2014-07-21 Marängsviss tårta



På kvällskvisten svängde jag ihop en Marängsviss tårta till Farmor som fyller år idag. Farmor tyckte att jag skulle döpa tårtan till Marängswiz tårta, en lite twistad Marängsviss i form av en maräng, innehållande allt en Marängsviss innehåller i själva marängen, minus bananer och glass.. men i tårtform, ni förstår...

5 äggvitor
3 dl socker
100 g marabou mörkchoklad.
100 g mandelflarn

3 dl grädde
Hallon till garneringen

Sätt ugnen på 150 grader


Smält hälften av den mörka chokladen i vattenbad ( vatten i en kastrull + en värmetålig bytta). Tag den byttan från kastrullen häll i resten av chokladen. Veva runt..


Rosta mandeln i en torr stekpanna, tills den fått en fin färg.

Vispa äggvitor till hårt skum, häll därefter i socker lite itaget. Fortsätt att vispa till en vit och fluffig smet...




Blanda ner chokladen i marängsmeten, chokladen måste ha svalnat..






Veva sist i de rostade mandlarna .


Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme
(150 grader)



Vispa grädden och klicka ut lite hur som helst!


Garnera med en massa hallon... Hallon och choklad är mums..







Är så mysigt under äppelträdet, och den fina spaljén.


Pelle kom fram när det vankades grädde.


En fin bild på födelsedagsbarnet. Tänk att kunna sitta ute kl 22 på kvällen utan att frysa. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0