2018-12-24 Grönkål / Tranbär

Började dagen med att plocka grönkål och egna Tranbär från våra odlingslådor..

Som blev en smarrig grönkålssallad..

Strimlad rödkål
Finhackad grönkål
2 hackade paprikasnacks 
2 burkar majs
1 påse  brysselkål som marineras gärna dagen innan. För att sedan stekas
Tomater

Marinad
Olivolja
Äppelcidervinäger
En hel vitlök som finhackas
1 citron. Saft och rivet skal
Sallt och peppar

Dagen efter eller efter två timmar. Stek den marinerade brysselkålen, utan marknaden som sparas till salladen
1 chili finhackad
4 hackade vitlöksklyftor
Sallt och peppar

Varva vid upplägget av salladen. Blanda i två tsk fransk senap och italienskdalladskrydda i marinaden som du häller över salladen
Toppa med tranbär
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0