden, efter kyrkågården!
Ja de va väl vår dag... jo jag har även plockat dom första
Blev tyvärr bara en liter. Vi har nämligen påhälsning av en huggorm nere i blåbärsriset! Samt dom är inte riktigt mogna ännu,, bra att hitta en orsak!
 
Kalendern för grovsopskampanjen i Stockholmsskärgård 2012... om de va någon som missade att slänga grovsopor!
 

GROVSOPKAMPANJ 2012

 

 

PLATS

 

TID

 

DATUM

 

Aspön

 

 

kl. 10.00 - 13.00

 

 

Lördag 16/6

 

 

Aspön

 

 

kl. 13.00 - 15.00

 

 

Lördag 18/8

 

 

Bjurön

 

 

kl. 14.15 - 15.15

 

 

Lördag 2/6

 

 

Bjurön södra sidan

 

 

kl. 15.30 - 16.00

 

 

Lördag 2/6

 

 

Bunkvik

 

 

kl. 10.00 - 12.00

 

 

Söndag 10/6

 

 

Bunkvik

 

 

kl. 12.30 - 14.30

 

 

Söndag 12/8

 

 

Dragedet Möja

 

 

kl. 12.30 - 13.30

 

 

Söndag 29/7

 

 

Granholmen

 

 

kl. 12.30 - 15.00

 

 

Söndag 27/5

 

 

Gällnö (Gällnönäs)

 

 

kl. 10.00 - 12.00

 

 

Lördag 4/8

 

 

Gällnö (Söderby)

 

 

kl. 10.00 - 12.00

 

 

Lördag 26/5

 

 

Gällnö (Söderby)

 

 

kl. 13.00 - 14.00

 

 

Lördag 4/8

 

 

Hagede brygga

 

 

kl. 10.00 - 12.00

 

 

Lördag 21/7

 

 

Halleberg

 

 

kl. 12.00 - 12.45

 

 

Söndag 3/6

 

 

Harö brygga

 

 

kl. 12.30 - 14.30

 

 

Lördag 21/7

 

 

Hasselkobbens brygga

 

 

kl. 15.30 - 16.30

 

 

Lördag 21/7

 

 

Hasselö brygga

 

 

kl. 13.30 - 14.30

 

 

Söndag 22/7

 

 

Hjälmö

 

 

kl. 12.30 - 14.30

 

 

Söndag 20/5

 

 

Idholmen

 

 

kl. 12.15 - 13.00

 

 

Söndag 22/7

 

 

Isskärs brygga

 

 

kl. 11.00 - 11.45

 

 

Söndag 3/6

 

 

Karklö

 

 

kl. 16.00 - 17.00

 

 

Lördag 28/7

 

 

Lilla Betsö

 

 

kl. 10.00 - 10.45

 

 

Söndag 3/6

 

 

Lilla Saxaren

 

 

kl. 11.30 - 12.00

 

 

Lördag 2/6

 

 

Lådna

 

 

kl. 10.00 - 12.00

 

 

Söndag 20/5

 

 

Lådna

 

 

kl. 10.00 - 12.00

 

 

Lördag 28/7

 

 

Norra Stavsudda

 

 

kl. 12.30 - 14.00

 

 

Lördag 19/5

 

 

Norra Stavsudda

 

 

kl. 12.30 - 14.00

 

 

Lördag 11/8

 

 

Puttisholmen

 

 

kl. 15.30 - 16.30

 

 

Söndag 20/5

 

 

Sand

 

 

kl. 13.00 - 14.00

 

 

Söndag 10/6

 

 

Sand

 

 

kl. 10.00 - 12.00

 

 

Söndag 12/8

 

 

Sandhamn

 

 

kl. 11.00 - 15.00

 

 

Lördag 14/4

 

 

Sandhamn

 

 

kl. 11.00 - 15.00

 

 

Lördag 5/5

 

 

Sandhamn

 

 

kl. 11.00 - 15.00

 

 

Lördag 9/6

 

 

Sandhamn

kl. 11.00 - 15.00

 

 

Lördag 14/7

 

 

Sandhamn

 

