2018-10-13 Mörgåsgurka

De två Västeråsgurkorna vi plockade i veckan. Resulterade i en liten burk smörgåsgurka.

2 dl vatten
1 dl Ättika
1 dl socker
3 tsk salt
Koka ihop ovan
Skär de två gurkorna i önskade skivor.
Lägg ner i en liten burk
Varja med senapsfrön och ca 4 dillkronor
Häll ner blandningen bland gurkorna
Ställ mörkt och svalt. Klar att äta efter en vecka. Håller i ett år. Öppnad burk förvaras i kylskåp.


(null)
Den till vänster gjordes för några veckor sen. Gurkan ändrar färg ganska snabbt...
(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0