2014-04-30 Citron Paj
Citron Paj
6 st
Pajbotten
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
Blanda samtliga ingredienser. Tryck ut smeten i formar. Gärdda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter (tills pajbotten blivit krispig.
Citronkräm
3 äggulor
1 dl strösocker
Rivet skal av en citron
Saft av en halv citron
20 g smör
Vispa äggulor och socker i en värmetålig form som placeras över ett vattenbad (kastrull med vatten)
Riv ner citronskal och pressa ner saften av en halv citron. Vispa tills smeten tjocknat, ca 15 minuter. Veva ner smöret efter att citronsmeten kokat klart.
Maräng
3 äggvitor
1 dl strösocker
Vispa äggvita till hårt skum, vispa ner sockret lite i taget.
Häll i citronkrämen i det gräddade pajbottenskalet. Spritsa eller klicka ut marängsmeten ovanpå citronkrämen
Grädda ytterligare ca 10 minuter i 180 grader, sänk därefter till 120 grader, grädda ytterligare i ca 15 minuter, tills du fått en lite krispig yta.
Ni undrar säkert.. men det är ju fler än 6 st... jag gjorde även blåbärspaj... de receptet kommer en annan dag.
Citronkrämen åker i.
Marängsmeten åker på.. Därefter in i ugnen
Serveras med färska hallon och vispad grädde. Mums
Kommentarer
Trackback