 

kl. 11.00 - 15.00

 

 

Söndag 5/8

 

 

Sandhamn

 

 

kl. 11.00 - 15.00

 

 

Lördag 8/9

 

 

Sandhamn

 

 

kl. 11.00 - 15.00

 

 

Lördag 10/11

 

 

Sippsö

 

 

kl. 15.30 - 16.15

 

 

Söndag 3/6

 

 

Skarp-Runmarö (Mjölkkilens ångbåtsbrygga)

 

 

kl. 11.15 - 12.00

 

 

Söndag 22/7

 

 

Skarp-Runmarö (Waxholms bryggan)

 

 

kl. 10.00 - 11.00

 

 

Söndag 22/7

 

 

Sollenkroka ö

 

 

kl. 13.00 - 15.00

 

 

Lördag 26/5

 

 

Sollenkroka ö

 

 

kl. 15.00 - 16.30

 

 

Lördag 11/8

 

 

Stora Saxaren

 

 

kl. 10.30 - 11.15

 

 

Lördag 2/6

 

 

Stora Strängarna

 

 

kl. 10.00 - 10.15

 

 

Lördag 2/6

 

 

Stor-Krån

 

 

kl. 12.15 - 13.15

 

 

Lördag 2/6

 

 

Sunnansund

 

 

kl. 12.00 - 13.00

 

 

Söndag 17/6

 

 

Södermöja

 

 

kl. 10.00 - 12.00

 

 

Söndag 27/5

 

 

Södermöja

 

 

kl. 10.00 - 12.00

 

 

Söndag 29/7

 

 

Södra Mörtö

 

 

kl. 14.00 - 15.00

 

 

Söndag 17/6

 

 

Södra Stavsudda

 

 

kl. 10.00 - 11.30

 

 

Lördag 19/5

 

 

Södra Stavsudda

 

 

kl. 10.00 - 11.30

 

 

Lördag 11/8

 

 

Tjusviks brygga

 

 

kl. 14.00 - 15.00

 

 

Lördag 16/6

 

 

Träskö kvarn (vid Lådna)

 

 

kl. 13.00 - 15.00

 

 

Lördag 28/7

 

 

Uvön (Waxholmsbryggan)

 

 

kl. 10.00 - 11.30

 

 

Söndag 17/6

 

 

Viggsö

 

 

kl. 17.00 - 17.30

 

 

Söndag 20/5

 

 

Vårholma

 

 

kl. 13.15 - 14.15

 

 

Söndag 3/6

 

 

Vårlunda

 

 

kl. 14.30 - 15.15

 

 

Söndag 3/6

 

 

Östanvik

 

 

kl. 15.30 - 16.30

 

 

Lördag 16/6

 

 

Östanvik

kl. 10.00 - 12.00

 

 

Lördag 18/8


2012-07-13 Våningsängen är såld! Grillning!

Idag kom T/L och hans fru förbi för att hämta L´s våningsäng. Min första bloppisförsäljning! T/L är ett troget fan av min blogg! Dom har en likadan på sitt landställe som ligger på Uvö, och vem mer har hus på Uvö, jo min Mor! lite kul..
Dom blir snart fem i familjen om bara några veckor,, dom behöver mer sängplatser på landet.
Vi passade på att grilla. Alltid lika trevlig när vi får besök.
 
Lunchgrillningen blev till kvällsgrillning, vi satt och pratade till 8 på kvällen, vilket va jätte trevligt. Hoppas nu båtresan hem gick bra.
Våra vänner kom från stan med sin båt, tydligen hade de åskat och ösregnat! Men här ute har vi haft strålande sol hela dagen,, dock blåsigt!
Dom har världens gulligaste och gladaste hund:) Dock lyckades jag inte fånga dom fina stora ögonen och den glada minen,, minnet på kortet blev fullt.. Men jag lovar hon va glad hela tiden och hämtade kottar och bollar under planket.
Tjejerna åt för att sedan spatsera i Sandhamn!
Bakade en kladdkaka med lite grädde och jordgubbar, vilket aldrig är fel att äta efter grillning!
Väderstatus, soligt och blåsigt som vanligt... Jo det är nu 18 grader i vattnet. Nu när vi äntligen fått klart med duschen! Blev bara en morgonpromenad runt halva Sandön idag!
 

