2019-05-27 Müsli

Müslin börjar ta slut. Dags för påfyllning.
Denna gång lyxade jag till med torkade bananer. Egentligenäf jag inte förtjust i bananer, eller rättare sagt, skalet gör att ögonen kliar, inte så gott. Skalar någon bananen går det jätte bra!

3 dl dinkelflingor
3 dl rågflingor
3 dl havregryn
1 påse kokos
1 påse grovhackade mandlar
1/2 dl hela linfrön
1 påse torkade bananer
1 påse torkade granbär

3dl vatten
1 dl rörsocker
Kanel

Blanda vatten, socker och kanel.  Häll i de torra ingredienserna och rör om.

In i ugnen 200 grader i 20 minuter, rör om då och då. Sänk värmen till 100 grader. I ytterligare 20 minuter, rör om med jämna mellanrum. Sänk till 50 grader. Låt vara inne tills Müslin blivit torr och gyllenbrun.

Blanda ner de torkade bananerna och tranbär.
Höll upp på burkar
(null)





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0