2015-08-11 Äppelmos


När M är med i köket, då händer det grejer😍. Han som påstår att han inte kan något med mat, bak å allt som har med mat att göra. Men uppfinningsrik är han.
 
Resultatet när M skalar äpple. Skal och kärnhus väck på 20 sekunder med en maskinell äppelskalare,, dock får man veva den för hand... Lite motion skadar inte. 
 
 
Klicka på ovan filmsnutt för att se M skala ett äpple... Gick på fem röda att skala alla äpplen i korgen.
Snart är jag överflödig i köket, haha...... vore inte så dumt lagom till pensionen.
 
 
 
Ytterligare ett klipp... 
 
Äppelskalare som jag fick i julklapp. 

 




ca 5 liter skalade och hackade äpplen. botten fylld med vatten, ca 2 dl vatten. 1 kg socker.
1 tsk citronsyra samt 1/5 tak natriumbensoat.
Koka äpplen och vatteni ca 10-20 minuter vispa kraftigt emellan,tillsätt vatten om inte 2dl räcker. Häll i socker och vispa runt, koka upp, vispa blanda ner citronsyra samt natriumbensoat.
 
Häll upp i rena varma glasburkar,  som tvättats med atamon och varmt vatten, glöm inte att lägga locken på tvätt i atamon och vatten.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0