2013-10-04 Kanelbullensdag

Kanelbullar i all ära, men en vaniljbulle slår allt. Kanelbullens dag fick dela dag med vaniljbullar... Recept finns sedan tidigare på bloggen...

Mums.. Nu ligger bullarna i frysen!

 

150 g Smör
5 dl Mjölk
1.5 dl Strösocker
1/2 tsk Salt
1 msk Kardemummakärnor
ca 15 dl Vetemjöl

1 uppvispat ägg till pensling
Pärlsocker till garnering

Fyllning 1:

75 g smör
0.75 dl strösocker
2-3 msk kanel

Fyllning 2:
75 g smör
0.75 dl strösocker
3 msk vaniljsocker

Smält smöret i en kastrull, häll ner mjölken i det smälta smöret. Värm till fingerljummet. Smula jästen i en degbunke. Häll på mjölkblandningen över jästen, rör om tills jästen har lösts upp.

Mortla kardemummakärnorna. blanda ner kardemumma, socker, salt och de mesta av mjölet, spar lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Täck med en handduk och låt jäsa till dubbelstorlek, eller ca 30 minuter.

Rör samman fyllningen i två separata bunkar.

Delea degen i två delar.

Kavla ut varje del till en platta. Bred på fyllningen, rulla ihop längs långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar och fördela dom på en plåt med bakplåtspapper.

Låt bullarna jäsa övertäckta med en handduk i ca 30 minuter.

Pensla bullarna med ett uppvispat ägg, strö över med pärlsocker.

Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. Mums, klara att äta med ett glas kall mjölk!

 
 
 
 
 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0