2012-07-12 Rörmokare för en dag!

Idag har M lekt rörmokare! de gick galant.
Vi va tvugna att ta bort handfatet för att kunna fästa den målade glasskivan.
Vattenledningen skruvas ihop.
Handfatet fick sig en regäl tvagning! både fram
och baksidan!
Den målade glasskivan är på plats.. inköpt hos Gustavsbergs glasmästeri.. De va det enklaste sättet istället för att ta bort kaklet, samt lättare att göra rent.
M fäster glasskivan med en silikonsträng.
En bloggande L som nyss slutat sitt arbetspass..
Morgonpromenaden runt Sandhamn..
Dagens väder, soligt men blåsigt... en riktigt blåsig sommar. Trouvilles badstrand har saknat badgäster!
Morgondis!
Under eftermiddagen travade jag lite ved...bra för musklerna!
Senare kom E förbi som bor i viken lite längre bort på ön.. vilket va trevligt, vi fikade och glömde helt bort middagen! Just nu längtar jag till en brasa då jag sitter och huttrar!
 

2012-07-11 Citronsorbe

Mums mums...idag fick jag en specialgjord glass... Citronsorbe,,, Den ser ut som en Glaciär! haha. han gick och tog kulor från en helt oöppnad bytta..åt mig, hemgjord citronsorbe.. bättre kan det inte bli och läskande!
Nu tycker ni nog att jag är lite kinkig, men om man inte tål nötter och dom doppar skopan i vattnet mellan varje kula och det finns hasselnötsglass, ja då är det inte något alternativ! men om man frågar snällt då går dom bak och öppnar en helt ny förpackning och en ny skopa:) man måste våga fråga och blinka lite,, även en gammal tant som C kan lyckas! Pinsamt tycker M... men men ....
M tog en smörgås...
Efter 7.3 km rundan blev det fika på strindbergsgården... ja det finns inte mycket annat att göra, men det är härligt att slappa, det behöver vi..
Nu syns det inte pga motljus...men det står på båten SKRATTA INTE DIN DOTTER KAN FINNAS I DEN!
Undra sa flundra hur båten har kommit på plats... motorn är helt sönder, inget roder, ingen bom, fönsterrutorna krossade, båten är mao ej sköduglig! men lite rolig måste jag säga...
Andra sidan såg ut så här...
Lady Gaga är namnet på båten! Fin färg, dom har ialla fall bra smak när det gäller färg,
Väderstatus! vackert men blåsigt. Nästan surfvågor, iallafall vindsurfing.
Ja de va vår dag ute på landet!
 

2012-07-10 Duschen är klar ute på landet!

Äntligen har mattan och väggarna kommit på plats! Vi har en dusch!
De blev så fiint... däremot ser mattan lite lila ut i ljuset (lila gillar jag inte) och det luktar koskit om mattan, hoppas lukte går ut:) men jag får nog byta lampan i badrumsskåpet så är det löst.
 
Skuru golv killen som fixat mattan och väggarna i duschen va så proffsig och trevlig.
 
Vi har fått förhållningsregler gällande mattan!, inga badrumsmattor som innehåller plast... samt gummiskrapan skall hängas upp inte ligga kvar på golvet.. allt som innehåller plast ger tydligen fula märken i golvet.. då har man lärt sig något nytt. Går bra om du har en hemvävd matta gjord helt i bomull.. Blir till att ta fram vävstolen! Nää, de är fint som det är utan badrumsmatta..
 
M fixade dit duschkranen och kollade fallet..Det blev iallafall godkänt av SkuruGolv killen. M går bland molnen just nu.. kanske skulle det varit lite till fall:)
Nu är det bara lister som skall upp..sedan är det klart..
 
 

2012-07-09 Se upp alla tennissplare på Sandhamn!

Bäst att passa sig, idag spelade L tennis på Sandhamn...
 
