2018-09-22 VästeråsGurka
Två västeråsgurkor skördade från odlingslådorna. Den ena har nog hängt lite för länge...
Koka ihop lagen
3 dl vatten
1 dl ättika
0,5 dl strösocker
2tsk salt
Tvätta gurkorna, skär i skivor. Varva med
Dillkronor och senapsfrön.
Ca 4 dillkronor och ca 1 msk senapsfrön
Häll över lagen i en tvättad glasburk.
Anpassa vätskan till storleken på burk och antal gurkor. Jag hade två gurkor och en burk på ca 5dl.
Låt stå i kylen eller kallförådet i ca en vecka, sen klar att äta.. blir en tartex smörgås med smörgåsgurka om en vecka. Mums
Få se hur den övermogna gurkan smakar
Väl klar hittade jag två till västeråsgurkor i odlingslådan. Den hade irrat in bland tomaterna... får leta fram en till glasburk
Kommentarer
Trackback