2014-06-21 Ägghalvor med Västerbottenräkröra



Västerbottenräkröra

 

En av midsommarlunchens småtugg,,, mums.

 
Röran
2 dl skalade hela räkor (går givetvis bra med frusna skalade räker, gärna stora räkor)
1 dl majonäs
1 dl Creme Fraiche
ca 3 msk hackad dill
ca 3 msk finklipps gräslök
ca 1/2 dl riven Västerbottenost
Salt och peppar efter smak
 
 
Garnering
Finklippt gräslök
Finskuren Vit och röd rädisa
Kamomillblomma eller annan gärna ätbarablomma
Spara några av räkorna till garneringen
Citron
 
 
10 ägg (jag tog 5 ägg, då blev halva röran kvar, som man kan ha till bakad potatis eller varför inte till en halva Avocado)
 
Blanda räkor med majonäsen, därefter rör ner Creme Fraichen, dillen, gräslöken och rör runt. Blanda sist i Västerbottenosten samt salta och peppra efter tycke och smak. Låt stå i kylskåpet innan servering.
 
Koka äggen i ca 9 minuter.
Dela ägghalvorna och fördela lite av röran på ägghalvan. Placera ett par räkhalvor ovanpå samt en liten bit citron.
Finklipp gräslöken ovanpå. skär tunna skivor av rädisorna och placera ut. Garnera gärna med någon ätbar blomma..
 
 




 
Så här ser Kamomillblomman ut, som lätt kan förväxlas med Prästkragen som även den är ofarlig.
 
Innan man äter blomman, kontrollera att den inte är giftig..och att du inte är allergisk... Själv garnerar jag bara med ätbara, men jag äter dom aldrig...
 
Hittade två länkar där man kan hitta information... Man skall dock vara försiktig med Internet, då information lätt kan vara felaktig och upplagd av någon som saknar kunskap! Giftinformationscentralens hemsida känns som pålåtlig:)
 
Giftinformationen:
http://www.giftinformation.se/alphalist_vaxt.asp?CategoryID=6231&pAlpha=P&pDisplayType=1
 
Skogsskafferiet:
http://www.skogsskafferiet.se/kamomill/
 
 
 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0