Detta väder har vi haft idag..
Detta väder har legat i horisonten hela dagen.. men de vädret ligger kvar därborta. Hoppas ni i stockholm också haft lika fint som vi...
Idag gick vi vår dagliga 7 km runda.. blev 7.54 km idag.. Är det inte vackert! kl är strax efter 8 på morgonen..
jo vi är pigga i denna familj!
Idag gick vi förbi klocktornet!
Kyrkan! En trött M som helst av allt velat ligga kvar i sängen!

2012-07-08 Dimma

Vilken dimma de va idag!
Äh de e nog lugnt, tänkte vi... men
Helt plötsligt hör vi ett tuuuut..., ser lite spöklikt ut! En Vaxholmsbåt, sedan var det tjockt.. vi såg inte en meter framför oss..

2012-07-08 Matsalsbord och bänkskivor oljade!

Vi va hemma en sväng för att vattna blommor mm... Jag passade på att slipa matsalsbordet och samtliga bänkskivor i köket, därefter oljade jag in dom ordentligt... Matsalsbordet blev perfekt! Är dock inte riktigt kompis med bänkskivorna i köket..
Alla svarta märken är borta ur bänkskivan...Min högsta önskan är att istället för ekskivorna ha svarta granitskivor. Köksön har en granitskiva, på den blir det inga svarta märken efter konservburkarna, eller andra stålformade saker!
 
Köpte en löpare för 49 kr på hemtex... men tofsarna är inte riktigt min smak....därför
tog jag bort tofsarna!
Måste bara visa min minihortensia jag fick för över ett år sedan... och den har nu börjat blomma igen...men denna gång ligger blommorna i lager på lager!
 
 

2012-07-07 Svensexa!

Idag har M varit på Svensexa...fick denna bild skickad till mig.. det är M som tar bilden! Det är S och H som skall gifta sig om tre veckor:) Dom ser ut att ha det härligt vid pooolen..
De va bara motorprylar på svensexan som jag förstod... fick denna bild på vinnaren i racet och givetvis va
det brudgummen som vann.
Fick ok att publicera bilderna.
 

2012-07-07 Götakanal!

Skulle vilja åka Göta Kanal någon gång, eller varför inte åka Kanalbåt i Frankrike eller London! Denna kanal är dock Strömma kanal. Tar bara någon minut att passera om man håller den begränsade hastigheten!
 
Frankrike!
Eller England!!
En gammal hederlig kanalbåt i England... Undrar om dessa finns kvar än idag!
 

2012-07-06 Kvarnberget! Sandhamn..

Fick denna vackra bild av lilla L som sitter och myser på Kvarnberget som ligger på Sandhamn.
 

2012-07-06 Lackat och klart!

Nu har jag lackat klart bordet på landet.. Är inte nöjd... men bättre än så här kan det inte bli... Egentligen gillar jag inte lackade saker än mindre furu... men eftersom bordet varit lackat tidigare och allt ännat är furu är det bara att gilla läget..
Grannen har laserat sitt tak vitt, lät spännande!
Idag har det varit soldis med en tryckande värme ute i skärgården..
 
 
 
 

2012-07-05 Utedusch!

Va gör man om man inte har något badrum... Tur Farfar gav oss tips om att köpa trädgårdsslang och munstycke att fästa direkt på kranen i köket... då får man varmt vatten, vilket vi saknat så länge vi varit härute. Badrummet är nästan klart.. det är bara plastmattan och väggarna i duschen som skall fixas av en golvläggare.. Det måste bli tätt..
Har dom kommit som dom lovat, näää.. Den 18 juni var det tänkt att dom skulle komma.. tror ni att dom kom,, Näää... M har ringt och dom har kommit med olika förklaringar att det regnar mm. Men vi har inte en roddbåt utan en båt som man kan åka i även om det regnar!.. Bättre att säga vi hinner inte, vi tar det nästa år! Jag ringde i förrgår och bad dom ge oss ett datum eller säga att det är kört.. samt återkomma som i går, vilket dom inte gjorde.. Men idag ringde dom:) vilket vi blev jätte glada för.. Ny dag, på tisdag. Vi får hålla tummarna.
Tills vidare tvättar vi oss i varmvatten med hjälp av trädgårdsslangen.. Tur vi har långt till närmsta granne!
 
