2014-02-05 Choklad chips

 
Choklad chips med frosting
 
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk ljussirap
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk malen ingefära
100 g mörk choklad

 

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära, vänd ner det i smeten.

Hacka chokladen och blanda ner den grovt hackade chokladen i degen.

Rulla degen till en rulle, klä in den i plastfolie, in i kylskåpet tills den stelnat. Skär sedan lagom stora bitar, rulla degen till små bollar och lägg dem med jämna mellanrum på en plåt med bakplåtspapper, platta till dem lite.

Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca.12–15 minuter. Låt svalna.

Frosting
150 g Philadelphiaost
4 dl florsocker
4 msk grädde
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kaffe
några nypor salt
50 g hackad choklad, valfri smak för den som önskar.. själv hade jag 70% mörk.. Eller varför inte hacka i jordnötter!

Blanda samtliga ingredienser i frostingen.

Bre frosting mellan två kakor.. MUMS

 
 
 
 
 
 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0