2019-01–13 Nybakt

Nybakt är aldrig fel. Blev rågiktskakor till frukost. Se ut som jättekakor, men i själva verket är de riktigt små. M får ta två till frukost. 
50g jäst
50g mjölkfritt smör
5dl havremjölk
1dl sirap
1dl linfrö
Salt efter tycke och smak
Rågsikt

Smält smör och blanda havremjölk till fingervarmt. Blanda ut med jästen. Veva ner sirap, salt och linfrön och mjölet. Knåda till en smidig  deg. 
Jag hoppade över jäsningen i bunke... håller sig inte lika färskt. Stoppar man in i frysen och tar fram en åt gången, så fungerar det utmärkt.

Dela degen i 16 delar. Platta ut till små avlånga bullar. Låt jäsa på plåt under handduk i ca 30 minuter. In mitt i ugnen i ca 15 minuter, 200 graders ugnsvärme.

Mums
(null)

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0