Igår drog finaste dottern med mor till gymmet, hon tyckte att jag kunde springa på bandet det borde nackspärren klara av...hmm..... Ena springbandet hade totaldött, enligt L hade den inte fungerat på en vecka, ibland är det bra att ha med mor sin.. Även om det är jag som har störst vinning, det bästa är att få vara med och inspireras av världens finaste dotter, man lär sig alltid nya övningar av henne.
Bara att stänga av och sätta på... Ibland behöver man dra ur/sätta i kontakten...Sedan va det bara att börja springa.
Då va det dags igen... denna morgon blev det Hockey bockey match i Gustavsberg... Quoter Oilers (som en gång i tiden startades av M´s systers man U, han är i oljebranschen!) mot Ingarö Bergsprängare eller va de nu va.... blev förlust, M misstänker att Dick Tärnström spelade i Ingarö Bergsprängare... då är det inte så mycket att göra,...,,,,
En Hockeymatch på morgon kvisten har aldrig hindrat M,,, trots tom mage och en ofrivillig fasta i några dagar va de en självklarhet att spela hockey 8 på morgonen... Han va lyrisk när han kom hem på kvällen...
ja doppade bara några få tranbär till kvällsfikat!
50 gram mörk choklad
ca 50-60 tranbär
Smält 25 gram av chokladen i vattenbad, ta den chokladen från spisen, rör därefter ner resterande choklad. Vänta tills chokladen är har svalnat något. Blanda i tranbären. Lägg upp en och en på ett bakplåtspapper, låt stelna... Mums
Ojoj... Skulle till jobbet i måndags... blev till att åka snålskjuts...
Mannen min bytte kostymbyxorna mot mekaroverallen.... han kan allt, med en bra arbetsledare lyckas man med allt! haha... vi gör de vi är bra på. Jag bakar bröd och M fixar med allt...
Ser ut som att jag kört över en spik, spiken har sedan lossnat. Ett rejält hål efter spiken.
M testade att pumpa däcket, hördes på lång väg att luften gick ur samtidigt som M pumpade...
Igår bakade L citronmakaroner... Mums.. man skall inte ha citronsaft i smeten,, då blir det kladdigt...
Fem stycket blev lyckade...
Citronmakaroner
1 1/2 dl Mandelmjöl (eller mald sötmandel)
2 1/2 dl Florsocker
2 stora Äggvitor
1/2 dl Strösocker
Finrivet skal från en halv ctiron
gurkmeja tills det blir gult! (Gurkmeja har ingen smak,, en del säger att det är naturlig antibiotika) jag brukar blanda i det i pastavattnet för att få lite färg på pastan... Eller någon droppe gul karamellfärg..
Fyllning
115 g mascarponeost
Finrivet skal från en halv citron
1 tsk pressad citron
1/2 dl lemon curd
Vispa mandelmjöl, florsocker i ca 15 minuter (matberedare underlättar), alternativt pudra ner florsockret med en sil..
Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa därefter i strösockret gradvis, vispa tills det blir en tjock och blank marängsmet.
Vänd ner mandelblandningen, en tredjedel i taget i marängsmeten med en slickepott. När samtliga torra ingredienser blandats i, fortsätter du att veva med slickepotten, blanda ner rivet citronskal samt gurkmeja ca 1 tsk alternativt någon droppe karamellfärg, veva fram och tillbaka tills marängsmeten är tjock och blank med lite seg konsistens.
Häll marängsmeten i en spritspåse med ett ca 1 cm stort runt munstycke. Spritsa ut på ett bakplåtspapper eller om du har en Makaron (macaroon) form, blir jobbet genast lite enklare... Samt fina och runda..
Totalt 32 runda pluttar om du har bakplåtspapper. Min silikonform innehöll endast 28 formar...
Låt stå i rumstemperatur i ca 30 minuter, det fungerar även efter fem minuter... efter lite test.... Värm ugnen till 150 grader. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter. Låt svalna i ca 10 minuter. Lossa försiktigt makaronerna från plåten och låt svalna helt.
Lägg på ett lager lemon curd, ovanpå det mascarpone smeten ( mascarpone blandat med det rivna citronskalet samt citronsaften). Mums..
