2017-08-01 Äppensaft

Kvällsaktiviteten blev att plocka fallfrukt som blev till äppelsaft. Mums.


Äpplen, en citron och en skivad rabarber... Kocka upp för att få igång ångan i saftmajan, häll i ett halvt paket socker. Låt koka ytterligare en timma. Blanda runt en tsk atamon per liter saft i själva saftmajan dör saften runnit till, ca två teskedar till min saftmaja. Tappa upp på väl sköljda flaskor eller flaskor som har en skvätt sprit kvar.

Saftmajan består av tre delar pluss ett lock. Nedre delen fylls med vatten, mittendelenr tom från början, den delen kommer saften bli till. Översta delen, där läggs den frukt som skall ångas till saft. Locket på, efter dryga timmen har du färdig saft.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0