2016-08-27 Mörk Choklad


Nu behöver man inte ha dåligt samvete,, d.v.s. om nedan stämmer.
  • Enligt Harvardforskare kan chokladkonsumtion förlänga livet med upp till två år. Fransyskan Jeanne Louise Calment, som levde i 122 år, åt cirka 1,5 kilo i veckan.

  • Överraskad?
    Enligt forskare vid Köpenhamns Universitet är mörk choklad väldigt mättande, så
    att äta mindre portioner av det kan få dig att äta lite mindre av annan
    mat. 
  • Enligt
    schweiziska vetenskapsmän kan du reducera dina stresshormonnivåer ordentligt genom
    att äta cirka 40 gram mörk choklad per dag. 
  • Behandling av diarré med kakao går tillbaka till sydamerikansk och europeisk kultur. Enligt vetenskapsmän på en forskningsavdelning på ett barnsjukhus i Oakland, USA, regleras det flytande sekretet i tunntarmen när flavonoider i kakao reagerar med protein. Detta gör att magen lugnar ner sig.

  • Mörk choklad är en av de bästa källorna till antioxidanter som polyfenoler, flavanoler, och catechin bland annat.

  • En finsk studie visar att choklad reducerar stressnivåerna hos gravida. Följden blir att deras barn är mer aktiva och ler mer. 

  • Enligt en svensk studie från 2011 Swedish löper kvinnor som äter mer än 45 gram choklad per vecka 20 procent lägre risk att få en stroke. 

  • Enligt en hälsostudie kan en liten bit mörk choklad per dag förebygga hjärtinflammation och efterföljande hjärtsjukdom. 

  • En liten italiensk studie från 2005 visar att om du äter choklad på en daglig basis kan du hjälpa till att kontrollera insulinkänsligheten.

  • Mörk choklad innehåller flavonoider som skyddar dig från solens UV-strålar.

  • Teobromin som finns i choklad minskar aktiviteten i vagusnerven, den delen av hjärnan som orsakar hosta

  • 2008 gjorde forskare vid Harvard ett test där de bad testpersonerna äta choklad i två veckor. Resultaten visade att deras blodcirkulation ökade. 

  • Eftersom choklad ökar blodcirkulationen kom forskare vid University of Reading 2011 fram till att choklad även kan öka blodflödet till ögats näthinna, vilket leder till förbättrad syn. 

Källa: http://www.msn.com/sv-se/halsa/fitness/15-anledningar-till-att-choklad-%c3%a4r-bra-f%c3%b6r-dig/ss-AAcCaeO?li=BBqxCu3&ocid=SK2MDHP#image=9

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0