Min lilla bagare.. hon kan allt. Idag experimenterade hon som vanligt, ibland går det bra, idag gick det mindre bra.. Några droppar citronsaft i makaronsmeten resulterade i många misslyckade makaroner, men dom va goda..
de flesta blev dock lite misslyckade... L ville experimentera lite.. hon hade i några droppar citronsaft i själva makaron smeten.. vilket inte går.. Det blir kladdigt.. För att komma på nya saker måste man ibland testa!
Inte bara Alla hjärtans dag, utan en av våra godavänner O fyller år den 14 februari.. alltid lätt att komma ihåg hans födelsedag... Blev ett båtkit eftersom dom nyligen köpt ny båt.
En bricka med lite fyrar. Passande skylt, flaska vin, två whiskey glas i plast samt en Stelton kaffebryggare med inbyggd thermos
Allt finns hos BensMarina...
Plastglasen är kusligt likt ett par riktiga glas.....va tvungen att bita i glaset för att verkligen känna plasten!
Plastglasen hade även tyngden likt ett par riktiga glas..
Blev även några kapsalr kaffe, med passande färg till kitten....
We serve only the finest French wine, did yoiu bring any? En passande skylt till familjen S som alltid har en massa franska viner på hyllan,,, nu är det på tiden att det blir påfyllning!
Två gubbar som läser ost instruktion... Det serverades smaskiga ostar och gott vin.
Lite pyssel. K och jag gjorde ljus av gamla ljus.....
Värmde ljusen i vattenbad (kastrul med vatten, värmetålig skål eller en gammal kastrull som är mindre än den yttersta!) glöm ej att knipsa av den den svarta veken... Veke finns att köpa hos Panduro eller annan hobby affär.. Grillpinnar till att fästa veken.
Bäst att använda små jouice förpackningar. Plåtburkar är också snyggt, om det nu går att ta bort etiketten! Annars blir det som i vårt fall, ett majs ljus!
1 msk passerad hallonsylf eller Några droppar rosa karamellfärg, jag hade inget hemma, fick bli hallonsylten...
Fyllning
2dl frusna hallon
några droppar vatten
1 dl syltsocker Vill du att sylten skall hålla i några dagar, häll i en nypa Citronsyra
Börja med att koka upp de frusna hallonen med några droppar vatten. Rör ner syltsockret, koka upp, häll i citronsyran. Låt hallonsylten svalna genom att lägga kastrullen i kallt vattenbad.
Passera någon sked hallonsylf för att få bort kärnorna! tills det blir ca 1 msk.. Denna kan du använda istället för karamellfärg!
Vispa mandelmjöl, florsocker i ca 15 minuter (matberedare underlättar)
Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa därefter i strösockret gradvis, vispa tills det blir en tjock och blank marängsmet.
Vänd ner mandelblandningen, en tredjedel i taget i marängsmeten med en slickepott. När samtliga torra ingredienser blandats i, fortsätter du att veva med slickepotten, blanda ner passerade hallonsylten, veva fram och tillbaka tills marängsmeten är tjock och blank med lite seg konsistens.
Häll marängsmeten i en spritspåse med ett ca 1 cm stort runt munstycke. Spritsa ut på ett bakplåtspapper eller om du har en Makaron (macaroon) form, blir jobbet genast lite enklare... Samt fina och runda..
Denna gång testade några utan makaron formen.. blev inte lika lyckat!
Totalt 32 runda pluttar om du har bakplåtspapper. Min silikonform innehöll endast 28 formar...
Låt stå i rumstemperatur i ca 30 minuter.. Värm ugnen till 150 grader. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter. Låt svalna i ca 10 minuter. Lossa försiktigt makaronerna från plåten och låt svalna helt. Hallonsylten skall ligga emellan två makaroner.. Mums..
Innan makaronerna åker in i ugnen. Formen finns hos Clas Ohlson...
Uttagna ur ugnen.
Inte riktigt lika fina om man inte använder en makaron form.... Hmmm.. smaken är dock densamma.. Nu vet jag de..
S brer på den hemgjorda hallonsylten... går givetvis bra med köpt... dock inte samma smak!
S kom på att man kunde garnera med lite av hallonsylten. Blev så fint.
Idag ser det ut som att dom fått lite sol. M laddade upp lite fler bilder åt mig.
