2020-08-09 Piroger

Det här kommer jag göra igen. Förra helgen gjorde jag piroger på landet. Det öppna varianterna va godast. Blev för mycket bröd på halvmånarna.

Brödet
50 g jäst
5 dl mjölk
100 g smör
1 msk socker
2 tsk salt
Mjöl tills degen är smidig.
Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken värm till fingervarmt. Blanda ut med jästen lite i taget. Häll i resten av ingredienserna.
Låt jäsa i 45 minuter.

Kycklingfärssås.
Tog en jag gjort några dagar innan.
500g kycklingfärs steks i olja eller smör.
Fyra hackade morötter
2 hackade gula lökar
Tomatpuré
2 burkar krossade tomater.
Hönsbuljongtärning 
Honung, salt, grovmalen svartpeppar, oregano.
Lite vatten som sköljs ur i krossade tomatburkarna.
Koka i minst en timme


Lägg i köttsåsen kall, häll sedan på riven mozarella.

In i ugnen 225 grader i va 12 minuter för dom små.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0