2016-03-06 Kycklingfärslimpa
Kyckingfärslimpa..
1 kg kycklingfärs
1 hackad gullök
1 pkt fetaost
Oregano
Salt och grovmalen svartpeppar
Honung
2 ägg
4 potatisar
2 rotselleri
1 kålrot
4 morötter
Gröna sojabönor
Rödbetor
Skala och hacka alla rotfrukter, utom rödbetorna som kokas hela.
Förkoka rotfrukterna i en kastrull med vatten med en hönsbuljongtärning. I ca 4 minuter. Spar buljongen
Lägg de kokta rotfrukterna runt kycklingfärslimpan i en ugnsfast form.
Pensla med lite olja.
In i ugnen på 250 grader, häll lite av buljongspadet från potatisen över potatisen! efter ca 30 minuter sänk värmen till 175 grader, häll på ytterligare lite buljongvatten över rotfrukterna, låt steka ytterligare en halvtimme.
Innan servering, skär limpan på mitten, för att kontrollera att kycklingfärslimpan är klar.
Servera med en brunsås.
Smör, mjöl, mjölk, hönsbuljongtärning, senap, soja samt en skvätt grädde.
Servera med sojabönor och rödbetor.
Kommentarer
Trackback