2016-03-06 Kycklingfärslimpa




Kyckingfärslimpa..

1 kg kycklingfärs
1 hackad gullök
1 pkt fetaost
Oregano
Salt och grovmalen svartpeppar
Honung
2 ägg

4 potatisar
2 rotselleri
1 kålrot
4 morötter
Gröna sojabönor
Rödbetor

Skala och hacka alla rotfrukter, utom rödbetorna som kokas hela.

Förkoka rotfrukterna i en kastrull med vatten med en hönsbuljongtärning. I ca 4 minuter. Spar buljongen 

Lägg de kokta rotfrukterna runt kycklingfärslimpan i en ugnsfast form.
Pensla med lite olja.
In i ugnen på 250 grader, häll lite av buljongspadet från potatisen över potatisen! efter ca 30 minuter sänk värmen till 175 grader, häll på ytterligare lite buljongvatten över rotfrukterna, låt steka ytterligare en halvtimme.

Innan servering, skär limpan på mitten, för att kontrollera att kycklingfärslimpan  är klar.

Servera med en brunsås.
Smör, mjöl, mjölk, hönsbuljongtärning, senap, soja samt en skvätt grädde.

Servera med sojabönor och rödbetor.









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0