2017-01-01 Middag

Farmor och Farfar som numera är gammelfarmor och gammelfarfar... kom förbi på middag. Blev lax med citronsås och nyårsefterrätten. Hallonglass på marängbotten...



Marängbotten

Hacka 100g mörk choklad och 100g mandel.
Vispa 3 äggvitor till hårt skum, vänd ner 1dl socker, vispa vidare i några minuter.
Vänd ner choklad och nötter.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en rund form. Häll i smeten, grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
Låt svalna!

Hallonglass
Värm 100g frusna hallon. Pressa ut saften till en puré. 
Vispa 3 äggulor med en dl socker. Vispa 3 dl grädde separat. Vänd ner grädden, hallonpuren och 1 dl kesella.

Häll glassmeten över marängen, in i frysen.

Servera med färska hallon, pudra lite florsocker..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0