2020-05-12 Focaccia

Himmelskt gott. Att jag inte testat detta tidigare....

Kommer bli sommarens favorit.
1 bröd 
25 g jäst
2.5 dl ljummet vatten 
1/2 dl olivolja
Skvätt flytande honung 
1/2 tsk salt
Ca 7 dl vetemjöl

Blanda jäst och fingervarmt vatten, blanda därefter ner salt, honung, olivolja. Veva ner mjöl och knåda till en smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter med en handduk över. Jag fuskade. 

Dränkte ner en plåt 30x25 med olivolja. Därefter la jag ner degen och drog ut längs med kanterna, lät sen jäsa under duk i 40 minuter. 

Topping
Hackade
1 paprika 
1 tomat
Blandade runt, hände i Italiensk salladskrydda, olivolja, basilika samt flingsalt... har du inte basilika, går det bra med timjan eller oregano...

1 fetaost bit
Efter att den jäst klart, hälde jag över paprika, tomatsalsan samt fetaosten över den jästa degen, ringla över olivolja. In i ugnen ca 25 minuter i 225 grader..
Mums

(null)




(null)

(null)

(null)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0