2019-02-12 Müsli

Denna gång testade jag att ha i rörsocker i min Müsli. Brukar ha sirap eller honung.
Blev riktigt smarrigt...

3dl vatten
1 dl rapsolja
2dl dl rörsocker 
Kanel efter tycke och smak 
Nypa salt

5dl havregryn
5dl rågflingor 
2dl dinkelflingor 
1 påse kokosflingor 
1 påse hackad sötmandel 
1 dl linfröflingor


Blanda ner en påse torkade tranbär och en påse torkade blåbär när flingorna är klara.

Blanda olja, vatten, rörsocker, kanel, salt i en bunke. Blanda sedan alla torra ingredienser i en annan bunke. Blanda sedan ner de torra ingredienserna i vätskan, låt svälla några minuter.
Placera i en djup stor plåt med bakplåtspapper. In i nedre delen av ugnen, 175 grader i 10 minuter, sänk värmen till 100 grader,  ytterligare 50 minuter. Glöm inte att röra, för att få rotation.
Sänk till 75 grader, låt müslin torka. Den skall få en fin gyllenbrun färg. 
Stäng av ugnen, låt stå kvar i ugnen under natten för att få en riktigt torr Müsli.


(null)

(null)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0