2014-04-30 Citron Paj


Citron Paj
 
6 st
 
Pajbotten
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
 
Blanda samtliga ingredienser. Tryck ut smeten i  formar. Gärdda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter (tills pajbotten blivit krispig.
 
Citronkräm
3 äggulor
1 dl strösocker
Rivet skal av en citron
Saft av en halv citron
20 g smör
 
Vispa äggulor och socker i en värmetålig form som placeras över ett vattenbad (kastrull med vatten)
Riv ner citronskal och pressa ner saften av en halv citron. Vispa tills smeten tjocknat, ca 15 minuter. Veva ner smöret efter att citronsmeten kokat klart.
 
Maräng
3 äggvitor
1 dl strösocker
 
Vispa äggvita till hårt skum, vispa ner sockret lite i taget.
 
Häll i citronkrämen i det gräddade pajbottenskalet. Spritsa eller klicka ut marängsmeten ovanpå citronkrämen
Grädda ytterligare ca 10 minuter i 180 grader, sänk därefter till 120 grader, grädda ytterligare i ca 15 minuter, tills du fått en lite krispig yta.
 
Ni undrar säkert.. men det är ju fler än 6 st... jag gjorde även blåbärspaj... de receptet kommer en annan dag.
 
Citronkrämen åker i.
 
 
 
 
 
Marängsmeten åker på.. Därefter in i ugnen
 
 
Serveras med färska hallon och vispad grädde. Mums
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0