2016-07-07 Röda vinbärssoppa
Papper😍
I torsdags fick vi middagsgäster, alltid lika mysigt.
Gjorde en anorlunda efterrätt.. Rödavinbärssoppa, med kardemumma kakor. Gillar man syrliga efterrätter, då är detta en perfekt efterrätt.
Röda vinbärssoppa
1 liter röda vinbär
5 dl vatten
2 dl socker
1 nypa salt
Redning
2 msk potatismjöl
1/2 dl vatten eller så mycket att potatismjölet kan röras ut.
Servera lättvispad grädde och kardemumma kakor.
Jag tog mina röda vinbär från frysen, de var redan rensade och sköljda.
Lägg vinbären i en kastrull och tillsätt vatten. Koka under lock i 7 minuter.
Sila vinbären. Koka upp den silade saften tillsammans med sockret och en nypa salt.
Blanda samman redningen, potatismjöl och vatten. Låt blandningen sjuda upp.
Ställ in soppan i kylen i eller frysen, den bör vara kall när den serveras med grädde och kakorn (se nedan recept)
75 g smör
1dl socker
2 msk sirap
1 tsk nystött kardemumma
1 tsk bikarbonat
2 dl vetemjöl
Rör ihop smeten, dela i två delar. Rulla två smala stänger, plasta in förvara i kylskåpet i minst en timme.
Skär stängerna ca 1-2 cm, beroende på tycke å smak.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 10 minuter.
Förvaras i kylskåpet någon timme innan den åker in i ugnen.
Förvaras i kylskåpet någon timme innan den åker in i ugnen.
Kommentarer
Trackback