2018-10-02 Tjuvstart

Firade Kanelbullens dag några dagar för tidigt. Positiva är att vi kan njuta av bullarna även på torsdag. 

Eftersom lillskrutt är allergisk mot både ägg och mjölk blev det vegan bullar. Efter dagens bak ser det även ut som hon inte tål Kanel. Tur det finns vaniljsocker. Det fungerade fin fint.

Finns en hel del produkter att ersätta mjölk och smör med. Ägg uteslöt vi helt. Vi penslade med Carlshamns mjölkfria flytande margarin. Fungerade hur bra som helst.

1 pkt jäst
125 g Carlshamns mjölkria margarin
4 dl havremjölk
1 dl sojamjölk
2,5 dl Havre fraich
2 dl strösocker
1 msk kardemummakärnor som mortlas
Vetemjöl tills degen blir smidig

Smält det mjölkfria smöret i en kastrull. Smula sönder jästen i en degbunke. Häll ner havremjölk och sojamjölk i det smälta mjölkfria smöret i kastrullen. Värm upp till fingervarmt. Häll i vätskan lite i taget i degbunken för att blanda ut jästen. Häll i resten av vätskan, vispa därefter i sockret havre fraichen och den stötta kardemumman. Blanda därefter i mjöl tills du fått en smidig deg. Jäs under en handduk i ca en halvtimme till timme. Vi hoppade över sallt, finns i smöret så det räcker

Vi delade degen i två delar, Vaniljsocker till den ena och kanel till andra halvan

Smet till bullarna

100g mjölkfritt smör
3 msk vaniljsocker
1dl strösocker

100g mjölkfritt smör
3 msk kanel
1 dl strösocker

Blanda ovan i två separata bunkar. Går bra att förbereda medan degen jäser.

Kavla ut en deghalva i taget och bred på innehållet. Rulla ihop. Skär tre cm breda rullar, placera på en plåt med bakplåtspapper. Jäs ytterligare i ca 30 minuter.

Pensla med Carlshamns flytande mjölkfria margarin. Strössla pärlsocker. Inn i ugnen 225 grader 10-12 minuter mitt i ugnen.

(null)

(null)
En framtida hemmabagare
(null)

(null)

(null)
Mmmmmm
(null)

(null)
Mums
(null)
En liten rosett
(null)
Kolla handlaget med bullarna
(null)

(null)

(null)

(null)


(null)


(null)

Smula sönder jästen
(null)
Smält smör och värm, smör, mjölkfria mjölken till fingervarmt

(null)
Jäs i ca 30 minuter till en timme (null)
Veva ihop innehållet till bullarna
(null)
Kavla ut och bred på innehållet. Här kanelsmet
(null)

(null)
Klicka på flytande mjölkfritt margarin, istället för ägg, om man inte tål ägg, eller annan anledning.. kanske slut på ägg hemna
(null)
Strössla på pärlsocker sen in i ugnen 225 grader, mitt i ugnen 10-12 minuter
(null)
Klara
(null)
Varmt, måste blåsa
(null)
Kanelbullar
(null)
Vaniljbullar
(null)
Mums
(null)
Lek 
(null)
Lite vila och film, en som tagit alla kuddar😘


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0