2019-06-25- - 27 Tre dagars totalstopp

Vi som trodde att allt lugnat ner sig... 

I tre dagar har vi borstat tänderna under äppelträdet. Lånat svärföräldrarnas kissvattenkanna. Duschat i vattenspridaren! Tackar för 24 seven gymkort, där vi kunnat gå på toa och duscha varmt samt gymmat! Inte de sista dessa gånger. 

Egentligen började allt på måndagen. Det började spruta i golvbrunnarna. Ni vet så som det gör på film, när världen går under! M trodde inte riktigt på mig. Men men. På tisdagen gick han upp för ovanlighetens skull medan jag duschade. Han såg de jag såg på måndagen och skrek sluta duscha... Vid  sju tiden tog M fram högtryckstvätten och spoolkittet, som M en gång i tiden fått av min mor i present... de va ca 25 år sedan. 
Hände inget. Stackars grannar vaknade till väldens oljud av högtryckstvätten.

Nacka Vatten Afall kom snabbt på plats. De försökte spola rören med tre olika spolbilar. Men lyckades inte. Tillslut fick de lov att gräva upp gatan utanför oss. Inte ens de hjälpte att spola från gatan. Resultatet blev bajs i hela badrummet. Eftersom jag inte va hemma, blev det inga bilder. M hade fullt sjå att skura, å fundera om vi blir tvungna att riva upp alla våra trägolv, eller ryker muren han har byggt upp i alla år. Grantstenen han lagt som kantsten en bit frpn huset som dränering med singel och allt... Skälv såg jag bara nytt kök, nytt badrum. Nä skoja bara. 

På torsdagen kom Miljövision, då Nacka Vatten Avfall konstaterat att felet låg på vår sida. Alltså vilka killar de jobbade skift fram till 22 på kvällen för att lösa vårt problem från Nacka Vatten Avfall. De lämnade oss inte bara. Hela tiden jätte trevliga. Även Miljövision kom snabbt och va också hur trevliga som helst. Deras andra spolbil lyckade lösa proppen. En stor boll som en fotboll med papper som man knappt kunde skära igenom. Antagligen hushållspapper som aldrig bryts ner och fastnat i någon krök. Kan ha legat där sen begynnelsen och sedan släppt och fastnat i kröken. 

Där slapp vi köpa frystoa. Sparade dessutom en halvmiljon kronor. Nästan lika mycket som vi köpte vårt hus för, för 25 år sen.

Klicka på nedan filmer om du vill se live...



(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Kommunen har installerat en spolbrunn.

(null)
Vi firade med prosecco och toastskagen.
(null)





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0