I morse tog vi en promenad.. blev 7.63 km idag..
Vi hittade ett gryt i ett av de få berg som finns på Sandön!
 
 

2012-07-05 Gardin till Badrummet på landet!

Idag har jag sytt en gardin till badrummet på landet.. Blev en grå/vit rutig manuell rullgardin... Den förra va blå/vit rutig...
Tyvärr hade jag ingen rundstav, blev lite provisoriskt, med en kortare garderobstång.. Man tager vad man haver ute på landet!
Knyter man upp rosetterna täcker den hela fönstret...
 
 
 

2012-07-04 Övningskörning!

Idag övningskörde jag och L med lilla båten...gick riktigt bra...
 
Självporträtt,, annars blir det ingen bild!
Idag va de lite fler segelbåtar i Sandhamn.. Igår va de helt tomt me båtar.. Förr om åren när Gotland Runt
startade i Sandhamn, ÅF Offshore Race som det numera kallas..förr  kryllade de av båtar och folk.. tycker lite synd om affärerna som antagligen förlorar en hel del på denna flytt in till Stockholm.
 
Idag gick vi verkligen runt hela Sandhamn... dock blev det mindre km än den vanliga vägen.. här en bild från den Norra sidan av Sandhamn.. Mest privata stränder.
För att få ihop våra 7km blev vi tvugna att gå flera varv inne i byn... här går vi förbi Kyrkan... Inte i det bästa skick..
Högsta punkten på Sandhamn..
 
Midsommarstången..
Ja de va dagens promenad..
 
Dock ingen bra tid!! Men men
 
 

2012-07-03 Fika på Strindbergsgården!

Efter att L slutat sitt arbetspass på Westerbergs livs, gick vi till Strindbergsgården och fikade..
Jag ville ro men M ville köra... som ni vet M gillar motorer som.. ro får jag göra när bensinen tar slut...!

2012-07-03 Slipning av soffbordet på landet!

Idag har jag slipat soffbordet..M slipade när jag fotograferade.. Det såg sååå fint ut efter att jag slipat klart.
Men efter första lagret lack,, såg man fortfarande de fula!!!! blir till att slipa igen... Men det ser iallafall
bättre ut än det gjorde innan..
 
Slipat och klart för första lagret mattlack.. eftersom benen är lackade är det lika bra att köra samma..
Der blir nog till att slipa igen!! Efter första lagret lack blev det vitt på vissa ställen... hmmm.. det fanns nog
gropar kvar i bordet.. men men...

2012-07-02 Ny säng till landet...

Vilken stark man jag har:) Han bar upp L´s nya säng över huvudet... dock vägde den bara 20 kg..
Före...
 
Efter..
Säng och madrasser kommer från Ikea..För 1500 har hon nu en helt ok säng...
Jaja du e stark!

2012-07-01 Crossåkning mm

 
Idag åkte M cross hela dan..dock inte i trädgården
 
L och jag va och hälsade på världens sötaste liten midsommartjej, en vecka gammal. Jag fick present, en rosa söt liten skål och en disktrasa, fick en grå disktrasa förra året av min syster, som jag använder till allt, och den går att tvätta, vilket inte är helt fel. Denna får husera i min lilla toalett, när den är klar, alltid bra med en trasa att torka av handfatet.
 

2012-06-30 Ikea...

Igårkväll åkte vi till Ikea...för att köpa en säng till landet åt Lisa...Snabba puckar... Lätt va sängen 20.5 kg.
Nu står den i båten. 695kr kostade madrassen..ben har vi sedan tidigare. Förhoppningsvis kommer hon nu
inte få ont i sin rygg.
Självporträtt igen...
 
 
 
Efter Ikea åkte vi till båten för att lasta i...M lånade Farfars fiskespö för att testa fiskelycken, Pelle kontrollerade noga om det blev någon fisk. Tyvärr va det slut på strömming!
Nope, ingen fisk.. är nog bara Farfar som får fisk. M gav upp!
 
 

RSS 2.0