2020-04-08 Kärleksmums utan ägg och mjölk

Bakning på morgon kvisten. Kärleksmums utan ägg och mjölk... den hade behövts vara i kylskåpet i ett dygn innan servering..

Kaka
150g mjölkfritt margarin
2.5dl strösocker
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
2 tsk bakpulver
4dl vetemjöl
2dl IMat 
2 dl kallt vatten

Glasyr
200g mjölkfritt smör
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
Nypa salt
1 Tsk kaffe
3 msk iMat 
500 g florsocker


Sätt ugnen på 180 grader
Vispa smör och socker poröst, blanda i alla torra ingredienser samt vätskan, byt vispar och vispa till fluffig massa. 
Lägg ett smörpapper i en form ca 20 x 35

Smält smöret till till glasyren. Pensla lite av smöret i formen, strö lite kokos. Häll i kaksmeten. In mitt i ugnen ca 25 minuter.

Låt kakan svalna innan ni brer på glasyren.

Blanda alla torra ingredienser till glasyren. Blanda sedan i smöret och imaten, vispa fluffsigt. Bred på glasyren när kakan svalnat. Strö på kokos. Låt stå i kylskåp i ett dag eller minst sex timmar innan servering.. går bra att frysa.




(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0