Jag är inte avundsjuk.. bara lite, på ett positivt sätt. En massa snö har dom iallafall å närmare solen.. Här hemma har det regnat och regnat, snön har helt regnat bort, solen den har rymt till Alperna idag. Positivt är att man kan promenera / springa utan att halka... För min del blev det en spring/gång runda i gruset med regnet hängande över huvudet. Jag är inte bitter jag int...Hann även med ett Yoga pass.
Fick äntligen en selfie från Herr M...
Hoppas dom får lite finare väder innan dom åker hem...
Hmm... något intressant! M har det bra i Frankrike.
Till Val d'Isere har dom fyra barndomsvännerna åkt för skidåkning, M´s del blir det Snowboard, Vilket kanske va räddningen..
Snygg hjälm F har...Den skulle passa M´s outfit. M har börjat intressera sig för lite andra färger än rosa...det är numera orange färg som gäller. Tror han inspirerats från L´s kusin F..
Igår snöade de rejält och totalt noll i sikt åt samtliga håll. M sa att det kändes som att åka i uppförsbacka, kunde inte skilja på upp / ner / sidan. En obehaglig känsla som kan skapa åksjuka i backen. Alltid lär man sig något nytt. Nog ingen idé för mig att åka skidor i Alperna en dimmig / snöig dag!
Närmare än så här kommer dom inte en isbjörn... eller dom kanske inte är i Val d'isere!
Rosa väskan redo. Fruns underställ (rosa), fruns jacka, fruns ansiktscreme, dotterns skidbrallor, är nerpackade...
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära, vänd ner det i smeten.
Hacka chokladen och blanda ner den grovt hackade chokladen i degen.
Rulla degen till en rulle, klä in den i plastfolie, in i kylskåpet tills den stelnat. Skär sedan lagom stora bitar, rulla degen till små bollar och lägg dem med jämna mellanrum på en plåt med bakplåtspapper, platta till dem lite.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca.12–15 minuter. Låt svalna.
Frosting 150 g Philadelphiaost 4 dl florsocker 4 msk grädde 4 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 2 tsk kaffe några nypor salt 50 g hackad choklad, valfri smak för den som önskar.. själv hade jag 70% mörk.. Eller varför inte hacka i jordnötter!
Idag har jag varit hos världens bästa Frisör S hos Hårdesign i Haghulta ute på Värmdö. Träffade även på M´s syster som hade tiden efter mig:) Önskar att jag hade hennes fina tjocka hår. Men S lyckas även med mitt tagel till hår, blir både platt och fina lockar längst ner.
En selfie, man får vara fin för en kväll efter att ha besökt S på hårdesign. Desutom får man massage från huvud till fot, vid schamponeringen. Dom har investerat i Massagestolar vid hårtvätten, inte fel.
Vispa mandelmjöl, florsocker och kakaon i ca 15 minuter (matberedare underlättar)
Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa därefter i strösockret gradvis, vispa tills det blir en tjock och blank marängsmet.
Vänd ner mandelblandningen, en tredjedel i taget i marängsmeten med en slickepott. När samtliga torra ingredienser blandats i, fortsätter du att veva med slickepotten, fram och tillbaka tills marängsmeten är tjock och blank med lite seg konsistens.
Häll marängsmeten i en spritspåse med ett ca 1 cm stort runt munstycke. Spritsa ut på ett bakplåtspapper eller om du har en Makaron (macaroon) form, blir jobbet genast lite enklare...
Totalt 32 runda pluttar om du har bakplåtspapper. Min silikonform innehöll endast 28 formar...
Låt stå i rumstemperatur i ca 30 minuter.. Värm ugnen till 150 grader. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter. Låt svalna i ca 10 minuter. Lossa försiktigt makaronerna från plåten och låt svalna helt.
Gör fyllningen genom att lägga chokladen i en värmetålig skål. Värm grädden i en kastrull tills den börjar sjuda. häll den heta grädden över chokladen och rör om tills smeten är slät. Låt svalna i ca 15-20 minuter i kylskåpet, rör om då och då tills fyllningen tjocknat. Lägg ihop två makaroner med fyllning emellan.
MUMS...
L och B en av hennes bästa vänner gjorde Makaroner
Macaroon (makaron) form från Clas Ohlson 129 kr... L fick i Julklapp...
Smeten åker ner i spritspåsen.
In i ugnen efter 30minuters vila..
Fyllningen klar..
MUMS... otroligt goda... Måste säga att dom va godare än originalen från Frankrike..