2020-05-10 Kanelbullar utan ägg/mjölk

Medan M sågade träd, bakade jag bullar. Helt ägg och mjölkfria.

150 g mjölkfrittmargarin
5 dl havremjölk deluxe
1pkt jäst
2 dl strösocker
Nypa salt
Kardemummakärnor 
Vetemjöl

Fyllning 1:
75g mjölkfritt smör
1dl strösocker
2 msk vaniljsocker

Fyllning 2:
75 g mjölkfritt Smör
1 dl strösocker
2 msk malen kanel

Sockerlag
1 dl vatten och 1 dl strösocker som kokas upp

Pärlsocker


Smält smöret, samtidigt smula jästen ner i en stor bunke. Häll i havremjölken i smöret, värm till 37 grader fingervarmt.
Häll lite i taget på jästen och blanda ut. Häll i socker salt. Samt mortla kardemummakärnorna som du sen häller i.
Blanda i vetemjöl lite intaget . Skall bli en smidig deg som inte är för torr eller klibbig. Jäs i ca 45 minuter under en duk.

Blanda till fyllningarna i varsin skål. Blanda ihop ingredienserna och rör om.

Koka även sockerlagen.

Dela den jästa degen i två delar. Kavla ut, bre på ena fyllningen. Rullaihop och skär nullar k den storlek som önskas.

Gör samma men med den andra fyllningen.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. 

Sätt ugnen på 225g. Låt bullarna jäsa under duk i ca 45 minuter.

Grädda bullarna ca 10 minuter...
När du tagit ut bullarna, pensla med sockervattnet, strö på pärlsocker.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0