2014-04-25 Hallonkaka med kokostäcke

 
 
 
I söndags bakade jag en hallonkaka med kokostäcke... Mums..  Fick också trevlig besök från syster min.
 
En riktigt saftig kaka med frisk smak från de frysta hallonen,, kokostäcket är pricken över it!
 
Bottenkaka:
100g smör
3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Kokos topping:
50 g smör
5 msk socker
2 tsk vaniljsocker
1 stort ägg
3 dl kokos
3 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
 
Fyllning:
3-4 dl frysta hallon
 
Lite smör och kokos till kakformen!
 
Bottenkaka:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret (gärna lite extra som räcker till kakformen) och låt det svalna. Pensla lite av smöret i en rund kakform ca 24 cm i diameter, strö kokos i formen.
Vispa ägg och socker pösigt,
Rör ner smöret.
Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner för att få bästa resultat (går lika bra att bara veva ner).
 
Kokos topping:
Vispa smör och socker och vaniljsocker krämig (smöret bör vara rumsvarmt) Vispa med degkrokar!
Vispa i ägget med vanliga vispar.
Blanda i kokos, mjöl och bakpulver, till en smulig blandning.
 
  1. Häll i bottenkaksmeten i kakformen som är smörad och kokos (istället för ströbröd).
  2. Fördela de frusna hallonen över smeten.
  3. Toppa med kokos toppingen.
 
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45-50 minuter. Eventuellt behöver du täcka över kakan med lite aluminiumfolie i slutet av gräddningen.
Känn efter med en sticka om kakan är klar. Låt svalna.. servera. Mums!
 
 
 
Smält smör och kokos till kakformen.
 
 
 
 
 
Frusna hallon som mellanlager
 
 
Kokos toppingen ovanpå de frysna hallonen..
 
In i ugnen.... grädda i ca 45-50 minuter... nedre delen av ugnen!
 
Mums!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0