2020-05-12 Focaccia
Himmelskt gott. Att jag inte testat detta tidigare....
Kommer bli sommarens favorit.
1 bröd
25 g jäst
2.5 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
Skvätt flytande honung
1/2 tsk salt
Ca 7 dl vetemjöl
Blanda jäst och fingervarmt vatten, blanda därefter ner salt, honung, olivolja. Veva ner mjöl och knåda till en smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter med en handduk över. Jag fuskade.
Dränkte ner en plåt 30x25 med olivolja. Därefter la jag ner degen och drog ut längs med kanterna, lät sen jäsa under duk i 40 minuter.
Topping
Hackade
1 paprika
1 tomat
Blandade runt, hände i Italiensk salladskrydda, olivolja, basilika samt flingsalt... har du inte basilika, går det bra med timjan eller oregano...
1 fetaost bit
Efter att den jäst klart, hälde jag över paprika, tomatsalsan samt fetaosten över den jästa degen, ringla över olivolja. In i ugnen ca 25 minuter i 225 grader..
Mums
Kommentarer
Trackback