2017-11-06 Kycklingsgryta
Får man säga att det här lyckades tom jag med...
M var inte lika övertygad av svampen i grytan..
Lagade en kycklinggryta i söndags...
Som räckte till en middag och två luncher åt mig och finaste dottern som kom förbi.
6 kycklingfiléer
1 grovhackad gullök
Olivolja
Vitt vin
Salt
Stek kyckling och lök till en fin färg, häll därefter i det vita vinet. Koka i ca 45 minuter.
Skär runda skivor av fyra morötter
2 hackade vitlöksklyftor
6 hackade champinjoner
4 grovhackade röda steklökar
Stek alla grönsaker i olivolja under lock, i en annan kastrull.
Hacka ner en röd paprika, även den grovhackad .
Lägg ner kycklingbitarna bland grönsakerna, efter att kycklingen gått klart i den andra kastrullen.
Blanda ner två st hönsbuljongtärningar samt 3dl vitt vin. Koka in ytterligare i 10 minuter.
Blanda ner créme fraiche och grädde, en skvätt soja samt färsk eller stött torkad timjan.
Smaka av med Salt och peppar.
Servera med kokt potatis
Kommentarer
Trackback