2016-07-07 Röda vinbärssoppa



Papper😍


I torsdags fick vi middagsgäster, alltid lika mysigt.




Gjorde en anorlunda efterrätt.. Rödavinbärssoppa, med kardemumma kakor. Gillar man syrliga efterrätter, då är detta en perfekt efterrätt.



Röda vinbärssoppa

1 liter röda vinbär 
5 dl vatten
2 dl socker
1 nypa salt 

Redning
2 msk potatismjöl
1/2 dl vatten eller så mycket att potatismjölet kan röras ut.

Servera lättvispad grädde och kardemumma kakor.

Jag tog mina röda vinbär från frysen, de var redan rensade och sköljda.

Lägg vinbären i en kastrull och tillsätt vatten. Koka under lock i 7 minuter.
Sila vinbären. Koka upp den silade saften tillsammans med sockret och en nypa salt.
Blanda samman redningen, potatismjöl och vatten. Låt blandningen sjuda upp.

Ställ in soppan i kylen i eller frysen, den bör vara kall när den serveras med grädde och kakorn (se nedan recept)







Kardemumma kakor till soppan

75 g smör
1dl socker
2 msk sirap
1 tsk nystött kardemumma 
1 tsk bikarbonat
2 dl vetemjöl

Rör ihop smeten, dela i två delar. Rulla två smala stänger, plasta in förvara i kylskåpet i minst en timme.
Skär stängerna ca 1-2 cm, beroende på tycke å smak.

Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 10 minuter.









Förvaras i kylskåpet någon timme innan den åker in i ugnen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0