2021-02-15 Krusbärskaka

Tanken va att göra en rabarberkaka.. till min förvåning va rabarbarberna helt slut i vår frys...
Hittade lite krusbär.

150g smör
2dl strösocker
1 ägg
1 msk vaniljsocker
4dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1.5 dl fet mjölk


Krusbär 
Socker
Flytande smör
Florsocker

Starta ugnen på 200 grader.
Vispa smör och socker pösigt. Vispa ner ägget, sedan allt torra ingredienser samt mjölken. Vispa till en smidig smet.

Smörj en bakform. Häll i rejält med kokos. Fördela sedan smeten i formen. Häll i ca 2 dl frusna krusbär, går såklart likabra med andra frusna bär som hallon eller rabarber...

Strö socker över kakan samt ringla lite flytande smör. In mitt i ugnen. Grädda ca 25-35 minuter beroende på ugn..

Sila florsocker över kakan. Mums


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0