2018-09-22 VästeråsGurka

Två västeråsgurkor skördade från odlingslådorna. Den ena har nog hängt lite för länge... 

Koka ihop lagen 
3 dl vatten
1 dl ättika
0,5 dl strösocker
2tsk salt

Tvätta gurkorna, skär i skivor. Varva med 
Dillkronor och senapsfrön.
Ca 4 dillkronor och ca 1 msk senapsfrön
Häll över lagen i en tvättad glasburk.
Anpassa vätskan till storleken på burk och antal gurkor. Jag hade två gurkor och en burk på ca 5dl.

Låt stå i kylen eller kallförådet i ca en vecka, sen klar att äta..  blir en tartex smörgås med smörgåsgurka om en vecka. Mums


(null)

(null)
Få se hur den övermogna gurkan smakar
(null)

(null)

(null)
Väl klar hittade jag två till västeråsgurkor i odlingslådan. Den hade irrat in bland tomaterna... får leta fram en till glasburk


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0