2014-01-31 Chokladmakaroner
Chokladmakaroner
1 1/2 dl Mandelmjöl (eller mald sötmandel)
2 1/2 dl Florsocker
2 msk Kakao
2 stora Äggvitor
1/2 dl Strösocker
Fyllning
100 g Mörk choklad, finhackad
1 1/2 dl Vispgrädde
Vispa mandelmjöl, florsocker och kakaon i ca 15 minuter (matberedare underlättar)
Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa därefter i strösockret gradvis, vispa tills det blir en tjock och blank marängsmet.
Vänd ner mandelblandningen, en tredjedel i taget i marängsmeten med en slickepott. När samtliga torra ingredienser blandats i, fortsätter du att veva med slickepotten, fram och tillbaka tills marängsmeten är tjock och blank med lite seg konsistens.
Häll marängsmeten i en spritspåse med ett ca 1 cm stort runt munstycke. Spritsa ut på ett bakplåtspapper eller om du har en Makaron (macaroon) form, blir jobbet genast lite enklare...
Totalt 32 runda pluttar om du har bakplåtspapper. Min silikonform innehöll endast 28 formar...
Låt stå i rumstemperatur i ca 30 minuter.. Värm ugnen till 150 grader.
Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter. Låt svalna i ca 10 minuter. Lossa försiktigt makaronerna från plåten och låt svalna helt.
Gör fyllningen genom att lägga chokladen i en värmetålig skål. Värm grädden i en kastrull tills den börjar sjuda. häll den heta grädden över chokladen och rör om tills smeten är slät. Låt svalna i ca 15-20 minuter i kylskåpet, rör om då och då tills fyllningen tjocknat. Lägg ihop två makaroner med fyllning emellan.
MUMS...
L och B en av hennes bästa vänner gjorde Makaroner
Macaroon (makaron) form från Clas Ohlson 129 kr... L fick i Julklapp...
Smeten åker ner i spritspåsen.
In i ugnen efter 30minuters vila..
Fyllningen klar..
MUMS... otroligt goda... Måste säga att dom va godare än originalen från Frankrike..
Kommentarer
Trackback